(22) kommenttia

Kirkkonummen kuntapolitiikassa kuohuu: Demariryhmän puheenjohtaja loikkasi Vihreisiin

Markus Myllyniemi on liittynyt Vihreiden valtuustoryhmään. Seurassa Sanni Jäppinen (vas.), Saara Huhmarniemi ja Reetta Hyvärinen. (kuva: Kirkkonummen Vihreät)

Kirkkonummen kunnanvaltuuston SDP:n ryhmän puheenjohtaja Markus Myllyniemi on siirtynyt Vihreiden ryhmään.

Asiasta tiedotti tiistai-iltana Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanni Jäppinen tiedotteella.

Myllyniemi kertoo itse miettineensä lähtöään demareista kesän mittaan ja päätös kypsyi pikkuhiljaa.

− Sanotaan niin, että ryhmä ja minä kasvoimme erillemme. Päätin, että vihreissä pystyn vaikuttamaan paremmin Kirkkonummen asioihin ja varsinkin niihin, jotka ovat minulle tarkeitä.

Myllyniemen mielestä Kirkkonummella tarvitaan nyt erityisesti entistä avoimempaa vaikuttamista, jossa kuntalaiset otetaan päätöksentekoon aivan eri tavalla mukaan kuin tähän saakka.

Poliittisesti Myllyniemi ennustaa Kirkkonummelle kuumaa syksyä.

Kunnan talous on heikoissa kantimissa ja vaaditaan raskaitakin päätöksiä ensi vuoden budjettia tehtäessä.

Myllyniemi aikoo olla valtuuston loppukauden niissä luottamustehtävissä, joihin hänet on valittu.

Hän sanoo tähtäävänsä tosissaan myös seuraaviin vaaleihin vihreiden riveissä.

Myllyniemi on ollut demareiden riveissä hyvin aktiivi ja pyrki eduskuntaan viime vaaleissa. Myllyniemi sai 1 370 ääntä.

Viime kuntavaaleissa hän sai demareista Kirkkonummella toiseksi eniten ääniä. Myllyniemen äänisaalis, 442, oli vaaleissa viidenneksi suurin.

Vihreä valtuustoryhmä on nyt Kirkkonummen valtuuston kolmanneksi suurin; ryhmässä on seitsemän valtuutettua.

SDP:n ryhmä pieneni kuuteen valtuutettuun.

Kirkkonummen Vihreät hajosi sisäisten kiistojen takia kahteen ryhmään viime vuonna.

> Vihreistä eronneet perustivat yhdistyksen − ensi kuntavaaleihin tulee uusi sitoutumaton ryhmä (Viisykkönen 16.8.)

Lisätty jälkikäteen: Myllyniemen kommentit

(22) kommenttia

Kommentit (22)

Sivut

Markuksen puolesta voisi sanoa, että jos korkea äänimäärä ei mahdollista vaikuttamista ryhmän sisällä niin vaihto on ymmärrettävää. Nämä toiset loikkaajat Kilappa ja Hakapää sen sijaan saivat Vihreiltä painavammat paikat jotka äänimäärä olisi oikeuttanut ja veivät ne paikat mennessään muualle, samoin Sinisalo vaihtaessaan persuista sinisiin. Siinä on mielenkiintoinen moraalinen selkäranka uuden Pro Kirkkonummen alustaksi.
Moraalia on monenlaista
Anonyymi.
Tällä päätelmällä siis uuden proyhdistyksenkin jäsenet vaikuttavat luottamustehtävässä vihreiden ja perussuomalaisten pisteillä?? Onko tosiaan näin?
Kysyn kun en tiedä
Olisi suotavaa että poliitikot muistaisivat suomalaisten vaalien olevan ensisijaisesti puoluevaalit ehdokkaiden itsensä ollessa toisella sijalla. Mandaatti ja siihen liittyvät luottamustehtävät saadaan puolueen edustajana ja niistä tulisi ymmärtää luopua puoluetta vaihdettaessa.

Itse en antaisi tällaiselle henkilölle enää missään tilanteessa ääntäni. Ei ole luottamuksen arvoinen. Onneksi omat ehdokkaani eivät ole olleet mitään tuuliviirejä (kop, kop).
M
Luottamustehtävät jaettiin uudestaan alkukesällä. Eli vain noin 2 kk taaksepäin sdp.n. pisteet kelpasi hyvin M.M.lle. Nyt ilmoittaa että vaihtaa puoluetta jatkaa luottamustehtävissä, elikkä käyttää toisen puolueen paikat vihreissä..
Anonyymi
Nimimerkille Anonyymi: Pro Kirkkonummeen vaihtaminen ei olisi muuttanut mitään, koska Kilappa-Harinen-akseli vaikuttaa molemmissa. Niille pojille maistuu valta, eikä uudet ääniharavat, kuten Hyvärinen ja Myllyniemi vaan sovi siihen kuvioon. Ja tämä Markuksen liike on vain tasausta, vaihtoihan nykyinen työministeri Harakka aikoinaan Vihreistä demareihin ja hyvin on pärjännyt. Onnea Markukselle!
Toinen anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx