(27) kommenttia

Kirkkonummen keskustan epäviihtyisin paikka saneerataan – uutta pintaa miljoonalla eurolla

Asematunnelin seiniin ilmestynyt vuosien mittaan kaikenlaista "taidetta".

Kirkkonummen keskustan keskeiselle kulkuväylälle saadaan kauan odotettu kasvojen kohotus. Rautatieaseman alikulkutunneli junaraiteille ja Munkinmäkeen saneerataan.

Alikulkukäytävä on junamatkustajille lähes ensimmäinen näkymä Kirkkonummen keskusta.

Seinät on moneen kertaan töhritty ja erityisesti hissejä käytetään johonkin muuhunkin kuin ylös-alas -siirtymiseen.

Kirkkonummen kunta on sopinut korjaustöistä ja kustannusten jaosta Liikenneviraston kanssa, joka hallinnoin itse rata-aluetta.

Luiska, itse alikulkutunneli ja toinen hissi ovat kunnan hoidossa ja vastuulla.

Kirkkonummen kunta on varannut koko hankkeeseen noin 1,1 miljoonaa euroa.

Palvelutuotannon lautatakunnan puheenjohtajan Jens Gellinin (vihr.) mukaan kustannuksista tulee kunnan kontolle arviolta 700 000 euroa.

Asematunnelin kaikki pinnat uusitaan, hissit ja portaat korjataan sekä valaistusta parannetaan sekä asennetaan uusia opastenäyttöjä.

Työt alkavat näillä näkymin jo toukokuussa ja valmista pitäisi olla vuoden kuluttua.

Palvelutuotannon lautakunta päätti tunnelisaneerauksesta torstai-iltana.


(27) kommenttia

Kommentit (27)

Sivut

Valvontaa kameroilla tai vaikka läpikulkukorttia lunastamaan panttia vastaan niin pysyy kaikki tägääjät/kuseskeliat poissa
Minä vaan
Toivottavasti saataisiin samalla toinen alikulkutunneli myös laiturin toiseen päähän. Siinä joutuu aika pitkän matkan kävelemään ennen kuin pääsee raiteille 2 ja 3.

Yks vaan, joka kävelee 1,4 km asemalle joka työpäivä.
Tulee valvontakamerat? Hyvä juttu. Toivottavasti ne asetetaan niin että on mahdotonta piiloutua niiltä (tai toisaalta tuhota) ja että kuvanlaatu on hyvä. On todella ärsyttävää suorastaan, kun kaikki uudet pinnat oli sitten bussikatos tai mikä vaan seinämä, sotketaan saman tien. Myös kuseskelijat kuriin. Tulevat lopulta kalliimmaksi kuin kunnon kameravarustus kerralla.
Kiinni ja maksamaan
Rahasta: Kyse on kustannusarviosta, joka tarkoittaa, että se ei aina mene sen yli, joskus myös jää alle ainakin Kirkkonummella. Winnelskan ja Gesterbyn koulut tullaan osittain purkamaan ja saneeraamaan-tunnelit eivät siihen vaikuta. Aseman yhteyteen valmistuu kyllä se ajoyhteys länsipuolelle ja pääsy sieltä myös laitureille. Tämä jalankulku tunneli on ollut tuossa kunnossa useita vuosia ja pintakunnostukset eivät ole tilannetta parantaneet. Alue vaatii myös peruskorjausta. Kunnan vastuulla ei ole miljoonaa vaan lähemmin 700 tonnia, joka on sekin iso summa, mutta ei ole poissa muista hankkeista. Tästä käytiin pitkää rakentavaa keskustelua lautakunnassa, ei ollut läpihuutojuttu. Nyt sinne tulee myös asianmukaiset valvontakamerat. t. Palvelutuotanto pj
Jens Gellin
Maalien (erityisesti spray-maalien) ostaminen luvanvaraisesksi ja/tai ostajan ilmoitettava nimensä. Myös ikäraja esim. 22v voisi toimia osaltaan.
Järjestykseen pitäisi satsata, miksei pamppuihinkin.
Yksivärinen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx