(5) kommenttia

Kirkkonummen kasvu piristyi selvästi viime vuonna – kunnan tavoitteesta ollaan vielä kuitenkin kaukana

Kirkkonummi-päivien viettoa torilla.

Kirkkonummen väkiluvun kasvu nopeutui viime vuonna selvästi kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. Kunnan asukasmäärä nousi vuonna 2019 reilusti yli 300:lla.

Kunnan tietojen mukaan Kirkkonummen väkiluku oli vuodenvaihteessa 39 619.

Vuosina 2017 ja 2018 väkiluvun kasvu on jäänyt vuodessa 100-150 paikkeille, mikä vastaa noin 0,3-0,4 prosentin väestönkasvua. Viime vuonna kasvuprosentti oli noin 0.8.

Kirkkonummi on asettanut strategiassaan kasvutavoitteekseen 600-800 asukasta vuosittain, mikä vastaisi 1,5-2,0 prosentin väestönkasvua.

Viime vuonna Kirkkonummi kasvoi Tilastokeskuksen mukaan alkuvuosipuoliskolla noin 220 asukkaalla. Kasvu hiipui jonkun verran syksyä kohti, mutta joulukuussa väkiluku nousi noin 80:lla.

Koko vuoden tarkempia muuttoliikelukuja ei ole vielä saatavilla. Alkuvuoden perusteella kotimaan sisällä Kirkkonummi sai muuttovoittoa.

Ulkomaan nettomuutto oli vain joitakin kymmeniä henkilöitä, joten Kirkkonummelta muutti Suomen rajojen ulkopuolelle lähes saman verran ihmisiä kuin toiseen suuntaan.

Syntyvyys on pienentynyt Kirkkonummella vuosi vuodelta, mutta se kuitenkin pitää väestökasvua edelleen yllä.

Toissa vuonna (2018) Kirkkonummen kasvu oli ennätysalhainen. Lue lisää:

> Kirkkonummen kasvu painui ennätysalas − syntyvyys pysyi lähes ennallaan, mutta muuttoliike on kotimaassa poispäin (Viisykkönen 29.1.2019)

> Kirkkonummen eri alueiden väestötietoja löytyy kunnan sivuilta

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Miksi kasvu on hyvä asia? Kun kasvua tulee, pitää rakentaa lisää julkisia palveluja ja siitä tulee aina vääntöä ainakin oikeiston taholta. Kasvu on myös tuhonnut osittain kunnan kaunista luontoa. Ollaan tyytyväisiä siihen mitä on, kasvu ei ole ikuista
Tero
Tämä asukasmäärän kasvun vertailu on vähän sama kun yritys keskittyisi liikevoiton sijaan liikevaihtoon myymällä alle sisäänosto hintojen. Ei mitään järkeä.
Kuka näitä keksii
Väkimäärän sijaan pitäisi mitata kunnallisveroina kerättyä euromäärää. Jos euromäärä kasvaa, niin tehdään oikeita asioita. Jos taas ei, niin pohdittaisiin keinoja työssäkäyvien itse asumisensa kustantatavien kuntalaisten houkuttelemiseksi. Suomeksi sanottuna määrän sijaan laatua.
Saamme tänne helposti vaikka pari tuhatta uutta asukasta lisää, kunhan tarjoamme heille muiden kuntalaisten kustantamana ilmaisia vuokra-asuntoja. Mutta tätä emme halua.
Tomppa
Rahaa tulvii kuntaan koska onhan nämä uudet asukkaat työelämässä, eikö.
Onko tuloja vai menoja.
Ihan hyvää kehitystä. Onkohan kenelläkään tietoa kuinka monta uutta asuntoa on Kirkkonummelle rakennettu viime vuonna suhteessa edeltäviin vuosiin?
Keijo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx