(24) kommenttia

Kirkkonummen oma "Oodi" − Keksi uudelle kirjastolle suuhun sopiva ja naseva nimi!

Havainnekuva uuden kirjaston aikuistenosastolta. (JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen uudelle pääkirjastolle etsitään omaa nimeä ja apuun pyydetään kaikkia kuntalaisia.

Vanhan kivikirkon viereen nouseva laajennettu pääkirjasto valmistuu näillä näkymin ensi keväänä.

Arkkitehtonisesti moderni rakennus ei ole yksistään kirjasto, vaan paljon muutakin.

Saman katon alla toimivat myös asukaspuisto ja nuorisotila, musiikkileikkikoulu ja Toimarin pyörittämä kahvila. Konserttisalikin tulee rakennukseen.

Kirjasto kysyy nyt: Onko sinulla hyvä idea nimeksi tälle monimuotoiselle talolle, joka rakennetaan kuntalaisten olohuoneeksi?

Nimi saa mielellään olla suuhun sopiva molemmilla kotimaisilla kielillä, helposti muistettava ja kaikenikäisten käyttöön käypä toisin sanoen esimerkiksi samantyyppinen kuin Helsingin keskustakirjaston nimi "Oodi".

Sopivaa nimeä etsitään ideakilpailulla, joka alkaa Kirkkonummi-päivillä ja on avoinna syyskuun loppuun asti.

Ideakilpailuun voi osallistua täyttämällä nettilomakkeen, johon löytyy linkki kirjaston kotisivuilta perjantaista 23.8. alkaen.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla nimiehdotuksella. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan muutama elokuvalippupaketti kahdelle.

Lopullisen päätöksen kirjastotalon nimestä tekee työryhmä, johon kuuluu talon toimijoiden ja nuorisovaltuuston edustajia sekä sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan edustajat Maarit Orko ja Irja Bergholm.

Heidän lisäkseen työryhmän jäseniä ovat myös kirkkonummelaiset kirjailijat Timo Parvela ja Katarina von Numers-Ekman.

Kirjaston remontti ja laajennus piti olla valmis jo tässä kuussa, mutta pääurakoitsijan konkurssi viivyttää valmistumista ainakin puolella vuodella.

Lue lisää:

> Kirjastotyömaa saadaan taas käyntiin, uusi urakoitsija valittiin − lopullinen hinta jää auki (Viisykkönen 27.6.)

> Kirkkonummen kirjasto saa uuteen konserttisaliin lahjana arvosoittimen − lahjoittajat kotikunnasta (Viisykkönen 18.2.)

> Yli vuoden päästä avautuvalle kirjastolle on valittu jo kahvilanpitäjä − työttömille järjestetään töitä (Viisykkönen 5.9.)

(24) kommenttia

Kommentit (24)

Sivut

Mielestäni ei siinä tarvitse Kirkkonummea olla millään tavalla, vaan nimen pitäisi jollain tavalla ilmaista ko. talon toimintaa eli siis LOCUS tai LUKEMO
Kiki
Koodi. Yhdistelmä Kirkkonummesta (K) ja Oodista joka on nyttemmin suomalaisen arkkitehtuurin näyteikkuna maailmalla. Lisäksi sana "koodi" liittää kirjat, kirjallisuuden, salaviestinnän ja ikiaikaisen kirjallisen historian yhteen.
ABC
SUSI.
Nih.
Eikun parempina kirjoitusmuotoina tietenkin KiKi, KirKir ja KirkKis.
Kirkkis
Kiki tai KirKir.
Kirkkis

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx