(47) kommenttia

Kirkkonummen kunnalle oikeudessa 60.000 euron lasku − Ainoaa naista ei huolittu huoltomiesten rinkiin

JHL:n Motiivi-lehti kertoo Heidi Kimarin pitkästä oikeustaistelusta Kirkkonummen kunnan kanssa.

Kirkkonummen kunta on tuomittu käräjäoikeudessa tuntuviin korvauksiin naispuolisen huoltomiehen syrjinnässä.

Oikeus määräsi kunnan maksamaan huoltomiehelle 45 000 euroa tasa-arvolain rikkomisesta ja lisäksi korvaamaan oikeudenkäyntikuluja 15 000 euroa, kertoo ammattijärjestö JHL:n lehti.

Kunnalla työskentelevä Heidi Kimari oli pitkään pyytänyt päästä huoltomiesten päivystysrinkiin, josta kertyy paremmat tulot kuin normaaleista päivätöistä. Tähän kunta ei ollut suostunut.

Käräjäoikeuden mielestä Kirkkonummi oli rikkonut työsopimuslaissa ja tasa-arvolaissa säädettyä syrjinnän kieltoa.

Lisäksi oikeus totesi, että syrjintä oli kestänyt pitkään ja aiheuttanut Kimarille mittavan ansionmenetyksen.

Käräjäoikeuden mukaan työnantajan menettelyyn oli liittynyt piirteitä, jotka viittasivat tahalliseen velvoitteiden rikkomiseen sekä piittaamattomuuteen lain vaatimuksista.

Piittaamattomuus johtui siitä, että kunta oli useana vuonna laiminlyönyt päivystävien huoltomiesten ylityömäärien valvonnan.

Päätös ei ole vielä lainvoimainen, koska Kirkkonummi on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun.

> Lue lisää JHL:n Motiivi-verkkolehdestä

 

(47) kommenttia
Kommentit (47)

Kommentit (47)

Sivut

Hävetkää esimiehet!
Norppa
Kunnan henkilöstöhallinnon kannattaisi tarkistaa viimeisimmäksi aloittaneiden esimiesten virallinen pätevyys, joka toimialalla. Mutta taitaa olla niin, että tietyt kuppikunnat, kerhot, kieliryhmät, työparit ja salaseurat pitävät yhtä ja puolustavat omiaan;)
Eikö teitä hävetä?
>Metoo Sukupuolella on aina merkitystä,on melko naivia uskoa ettei vaikuttaisi.Itsekin kunnalla olleena tiedän miten ne hommat jaetaan,hyväveli systeemi pelaa.Esimiehet ovat aivan pihalla nykyajan työelämästä ja sen säännöistä.
Ihmetyttää miten luottamusmies on toiminut tässä asiassa.
Mitä teki kunnan lakimies?
Työilmapiiritutkimukset ovat aivan tyhjän kanssa ei niissä saada selville todellista tilannetta.
Se että on käynyt yhden asteen enemmän koulua ei tee sinusta sen täydellisempää,vaikka niin itse kuvittelet.
Työhyvinvointia?
Kaikkien niiden työntekijöiden, joilla vain suinkin on mahdollista, kannattaa jättää Kirkkonummen kunta taakseen. Ihminen saa tuolloin vapauden. Kun on ao. kunnalla töissä, on vankilassa. Ja vankiakin kohdellaan paremmin kuin esim. kunnan esimiehet alaisiaan. Omaa etua vain sitkeästi ajetaan. Ja koetaan alaiset uhkana. Eikö esimiehet voisi ottaa oppia osaavista ja oma-aloitteisista alaisista?? Olla kiitollisia!
Vältä pystyyn kuoleminen!
Tarja teki aivan oikein mutta kolikolla on kaksi puolta. Työnantajan silmissä hän on nyt liitonmies/nainen ja kuka haluaa häntä palkata kun tietää että heti käydään kiinni jos kaikki ei ole oikein.
Kokemuksia on.
Kirkkonummen kunnalla työntekijä masentuu, ahdistuu ja sairastuu fyysisesti. Hyvää tulevaisuutta siis!
Kuka puuttuu johdon toimintaan?
Tälläistä säätöä tällä tasolla,niin mitähän kaikkea puuhaillaan ylemällä tasolla.Mitä isot edellä,sitä pienemmät perässä.
Ihme porukka
Huolimatta siitä että on kunnasta kyse niin olen melko varma että sukupuolella ei ollut tässä asiassa yhtään mitään merkitystä. Miksi edes olisi ? Mutta on se hyvä että sukupuoltakin voidaan käyttää kiristykseen ja kivana keppihevosena. Ja ettei ainakaan kenellekään tule paha mieli. Aivan uskomatonta.
Metoo
Nykypäivän ihmiset pitävät parempaa huolta lemmikeistään kuin Kirkkonummen kunta työntekijöistään! Heistä vain halutaan päästä eroon! Ainakin niistä työntekijöistä, jotka nostavat epäkohtia esiin. Elämmekö valtiossa ja sellaisessa työyhteisöösä, jossa puhuminen on kielletty? Vaikeneminen ja kaiken epäasiallisen hyväksyminen on kultaa. Niinkö?
Maailmanloppu on lähellä
Hei
Hyvä Tarja! Nyt sait pysyvän äänen. Ihmettelen koska päättäjät heräävät henkilöstöpolitiikan kestämättömyyteen ja myös siihen, että kalliiksi tulee veronmaksajille. Ja tällä en tarkoita mainittuja korvauksia.
Matti M.
Työthän tehdään yleensä iltaisin saadaan parempi liksa 6 miestä seisoo montun reunalla yksi tekee näin homma toimii ja liksa pyörii todettu on.
Anonyymi
Ylin henkilöstö johto Kirkkonummella osaa vakuuttaa päättäjät että kaikki on hyvin. Jos ei ole kuullut tai nähnyt mitä oikeasti tapahtuu ,niin uskoo mitä henkilöstö johto sanoo. Minäkin aluksi luulin kaiken olevan hyvin kunnes minua informoitiin työntekijöiden puolelta. On vaikea puuttua tilanteeseen kun osa päättäjistä henkilöstö jaostossa ei näe mikä on tilanne. HYVIN VOIVA TYÖNTEKIJÄ saa kunnollista tulosta aikaan.
Tarja Seppänen
Tuntuu hassulta, ettei kunnan päättäjät myönnä tehtyä virhettä ja venkoilevat asiasta edelleen. Hienoa ja ammattimaista toimintaa JHL:n osalta....
Uffe
Mitä meidän kansanedustajaehdokkaat sanovat tästä ja vielä kunnan valituksesta? Pitäisikö valitus jättää tekemättä. Mitä mieltä hallituksen ja valtuuston johtavat poliitikot joiden sana painaa. Nyt olisi kommentin paikka?
Matti M.
Vireä merikunta! Voi hyvää päivää tätä touhua.
Tosi viree.
Työntekijöitä on kunnalta irtisanottu koeajalla ilman mitään syytä ja työntekijät ovat joutuneet itse irtisanoutumaan vailla uutta työpaikkaa. Niin kauheaksi on meno mennyt kunnalla. Esimiesten toiminta on häikäilemätöntä. Konsernista puuttuu osaaminen ja inhimillisyys. Ihmisille valehdellaan päin näköä, työntekijöitä ei kohdella tasapuolisesti ja keksimällä keksitään virheitä työntekijöiden tekemisiksi. Onko näillä ihmisillä sydäntä laisinkaan?
Uskomatonta
Kuten aiemmin todettu, kunta joutuu valtion holhoukseen tätä menoa ja silloin ruvetaan naamojen tekemisiä tutkimaan yläpäästä. Johdon virat pitäisi kaikki laittaa uuteen hakuun ja sitten johtamista eikä vaan viran hoitoa.
ihmettelyä loputtomiin
Jo on mennyt törkeäksi esimiesten toiminta, oma rinki pyörii ja laeista viis veisataan. Kunta vois katsoa peiliin ja putsata sieltä johtoportaasta pois nuo mädät omenat, jotka vievät kunnan varoja oikeuden käynteihin ynnä omiin palkkoihin ylitöinä vero rahaa.
Pietu
Kohta on ittellä muutto ajankohtaista ja tiedän ainakin sen, etten tämän kunnan asukkaaksi tule jäämään. Järkyttävää toimintaa, kautta linjan. Ja samaa kuulee kylillä, tämä on nyt vain jäävuoren huippu, mikä on tullut julkisuuteen.
muuttolintu
Hei

hienoa että asiasta keskustellaan ja tulee esille ongelmat. Toivottavasti tämä myös vaikuttaa johonkin. Vaalit tulossa.. .mitä sanoo Haapaniemi ja Vahasalo? Te tiedätte missä isoin vika piilee, mistä ongelmat alkoivat ja mistä ne valuvat toimialoille. Kuinka kauan poliitikot sallivat kunnan henkilöstöjohtamisen olemattomuuden. Se valtuutettu joka kehui henkilöstöjohtajaa syksyn valtuuston kokouksessa, herättääkö tämä keskustelu myös sinut?

Tutkikaa montako työntekijää on lähtenyt vuoden 2016 jälkeen konsernihallinnosta!? Työilmapiiri on ihan tolkuton koko kunnassa.
Tytteli
HIenoa, että välillä voittaa työntekijäkin. Voi vain olla, että hlöstön vähennystarpeen koittaessa ensimmäinen nimi on jo tiedossa...toivotaan, että kunnalla on silloin selitykset kohdallaan.
MIes talosta
Itse irtisanouduin kunnalta. Esimiesten toiminta oli jotain järkyttävää. Lisäksi kunnalla ei ole päteviä eikä osaavia esimiehiä. Osalla esimiehistä ei ole esimieskokemusta laisinkaan eikä koulutusta ao. tehtävään. Silti he saavat toimia esimiehinä. Kuka tähän puuttuu? Työntekijöitä kunnalla kohdellaan ala-arvoisesti ja epäkunnioittavasti. Lisäksi johtajien toiminta perustuu valheeseen, politikointiin, pelaamiseen ja kieroiluun. Reilu, kannustava ja työntekijöiden toimintaa tukeva ilmapiiri on tipotiessään.
Suuri suru
Tämä on vain yksi julkisuuteen tullut tapahtuma Kirkkonummen kunnasta. Jokaisessa kohteessa AVIN pitäisi käydä nämä teetetyt ylityöt läpi koska niitä teetetään joka paikassa järjettömästi. Epäpätevät esimiehet hallitsevat pelolla joita heidän esimiehet suojelevat.
Tietoinen
Tähän ollaan tultu tasa-arvo taistelussa. Nainen saa nostaa "sukupuoli syrjintä"-kortin aina esiin kun alkaa nyppiä. Oikeudessa nostettu asianomaisen työmotivaation perusteella en itsekkään olisi päästänyt päivystämään. Naurettavaa.
Sairasta
Sitä saa, mitä tilaa. Ja samalla Kirkkonummi ihmettelee, miksei heille saada "lisää" veronmaksajia.
tilaus
Kirkkonummen kunta ja sen päättäjät. Miten tällainen voi olla mahdollista?????????? Miten te edes kehtaatte toimia näin???? Ja vielä kehtaatte valittaa asiasta eteenpäin! Oikeinko kuvittelette että voitatte??? TAJUAAKO TEISTÄ KUKAAN MITÄ TE OLETTE MENNEET TEKEMÄÄN JA KUINKA PALJON VAHINKOA SAITTE AIKAISEKSI????
Kuvittelette ko tällä tavoin edistävä ne kunnan työntekijöiden hyvinvointia???
Kyllä on aika siivota johto ulos kunnasta!
Tietääkseni Suomessa ei saa antaa naisen nimeä miehelle. Heidi niminen huoltoMIES on aikamoinen mahdottomuus. Siksi toivoisinkin että osattaisiin käyttää oikeaa ammattinimikettä uutisoitaessa eli kiinteistöhoitajaa.
Neiti pilkku
Onnea Heidille! Kirkkonummen kunta on todella huono työnantaja! Johtoa ei saada vastuuseen. Joka toimialalla on tällä hetkellä kuohuntaa pinnan alla. Hyvät työntekijät joko lähtevät tai heidät savustetaan ulos.
Ei yllättänyt
Olisiko seuraavaksi vuorossa varhaiskasvatuksen väki.. palkat ovat erisuuruiset vaikka vastuu ja työ ovat kaikilla samat.. vedotaan epäpätevyyksiin, vaikka laki tässäkin asiassa muuttui jo 2012!! Tästäkin on kunnalle tulossa vielä iso lasku, koska eivät halua myöntää virhettään.. asiaa on jo puitu vuosi! Käräjät ovat tässäkin asiassa varmasti tulossa..
Kirkkonummen kunta työnantajana on yksi iso vitsi
Tämä on valitettavasti vain yksi esimerkki, millä tavalla kunnan suorittavia työntekijöitä kohdellaan.
Ihmisiä painostetaan ja moni työskentelee koko ajan pelossa epäpätevien esimiesten ollessa vallassa.
Asioista perillä oleva

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä