(22) kommenttia

Kirkkonummen kuntapolitiikassa kuohuu: Demariryhmän puheenjohtaja loikkasi Vihreisiin

Markus Myllyniemi on liittynyt Vihreiden valtuustoryhmään. Seurassa Sanni Jäppinen (vas.), Saara Huhmarniemi ja Reetta Hyvärinen. (kuva: Kirkkonummen Vihreät)

Kirkkonummen kunnanvaltuuston SDP:n ryhmän puheenjohtaja Markus Myllyniemi on siirtynyt Vihreiden ryhmään.

Asiasta tiedotti tiistai-iltana Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanni Jäppinen tiedotteella.

Myllyniemi kertoo itse miettineensä lähtöään demareista kesän mittaan ja päätös kypsyi pikkuhiljaa.

− Sanotaan niin, että ryhmä ja minä kasvoimme erillemme. Päätin, että vihreissä pystyn vaikuttamaan paremmin Kirkkonummen asioihin ja varsinkin niihin, jotka ovat minulle tarkeitä.

Myllyniemen mielestä Kirkkonummella tarvitaan nyt erityisesti entistä avoimempaa vaikuttamista, jossa kuntalaiset otetaan päätöksentekoon aivan eri tavalla mukaan kuin tähän saakka.

Poliittisesti Myllyniemi ennustaa Kirkkonummelle kuumaa syksyä.

Kunnan talous on heikoissa kantimissa ja vaaditaan raskaitakin päätöksiä ensi vuoden budjettia tehtäessä.

Myllyniemi aikoo olla valtuuston loppukauden niissä luottamustehtävissä, joihin hänet on valittu.

Hän sanoo tähtäävänsä tosissaan myös seuraaviin vaaleihin vihreiden riveissä.

Myllyniemi on ollut demareiden riveissä hyvin aktiivi ja pyrki eduskuntaan viime vaaleissa. Myllyniemi sai 1 370 ääntä.

Viime kuntavaaleissa hän sai demareista Kirkkonummella toiseksi eniten ääniä. Myllyniemen äänisaalis, 442, oli vaaleissa viidenneksi suurin.

Vihreä valtuustoryhmä on nyt Kirkkonummen valtuuston kolmanneksi suurin; ryhmässä on seitsemän valtuutettua.

SDP:n ryhmä pieneni kuuteen valtuutettuun.

Kirkkonummen Vihreät hajosi sisäisten kiistojen takia kahteen ryhmään viime vuonna.

> Vihreistä eronneet perustivat yhdistyksen − ensi kuntavaaleihin tulee uusi sitoutumaton ryhmä (Viisykkönen 16.8.)

Lisätty jälkikäteen: Myllyniemen kommentit

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Markuksen puolesta voisi sanoa, että jos korkea äänimäärä ei mahdollista vaikuttamista ryhmän sisällä niin vaihto on ymmärrettävää. Nämä toiset loikkaajat Kilappa ja Hakapää sen sijaan saivat Vihreiltä painavammat paikat jotka äänimäärä olisi oikeuttanut ja veivät ne paikat mennessään muualle, samoin Sinisalo vaihtaessaan persuista sinisiin. Siinä on mielenkiintoinen moraalinen selkäranka uuden Pro Kirkkonummen alustaksi.
Moraalia on monenlaista
Anonyymi.
Tällä päätelmällä siis uuden proyhdistyksenkin jäsenet vaikuttavat luottamustehtävässä vihreiden ja perussuomalaisten pisteillä?? Onko tosiaan näin?
Kysyn kun en tiedä
Olisi suotavaa että poliitikot muistaisivat suomalaisten vaalien olevan ensisijaisesti puoluevaalit ehdokkaiden itsensä ollessa toisella sijalla. Mandaatti ja siihen liittyvät luottamustehtävät saadaan puolueen edustajana ja niistä tulisi ymmärtää luopua puoluetta vaihdettaessa.

Itse en antaisi tällaiselle henkilölle enää missään tilanteessa ääntäni. Ei ole luottamuksen arvoinen. Onneksi omat ehdokkaani eivät ole olleet mitään tuuliviirejä (kop, kop).
M
Luottamustehtävät jaettiin uudestaan alkukesällä. Eli vain noin 2 kk taaksepäin sdp.n. pisteet kelpasi hyvin M.M.lle. Nyt ilmoittaa että vaihtaa puoluetta jatkaa luottamustehtävissä, elikkä käyttää toisen puolueen paikat vihreissä..
Anonyymi
Nimimerkille Anonyymi: Pro Kirkkonummeen vaihtaminen ei olisi muuttanut mitään, koska Kilappa-Harinen-akseli vaikuttaa molemmissa. Niille pojille maistuu valta, eikä uudet ääniharavat, kuten Hyvärinen ja Myllyniemi vaan sovi siihen kuvioon. Ja tämä Markuksen liike on vain tasausta, vaihtoihan nykyinen työministeri Harakka aikoinaan Vihreistä demareihin ja hyvin on pärjännyt. Onnea Markukselle!
Toinen anonyymi
Onnea Markus ja uutta raikkaampaa tuulta purjeisiin!
Äänestäjä
No no, kaverihan on nyt näemmä itseään paremmassa seurassa::DDD
Anonyymi
Kyllähän Mikko K. vitsin murjaisi, että oikein perussuomalaisiin loikkaisi. Taitaa olla viimeisiä paikkoja, johon haluaisi ja johon haluttaisiin.
varsinainen vitsiniekka
Kyllä harmittaa että tollaselle loikkarille ääneni annoin ja meni vielä piiperoihin
anonyymi
Ei ota jalat pohjaan. Persut voittaa seuraavat vaalit.
Persu Kartanonrannasta
Loikkari=rikkuri
Arvostettu kirjailija Jack London määritteli rikkurin. Tuo määritelmä sopii hyvin myös loikkariin (KVG). Äänestäjien ja tukijoukkojen pettäminen ei ole mitään, kun tavoittelee vihreämpää oksaa. Säälittävää verrata itseään valtiomiehiin, jotka ovat Lapissa kypsytelleet päätöksiään. Pojalle olisi riittänyt Porkkalanniemikin. Olisi ollut ilmastoystävällisempääkin!
Jos vihreissäkään ei tule eduskuntapaikkaa, mihin vie Markuksen tie? Persuihin varmaan.
Mikko Karlsson
Mikko Karlsson
Kilapan ryhmän ns. viherlinja saattaa olla vielä aikas hakusessa, Kirkkonummi-päivilläkin se taisi jäädä grillimakkaran paiston tasolle.....
Anonyymi
Vasemmisto versus porvaripuoli.
Euroopassa useimmissa maissa vihreät luokitellaan vasemmistoon. Suomessa viime vaalien vaalikoneiden arvokartalla Vihreät sijaisee oikeisto-vasemmisto -akselilla keskiviivan vasemmalla puolella, suunnilleen demareiden kohdalla, ja liberaali-konservatiivi -akselilla liberaalilla reunalla (liberaalimpia kuin demarit). Siirtyminen demareista Vihreisiin ei siis ole hyppy porvaripuolelle. Pikemminkin siirtyminen liberaalimpaan suuntaan. Emme enää elä 70-luvulla.
Maailma muuttuu Eskoseni
Ai tuollainen tuuliviiri hänestä sitten tulikin. Harmi, että hänelle ääneni annoin, en anna tulevissa vaaleissa. Tuli ihan petetty olo.
Sarimari M.
Onko puolueiden aatepohja ja ideologia hävinnyt ,koska tämäntapaisia loikkia tapahtuu. Olisi ollut tälläinen mahdotonta vielä 1970-1980 luvulla, loikata SDP:stä
porvaripuolelle.
Leo Vartiainen
Eikös se Kilapan poppoo edusta juuri sitä vanhoillisuutta ja muutoshaluttomuutta.Demariloikkari sopeutunee parhainten juuri älykköviheriöiden sekaan.Ura politiikassa saattaa jäädä lyhyeksi,mutta yrittää kannattaa,jos vaikka nostetta löytyisi...kukaties.
kukaties
Onnittelut Markukselle viisaasta ja rohkeasta päätöksestä!
Kannustusta Kartanonrannasta
Markuksen loikk... eikun siirtyminen vihreisiin ei tullut yllärinä, mitä oli kuunnellut hänen juttujaan eri yhteyksissä. Toisaalta politiikkakin on sellaista, että eihän puolue mikään vankila ole. Usein porukan vaihtaminen voi olla molemmille osapuolille paras ratkaisu, jos tuntuu siltä että ei pysty vaikuttamaan ja hommat eivät vaan luista. Toki äänestäjät sitten lopulta ratkaisevat, onko loikki.. eikun siirtyminen palkittavaa vai ei. Esimerkiksi Perussuomalaisista Sinisiin loikann.. eikun siirtyneiden kohdalla ei jäänyt epäselväksi, miten äänestäjät suhtautuivat tapahtuneeseen.
Veikkolan kolli
Näin taas viitataan kintaalla äänestäjien tahdolle
Ja näin kääntyy takki
Kirkkonummen sdp on ihan muumioiden puolue. Ei ihme, että mikä tahansa suunta kelpaa nuorille ajattelijoille.
Seuraaja
Wau- nyt tuuletetaan vanhoja rakenteita uuteen uskoon- mielenkiintoista ja hykerryttävää.
Kuntalainen
Jaa, oisko tuo uusi vihreiden ryhmä Pro Finlandia ollut hänelle nuorena edustajana kuitenkin ollut se parempi vihreä valinta?
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx