(5) kommenttia

Kirkkonummen kunnalla olisi yksi ok-tontti myynnissä – ensimmäistä kertaa kokeillaan huutokauppaa

Myynnissä oleva tontti sijaitsee Sarvvikin alueen laidalla. Moottoritie on oikealla näkyvän kadun alapuolella. (kuva: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunnalle on jäänyt Sarvvikissa kaavoitussopimusten kautta omistukseen yksi omakotitalotontti, jota myydään huutokaupalla. Muita ok-tontteja ei kunnalla ole myytävänä.

Sarvvikin tontti on noin 950 neliön kokoinen, ja sille saa rakentaa 180 neliön asuinrakennuksen.

Huutokauppaa kokeillaan tonttikaupassa nyt ensimmäistä kertaa. Lähtöhinnaksi on laitettu 50 000 euroa.

Sijainti on liikenteellisesti hyvä lähellä Espoon rajaa ja Kivenlahtea, jonne rakennetaan parhaillaan Länsimetron pääteasemaa.

Miinustekijänä tontilla on moottoritie, jonka melualueella kohde sijaitsee. Melutekijä on suunnittelussa otettava rakennusmääräysten mukaan huomioon.

Tontti on tällä hetkellä Sarvikissa ainut asuinrakennustontti, jonka kunta omistaa. Se on päätynyt kunnalle korvauksena, kun samassa korttelissa on nostettu kaavoituksella yksityisten kiinteistönomistajien rakennusoikeuksia.

Sarvikissa on yksityisomisteisia tontteja useita myytävänä. Niiden hinnat liikkuvat 160-180 000 euron vaiheilla.

Kunnan tontti on huutokauppasivustolla 25.3. saakka.

Kirkkonummen kunnalla ei ole tällä erää muita omakotitalotontteja tarjottavana.

Viimeisimmissä kohteissa Masalan Tinanpuistossa ja Kantvikin Haapiorinteessä kaikki tontti ovat myyty, vuokrattu tai varattu.

Yksityisiä omakotitalotontteja on Kirkkonummella nettisivustojen mukaan myynnissä noin 70.

> Kunnan muutamilla ok-tonteilla oli hyvä kysyntä – vuokratontit kiinnostaisivat, jos niitä vain olisi (Viisykkönen 27.11.)


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Voin vaan toteaa niinkuin nim "Ei mahoton" että ei edes yli 6ha tontti osayleiskaava alueella antaa enemmän rakennusoikeutta kun mitä määritettiin vuonna 1956 heti Porkkalan parenteesin jälkeen. Jos ihmisillä ei ole tietoa tästä niin rakennusoikeudet annettiin 1956 silloisille maanomistajille (maanviljelijöille) joka on joko käyttäneet niitä tai säästä niitä pahan päivän varalle. Vaikka Kirkkonummella on tehty suuria osayleiskaava alueita niin tilanne ei muutu ennen kun kunnallistekniikka (vesi / viemäröinti) verkko laajene. Tämä ei tapahtuu sillä se maksa ja ilman kunnallistekniikka asemakaavoitusta ei edes aloitetaan. Eli kaavoitus ja kunnallistekniikka estää sen että tulisi lisää Okt tontteja myyntiin. Tämä sama vaiva esiintyy myöskin jossakin määrin muissa Pks kunnissa.
RRS1998
Ompa tontti hienolla paikalla, varmasti saadaan myytyä ja hyvällä hinnalla:)
Uffe
Pettynyt kaavoitusmeininkiin
Vaan kun meille ei annetaan edes 2ha tontille kun yksi lupa ja myös keskustan vierellä.
Ei mahoton.
Hyvä idea. Kannatan lämpimästi.
Kyllä kunnan haja-asutusalueella pitäisi saada myydä 5000 neliön tontista pala toiselle kunnon kokoiselle talolle. Etenkin lähellä keskustaa.
Pettynyt kaavoitusmeininkiin
Mikä mahtaa olla kunnan keino hankkia nettoveronmaksajia, jos kunta ei anna rakentaa omille tonteille eikä myöskään myy tontteja? Pitäisikö kunnan tehdä ainoa järkevä päätös ja liittää itsensä Espooseen.

Hyötyjä: homekoulut kuntoon, tiet muun Suomen tasolle, metron mahdollinen jatko, veroprosentti putoaa.


Kannustan kuntalaisia tekemää aloitteen yhdistymisestä Espoon kanssa.
Matti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx