(13) kommenttia

Kirkkonummen kasvu tökkii − muuttoliikettä muihin kuntiin, syntyvyyskin hiipuu ja on kaukana huippuvuosista

Kirkkonummelle syntyi viime vuonna 369 lasta.

Kirkkonummen väestötiedot viime vuodelta kertovat, että kunnan kasvu on ollut hitaampaa kuin miesmuistiin. Loppuvuodesta väestönkasvu oli jopa nolla.

Tilastokeskus on viimeinkin saanut kaikki alustavat luvut kuntien asukasluvun muutoksista viime vuoden aikana. Järjestelmässä on ollut ongelmia.

Kirkkonummen asukasluku kasvoi 150:llä vuonna 2017. Asukasluku oli vuoden lopussa 39 183.

Kasvuprosentti jäi pienemmäksi kuin vuosikymmeniin ja oli alle 0,4. Viimeisellä vuosineljänneksellä asukasluvussa ei tapahtunut mitään muutosta, se oli nolla.

Lukuja tarkemmin purkaen Kirkkonummi oli viime vuonna Suomen rajojen sisällä muuttotappiokunta.

Kirkkonummelta muutti pois muihin kuntiin lähes 80 asukasta enemmän verrattuna Kirkkonummelle muuttaneisiin.

Sen sijaan ulkomailta muutto Kirkkonummella on plussalla, muttei suuressa määrin. Nettomaahanmuuttoa oli vajaat 110 henkilöä.

Syntyvyys on Kirkkonummella edelleen varsin korkea, mutta vähenemässä. Lapsia syntyi 369 (396 v. 2016). Esimerkiksi vuonna 2010 lapsia syntyi yli 530.

Kirkkonummen kunta on linjannut strategiassaan, että kunnan väkiluvun pitäisi kasvaa vuodessa 600-800. Viime vuonna kasvu oli 150.

Kirkkonummi tavoittelee Espoon kasvuprosentteja. Espoon väkiluku kasvoi viime vuonna 1,7 prosenttia (+ 4 700 asukasta)

Siuntio pääsi kasvussa viime vuonna plussalle (+ 30). Inkoossa puolestaan asukasluku putosi yli 100:lla.

(Lähde: Tilastokeskus)

(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Ensin pitää olla paikka jossa lisääntyä, ei sitä suomen keleissä viitsi puun alla olla vauva katraan kanssa! Mutta sipilä ja kn voi haluta toisin!
mietintään
Kertoisiko joku miten strategian väestönkasvutavoite näkyy esim. sivistystoimen uudishankkeissa ja palveluverkon kehittämisessä, kun niissä lähinnä on lähdetty siitä, että lasten määrä ei juurikaan kasva ja esim ydinkeskustasta viedään päivähoitopalvelut pois kokonaan?
Anonyymi
Kunnan tuoreessa strategiassa tavoitteena vuotuinen väestönkasvu 1,5-2% eli jopa noin 800 ihmistä per vuosi. Politikoilta on siis odotettavissa melkoisen rohkeita ja tuoreita ideoita kunnan vetovoimaisuuden kasvattamiseksi.
mitäs kaikkea luvassa?
Pitäisköhän tämä Herlinin ja kumppaneiden kehittelemä Porkkalan kaupunki, eli Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon liitos ottaa lähempään tarkasteluun. Jotain tartteis tehdä. Espoo kasvaa vieressä kohisten, samoin Porvoo tuntuu vetävän, joka on hyvä verrokkikunta Kirkkonummelle. Tuntuu että täällä kasvaa vain pöpelikkö. Länsiväylän varsi Kirkkonummen keskustasta Espooseen on pelkkää umpeenkasvanutta metsää, eikö sinne olisi voinut houkutella tilaavievää kauppaa nimellisin tonttihinnoin.
Långvikista
Tappiokierre jatkuu niin kaun kunnassa kun ajetaan kaikki yrittäjät pois ja loppuu yrittäjävastaisuus se ei näy loppuvan
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx