(21) kommenttia

Kirkkonummen muuttoliike kääntyi kesällä selvästi miinukselle − kasvu lähes nollassa

Väestökehitys ja Kirkkonummen kasvu näyttävät polkevan tällä hetkellä lähes paikoillaan. Muuttoliike on viime kuukausina kääntynyt tappiolliseksi.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kunnan väliluku oli kasvanut tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä vain noin 30 hengellä.

Loppukesällä muuttoliike Kirkkonummelta pois päin oli selvästi vilkkaampaa kuin kuntaan sisään.

Muuttotappiota tuli heinä-syyskuussa yhteensä noin 150 henkilöä.

Ulkomaan nettomuutto oli miinuksella 11 henkilöä, ja kotimaan nettomuutto oli - 143.

Elo-syyskuussa saattaa muuttoliikkeeseen vaikuttaa se, että opiskelemaan lähtevää nuorisoa siirtää kirjojaan opiskelupaikkakunnille.

Ainut asia, joka pitää väkiluvun kasvua yllä, on syntyvyys.

Lapsia syntyi Kirkkonummelle vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana 269, mikä on viime vuoden tasoa.

Kirkkonummen kunta on strategiassaan määritellyt, että vuotuisen väkiluvun kasvun pitäisi olla 600-800 asukasta.

Syyskuun lopussa Kirkkonummen väkiluku oli 39 211.

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

Kunnantalolla jaetussa kirkkonummi kirjastahan tuo selviää , ei tänne ole koskaan ollut tarkoitustakakaan haluta uusia asukkaita , ja siinä on loistavasti onnistuttu
Äkkiä pois
Kylläpä löytyy paljon porukkaa jotka uskovat kuntaonnelaan jossa ei olisi homekouluja ja jossa olisi halvat vuokrat ja asunnot, ja ilman verojen maksamista saisi kaikki palvelut. No joulu on tulossa ja joulupukkihan tulee vaan Helsingissä ja Espoossa asuville,ainakin moni tuntuu niin uskovan
Ari
Kyllä on osuvia kommentteja, yrittäjyyttä päättäjät ei k-nummella suosi, kaavoituksesta puhumattakaan. Korkea kiinteistövero(no on muuallakin) ja mitä sillä verolla kiinteistönomistaja saa. Meluvallia puuhattu kohta 30 vuotta. Ja entäs kunnantalo, siihen on uponnut jo muutaman uuden päiväkodin/koulun verran rahaa. Ja rakennusvalvontaa, onko sitä? Merellinen kunta, huuhaata. Lapsiystävällinen kunta, huuhaata sekin. Jne jne
Turhautunut
Onpahan luuserikommentteja, ei yhtään rakentavaa näkemystä.
Voisi luulla että Espoossa taivas noittenhorinoiden perusteella
pohjakosketin
Seuraavia toimenpiteitä tarvittaisiin:
- Sama veroprosentti kuin Espoo
- Suora bussiyhteys Helsinkiin kerran tunnissa Kirkkonummen keskustasta aamusta iltaan jolla pääsee 30min perille.
- korkeampaa rakennusta keskustaan

Kimi
Liian korkea kunnallisvero! Vesi kallista. Rakennusluvitus ylikireää ja kallista. Työpaikat kaukana, julkinen liikenne hidasta esim Helsinkiin. Tarvitaanko muuta, ettei houkuta asujia. Puhutaan mm. "Merellisestä Kantvikista" ym. kun tosiasiassa meren rannoille ei ole tavallisella asujalla asiaa.
JJ
"Ei kasvu saa olla itsetarkoitus. Minusta näin on ihan hyvä. Mitä enemmän asukkaita, sitä enemmän rakentamista ja sitä vähemmän luontoa. Lisäksi julkisia palveluita tulee rakentaa ja kokoomusjohtoinen valtuusto ei siinä suhteessa toimi ollenkaan. Siksi kunta on tässä jamassa"

Julkisia palveluja ei kannata rakentaa, jos väkimäärä on vähäinen. Nykyisessä tilanteessa Kirkkonummen pitäisi jopa rajusti leikata julkisia palveluja. Väki ohjattava yksityiselle terveyspalveluihin, ilman mitään sossun maksusitoumuksia, kirjastot kiinni. Julkinen liikenne ajettava alas, ja ohjattava väki omiin autoihin tai muuttokuormaa pakkaamaan.
tulot sakkaa, väki vanhenee
Pääkaupunkiseudun kupeessa on vain kannettava osuutensa alueen kasvupaineista.
Sipoo yritti olla kasvamatta
Miksi joku muuttaisi Kirkkonummelle? Valtuuston pitäisi miettiä rehellisesti, onko Kirkkonummella vetovoimatekijöitä? Kommenteista tulee hyvin esiin keskeiset kipukohdat. Päättäjien näköalattomuus ihmetyttää.
Anonyymi
Komppaan edellisiä kommentteja, lisäksi ihmettelen kun ei löydy pien- ja omakotitalo-mahdollisuuksia. Kirkkonummi on niin kaukana Helsingistä että tämä on autokansan asuinpaikka, ja perheelliset muuttaisivat tänne jos a) hintataso olisi oleellisesti alhaisempi kuin Espoossa ja b) omakotitaloja tai tontteja olis saatavilla. Sundsberg hurjine vastikkeineen ei ole ratkaisu.
Markus Vähä-Koskela
Ei kasvu saa olla itsetarkoitus. Minusta näin on ihan hyvä. Mitä enemmän asukkaita, sitä enemmän rakentamista ja sitä vähemmän luontoa. Lisäksi julkisia palveluita tulee rakentaa ja kokoomusjohtoinen valtuusto ei siinä suhteessa toimi ollenkaan. Siksi kunta on tässä jamassa
Tero
Kirkkonummelle ei muuteta ainakaan toimivan julkisen liikenteen ja hyvien lähipalvelujen takia.
hajautettu kuntarakenne
Kirkkonummen viihtyvyyttä vähentää jo erittäin kallis asuminenkin. Pelkästään kunnallisveron osalta täältä Espooseen muuttamalla säästäisin pari tonnia vuodessa ja kun tähän päälle aletaan laskemaan kaikenlaisia piilokuluja kuten kallis vesi (n. 50% kalliimpi vesi täällä kuin HSY:n alueella - tuo on useita satasia vuodessa sekin) niin tekee mieli kyllä kysyä mitä tällä kaikella saa vastineeksi.

Tuolla parilla tonnilla kuitenkin maksaisi nykykoroilla melkein 400k€ lainan korot.Ei niin haittaisi muuttaa kalliimpaan asuntoon Espoon puolelle kun kuluissa oltaisiin samassa tasossa. Työmatkoissa ja vastaavissa säästäisi vielä omansa.

Paljon on tässä kunnassa kyllä muututtava jotta tänne kannattaisi jäädä tulevaisuudessa. Mutta tuskinpa täällä poliittiset päättäjät sitä ymmärtävät kun yrittävät kiireellä tunkea toisten rahoja ties minne oman edun tavoittelua varten.
Näin täällä..
Kapakat pois keskustasta ja asuntojen läheisyydestä. Kiva mennä aamulla kauppaan, kun kännärit odottelee kapakkaan pääsyä tölkit kourissa. Sama meno Cittarin suulla:(
No way
Homeiset koulut ja lastentarhat, hyvä veli verkosto kunnanpäättäjien keskuudessa, asunnot pakolaisille ja kuntalaiset jatkaa vuosien odottelua, ei mitään kunnon palveluita, julkisten käyttäminen aikaa vievää touhua, teiden hoitamattomuus, huumeiden julkinen lisääntyminen, likainen ja rempallaan olevat paikat, kunnan rahankäyttö... Eiköhän tuossa listassa löydy meille pois muuttaneille enemmän kuin yksi tai kaksi syytä siihen miksi olemme pois muuttaneet ja takaisin emme tule.
Helsinki on Koti <3
mä kuuntelen tomppaa just nappiin sanottu
anonyymi
Kirkkonummella parasta on lyhyt muuttomatka Espooseen.
kokeiltu
Eiköhän kasvu ala kun kunta on pystyttänyt sadalla miljoonalla uusia kouluja, terveyskeskuksia ja kirjastoja. Sitä odottaessa...
Rahalla saa kasvua
Kirkkonummella Lidli, K-Rauta, Vuokraava, TB ja Prisma ovat väärällä puolella Kirkkonummea. Jotta sinne voi mennä tarvitaan autoa ja se karsii muuttajia. Miksi ihmeessä ei saadaan alikululku Kuusalan kentän nurkilta? Tuntuu todella hassulta mennä Lidliin kun joutuu ajamaan melkein Tolsaan asti jotta pääsee Lidliin vaikka on tuossa 30 m päässä radan toisella puolella!
Sama ongelma on kun kotiin tullaan Espoosta ja pitäis Alkoon mennä! Ensin pitää ramppia jonottaa jotta pääsisi oikealle Alkoon. Miksi ei Munkinmäentie johda suoraan Motarille?
Jos olisi ramppi motarilta Munkinmäentielle ja alkikulku Lidlin nurkan takaa niin ruuhka sillalla olisi menneitä! Näin helppoa se olisi jos liikennesuunettilijä Kirkkonummella olisi ajokortti.
Helppo Halpa Toimiva.
Ei oteta lainaa eikä pakolaisia ja pidetään kulut kurissa, näin saadaan kunnallisvero prosentti laskuun ja muuttaminen houkuttelevaksi.
Tomppa
joukkoliikenneuudistus ja homeiset koulut. Harvat palvelut ruuhkaisen sillan väärällä puolella. Siinäpä niitä syitä jättää Kirkkonummi.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä