(3) kommenttia

Kirkkonummen Kirsikka suunnittelee laajennusta – tavoitteena enemmän palveluita ja kauppoja

Kauppakeskus Kirsikkaan kaavaillaan laajennusta ja uusia palveluita.

Kauppakeskus Kirsikkaan suunnitellaan laajennusta. Kauppakeskukselle on kaavailtu lisää uutta tilaa sisäpihalla olevan pysäköintialueen paikalle, joka on aikanaan tehty väliaikaiseksi.

Kirsikan kiinteistön omistavat Kirkkonummen ja Helsingin seurakuntayhtymät, jotka ovat jo pidemmän aikaa pohtineet kauppakeskuksen laajentamista.

Nykyisin Kirsikan kaksiosaisessa kiinteistössä toimii Citymarket ja useita muita kauppoja sekä muun muassa yksityinen terveysasema.

Hanketta on tähän mennessä hahmoteltu ja alustavia suunnitelmia luonnosteltu.

Nykyisessä asemakaavassa on maantasossa olevan pysäköintipaikan kohdalle merkitty asuinkerrostalo, jossa on vähäisesti liikerakennusoikeutta.

Seurakuntayhtymät aikovat anoa Kirkkonummen kunnalta asemakaavamuutosta, jossa asuinkerrosalaa voitaisiin muuttaa liiketiloiksi sekä mahdollisesti saada tontille vielä lisärakennusoikeutta.

Seurakunnat ovat lähestyneet myös Kirkkonummen kuntaa, jota toivotaan mukaan hankkeeseen.

Kunnan kanssa on ollut alustavia keskusteluja jonkinlaisista monitoimi-ja kulttuuritiloista.

Kunnalla ei ole tässä vaiheessa mitään päätöksiä tai suunnitelmia Kirsikan kauppakeskukseen. Kunta omistaa kiinteistön pihalla olevan Limnellin aukion.

Kauppakeskus Kirsikan kiinteistöstä Kirkkonummen seurakuntayhtymä omistaa 65 prosenttia ja Helsingin seurakuntayhtymä loput 35.

Kirkkonummen yhteinen kirkkovaltuusto sai tietoa viime viikolla Kirsikan kehityssuunnitelmista, joita jatketaan konsulttiyritysten kanssa.

Kirsikan omistajatahot kävivät kertomassa suunnitelmistaan Kirkkonummen kunnalle jo kolme vuotta sitten. (Lue: Viisykkönen 9.6.2014)
 


(3) kommenttia

Kommentit (3)

Tässä taitaa olla niin, että juuri kunnan virkamiehet ovat vieneet asiaa eteenpäin vaikka poliitikot viivyttelevät. Kuka mistäkin syystä.
Seurakuntalainen
Eikös nämä slummiutuvat ja hikiset kauppakeskukset ole jo menneen talven lumia. Nyt kaivataan mahdollisuutta nauttia elämyksistä ja ostamisesta ulkoilmasta käsin. Modernille kivijalkaliiketilalle olisi kysyntää. Ikkunattomiin, persoonattomiin bunkkereihin ei enää houkuta mennä ostoksille.
keijo
Tämä seurakuntayhtymien tavoite on tekemistä vaille valmis. Tarkoitan että kun kunnan kaavoitusvirkamiehistö astuu liian suuriin saappaisiinsa, P-alueesta ei tulekaan muuta kuin nykyisen kaavan mahdollistama asuinbunkkeri. Ja kaikki muu suunnittelu menee samaa rataa, jos on historiaan luottamista.
Kahden vuoden päästä kunnan hallintosänntö kaipaa uudistamista pormestrimallin suuntaan ja vasta sen jälkeen saadaan uusia tuulia kunnan yleiseen päätöksentekoon.
Toivorikas vai toivot on ?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx