(4) kommenttia

Kirkkonummen Lucia 2019 on Porkkalan lukiosta ja valittiin juuri nuorisovaltuustoon

Vivi Lehtonen on Kirkkonummen Lucia-neito.

Kirkkonummen Lucia 2019 on jälleen valittu. Tällä kertaa äänestyksen tuloksena Lucia-neidoksi kruunataan Vivi Lehtonen Evitskogista.

Lucian valinta on suomenruotsalainen perinne, joka on Kirkkonummella elänyt jo 56 vuotta.

Lehtonen käy ensimmäistä vuotta Porkkalan lukiota. Tuore Lucia-neito kertoo harrastavansa laulua, pianonsoittoa ja tanssia.

Myös yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat. Lehtonen valittiin hiljakkoin ensi kaudeksi Kirkkonummen kunnan nuorisovaltuustoon.

Lucian kruunaa Teresia Kajanti Kirkkonummen kirkossa 13.12. kello 17.15.

Tapahtuman jälkeen Lucia ja tähtineidot lähtevät kello 18 kulkueessa Luckanille Kauppakeskus Kirsikkaan, jossa on tarjolla kaikille glögiä ja piparkakkua.

Tähtineitoina ovat Emma Romsi, Sandra Dovalo ja Carin Lemström, jotka osallistuivat myös Lucia-äänestykseen.

Lucia-neidon valinnan järjestää perinteisesti Kyrkslättnejdens Ungdomsförbund.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Lucia neidon valinnassa vaikuttaneen luonnollisestikin myöskin kielikysymys. Ruotsinkielestä Suomessa on käyty paljon keskustelua, sen merkityksestä vieraiden kielten joukossa. Ei liene juuritakaan merkitystä, kuin kulttuurisena Ruotsinkielisillä rannikkoalueilla. Suomenkielen merkitys vähenee ja tilalle tulee monikielisyyttä. Virallisia kieliä ei ole, johtuen yhteisen kielen puuttumisesta. Jokainen korostaa omaa kieltään ja osaamistaan. Yleisin kieli Englanti on länsimaisistakielistä ilmeisistikin tärkein. Aasiassa taasen kiinankieli, sitäkin osataan jo paljon ja puhutaan länsimaissakin.
vaihtuvat kielet
@ Hyvä nuoret V. Lehtonen on kaksikielinen ja käynyt 9 vuotta ruotsinkielisessä koulussa. Se että haluaa opiskella suomenkielellä on vaan plussaa!
M. H
@hyvä nuoret: Mitä tarkoitat? V.Lehtonen lienee kaksikielinen kuin on käynyt Winelskassa peruskoulua.
Anonyymi
Näköjään toinen kotimainen kelpaa vielä nuorisolle jos V Lehtonen kelpaa Lucianeitoseksi.
Hyvä nuoret.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx