(5) kommenttia

Kirkkonummen kirjasto saa uuteen konserttisaliin lahjana arvosoittimen − lahjoittajat kotikunnasta

Bösendorfer-merkkinen flyygeli löytyi Kuopiosta, josta se tuodaan kunnostettavaksi ja sen jälkeen noin vuoden kuluttua avattavaan uuteen pääkirjastoon.

Kirkkonummen uusi pääkirjasto saa lahjoituksena arvokkaan flyygelin. Kyseessä on Bösendorfer-merkkinen flyygeli, joka on rakennettu vuonna 1980.

Soittimen lahjoittaa Tiina ja Antti Herlinin säätiö. Herlinit ovat kirkkonummelaisia ja Kone Oy:n suuromistajia.

Flyygeli on noin kahden metrin pituinen Bösendorfer vuodelta 1980 ja erittäin hyvälaatuinen.

Soittimen hintaa ei ole kerrottu, mutta uutena vastaavat flyygelit maksavat noin 100 000 - 150 000 euroa.

Flyygelin edesmennyt laulunopettaja-omistaja oli ostanut sen Wienissä asuessaan, ja se on ollut ainoastaan hänen käytössään.

Flyygeli on tällä hetkellä lämpimässä varastossa Kuopiossa ja siirretään keväällä pääkaupunkiseudulle täydellistä huoltoa varten.

Huollon suorittaa flyygeleihin erikoistunut Pianonikkarit. Kirjaston uuden konserttisalin valmistuessa se on valmis käyttöön.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on useassa apurahahaussa keskittynyt ilmastonmuutoksen torjuntaan, mutta on myös painottanut yhteiskunnallista hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Siksi kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen otti yhteyttä säätiöön ja tiedusteli, olisiko säätiön mahdollista lahjoittaa flyygeli uuteen kirjastoon.

− Pohdimme asiaa säätiön hallituksessa ja teimme myönteisen päätöksen yksimielisesti, säätiön varapuheenjohtaja Tiina Herlin kertoo.

− Sen jälkeen sovimme, että kyselen muusikkoystäviltäni, jos joku tietäisi tähän tarkoitukseen soveltuvaa vanhaa arvosoitinta. Jouko Laivuori, Radion sinfoniaorkesterin pianisti, saikin sitten melko pian viestin Kuopiosta, missä oli myytävänä hyväkuntoinen ja sopivan ikäinen flyygeli.

− Kaiken kaikkiaan hanke toteutui nopeasti ja onnellisten tähtien alla. Asiantuntijoiden apu oli tietenkin korvaamatonta. Olen itse oppinut paljon matkan varrella, mm. sen, että Bösendorfer on usein Steinwayn veroinen arvosoitin, jonka brändi ei vaan ole yhtä tunnettu, Herlin toteaa.

Tiina Herlin on toiminut Kirkkonummella luokanopettajana ja Kirkkonummen kirjastot ovat hänelle tuttuja sekä opettajan roolissa että omakohtaisesti.

− Abramsbyn, Finnbyn ja Thorsvikin kylissä kävi aikoinaan kirjastoauto, jota muistelemme lämmöllä. Nykyisin tulee Masalan kirjastossa tai pääkirjastossa valitettavasti käytyä harvemmin, kun ne eivät enää ole työmatkan varrella. Kirjastotoiminta on kuitenkin edelleen lähellä sydäntäni ja sen kehitystä on mielenkiintoista seurata.

> Tiina ja Antti Herlinin säätiö avustaa Kirkkonummen Kipinää (Viisykkönen 11.3.2016)

> Kirjastohanke sai lisämiljoonat – valtuusto oli lähes yksimielinen, monitoimisalin kokoa puntaroitiin, 150 vai 200 paikkaa (Viisykkönen 9.10.2017)

 

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Hyvä nimim. En ymmärtänyt, se hyödyttää sillä tavalla, että nyt on mahdollisuus esittää laadukasta musiikkia hyvällä soittimella kirkkonummelaisille. Se on tietysti oma valinta, haluaako nimimerkki tukea täkäläistä kulttuuria käymällä konserteissa ja/tai muissa taidetilaisuuksissa, joita täällä järjestetään paikallisten tahojen toimesta...

Nimim. Kiitollinen lahjoituksesta
Pasi Saarelma, Kirkkonummi
Hieno homma kun kotikunnan kultuuria tuetaan näin! Kiitos!
yleisössä
No mutta Kuntalainen voihan se kirjasto laajentaa vielä kun on vasta alkumetreillä. Kyllä kirjasto on tarkoitettu meille kaikille.
Lisäsiipi maksaa vain 5,000,000€
Minulle jäi epäselväksi tästä jutusta se että miten tämä kallis arvo soitin hyödyttää tavallista kuntalaista? Järjestääkö kunta nyt kuntalaisille pianonsoiton opetusta tms tällä soittimella? Vai onko soitin vain harvojen ja valittujen käyttöesine?
En ymmärtänyt
Hyvä juttu kirjastolle
Harmi vain, että konserttisali on niin pieni ettei oma paikallinen orkesterimme voi salia käyttää konsertteihinsa vaan esiintyvät ja harjoittelevat edelleen jumppasalissa.
Kuntalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx