(11) kommenttia

Kirkkonummen kunta soittaa kaikille yli 80-vuotiaille – aluksi puheluja pitää ottaa noin 1 200

Kirkkonummen kunta aloittaa tällä viikolla hankkeen, jossa yritetään tavoittaa puhelimitse aluksi kaikki yli 80-vuotiaat kuntalaiset ja kysyä miten he voivat koronavirustilanteessa.

Puhelujen avulla kartoitetaan ikäihmisten avun tarve. Lähipäivien aikana pyritään soittamaan myös kaikille yli 70-vuotiaille.

− Olemme Kirkkonummella ottaneet hyvin vakavasti valtioneuvoston tavoitteen suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, Kirkkonummen kunnan vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela sanoo.

Valtioneuvosto kehottaa yli 70-vuotiaita välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä.

Jos on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän.

Kirkkonummella asuu Tilastokeskuksen mukaan tällä hetkellä noin 1 200 yli 80-vuotiasta kuntalaista.

> Kirkkonummella on noin 4 400 asukasta, joiden pitäisi olla karanteenissa (Viisykkönen 19.3.)

> Kirkkonummen kunnan tiedotteet koronaviruksesta

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Jos vasta kartoitetaan avun tarve niin milloinkohan se apu tulee??? Tämä on iso kunta ja marketien nettipalvelu tökkii eikä kotiinkuljetusta ole kuin pienellä myymälöiden lähialueelle ja ainoat sukulaiset ovat heikin karanteenissa.
Ihmettelen 70+++
Hienoa! Erittäin hyvää ja esimerkillistä toimintaa. Tämän kaltaisia päätöksiä pitäisi Kirkkonummella tehdä enemmän. Kiitos Jaana ja toivottavasti jatkossa tuo vt. poistuu tittelin edestä.
Jorma K.
Kuka soittaa? Jo muutenkin ylityöllistynyt kotipalvelu/vanhusten palvelu vai jotkut ei ammattilaiset, joilta työt vähissä. Soittakaa läpi myös lapsiperheet, jotka pelkäävät päiväkotien hoitohenkilökunnasta mahdollisesti leviävää tartuntaa.
Anonyymi
Mielenkiintoista!
Olisipa mahdollisuus kuulla keskustelu kunnan työntekijän ja muistisairaan välillä.
Toivottavasti eivät anna mitään ohjeita.
Kahden muistisairaan vävypoika
Muistakaa että pitää antaa soida pari kolme minuuttia eneen kun huonompikuntoinen ehtii vastata. Ensin kerätään kuulolaite ja laitetaan korvaan ja sitten rollaattori. Sitten kaksi minuuttia huoneesta toiseen jne.
Varatkaa aikaa
Pieni pelko että joku " fixu " käyttää tilanetta hyväksi ja pyytää tilinumero tai ovikoodi.
Ei ihme jos näin kävis.
Toivottavasti soittajat ovat niitä kunnan työntekijöitä, jonka palkanmaksu keskeytetään koska ei ole töitä. Ylen Uudenmaan uutiset mainitsi tästä.
Mem
Uutisissa kerrotiin että Kirkkonummi lakkaa palkanmaksu.
Miksi ei täällä tietoo.
Onpa kiva keino ottaa yhteys ja kartoittaa tilanne. Saattaa olla tervetulleita soittoja!
Anonyymi
Ja onhan soittaja ruotsin ja suomenkielinen muuten tulee isoja ongelmia ja jotkut vanhukset voivat olla siinä uskossa että heillä on virustauti.
Många svenskspåkiga.
Hyvä uutinen:)
Jepp

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx