(2) kommenttia

Kirkkonummen pappilan naapuriin voisi tulla uusia asuntoja – vanhoja taloja puretaan jo

Vanhan pappilan alapuolelta puretaan talot lähiviikkoina. Pappila on remontoitu ja suojeltu rakennus, jossa asuu ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra.

Kirkkonummen seurakuntakeskuksen maisema muuttuu jo lähiviikkoina, kun tyhjillään olleet toimisto-ja asuintalot puretaan kokonaan pois.

Alun perin seurakunnan työntekijöiden asunnoiksi rakennetut talot olivat 1990-luvulta lähtien toimistokäytössä, kunnes sisäilmaongelmat pakottivat seurakuntayhtymän siirtämään henkilökuntansa toisiin tiloihin.

Taloja puretaan parhaillaan, ja mäellä sijainnut Kellonsoittajan mökki on jo jyrätty lähes maan tasalle.

Seurakuntayhtymän talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius kertoo, että koko seurakuntatalonmäen tilakysymykset mietitään kerralla ja jonkinlaisia ideoitakin on esitetty kuten uusien asuntojen rakentaminen purettujen talojen paikalle.

Seurakuntayhtymällä on maata mäellä muutama hehtaari ja rakennusoikeus on määritelty koko alueelle. Todennäköisesti uudet rakennushankkeet vaativat asemakaavamuutoksen.

− Koko aluetta ja sen tiloja mietitään kokonaisuutena. Paljon riippuu siitä, kuinka kallis remontti seurakuntatalolle pitää tehdä ja millaisia tiloja seurakunnat alueella tulevaisuudessa tarvitsevat, Cavonius sanoo.

Seurakuntatalon korjausta on suunniteltu pitkään ja joka tapauksessa talolle on tehtävä remontti. (Viisykkönen 17.11.2014)

Tiloissa on viime aikoina epäilty sisäilmaongelmaa, ja taloon on tuotu ilmapuhdistimia.

Tutkimukset valmistuvat kevään aikana, jonka jälkeen ratkaistaan mitä seurakuntatalolle ryhdytään tekemään.

Sisäilmaongelmia on ollut myös mäen päällä sijaitsevassa Lyanissa. Rakennuksen alapohjassa on mikrobivaurioita.

Tehtyjen tutkimusten perusteella Lyanin käyttö päiväkerhokäytössä tai työntekijöiden oleskelu tiloissa kokopäiväisesti ei rakennuksen nykyisessä kunnossa ole suositeltavaa.


 


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Mahtava idea! Koulu, terveyskeskus ja jättipäiväkoti samaan kolhoosiin. Oikein nopealla aikataulla rakennettuna liian ahtaaksi.
Anonyymi
Tilalle voisi rakentaa uusi koulukeskus tai terveyskeskus koska tontti on hyvässä paikassa. Tai miksei 1000 lasten päiväkoti ja sellainen jossa on ilmanvaihto kunnossa.
Eikö ole hyvä idea?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx