(15) kommenttia

Kirkkonummen kasvu painui ennätysalas − syntyvyys pysyi lähes ennallaan, mutta muuttoliike on kotimaassa poispäin

Kirkkonummella syntyvyys on vielä melko korkealla ja lapsia syntyi viime vuonna yli 340. Kuvassa Kirkkonummi-päivien viettoa.

Kirkkonummen väestökasvu hiipui taas viime vuonna ja oli pienin useaan vuosikymmeneen. Kasvussa on huomattava ero Espooseen.

Kirkkonummen väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuodenvaihteessa 39 275.

Kasvua oli vuodentakaiseen 105 asukasta. Kunnan väkiluvun kasvuprosentti oli 0,27.

Kirkkonummen väkiluku kasvoi toissa vuonna 147:lla ja sitä ennen kahtena edellisenä vuonna molempina noin 400:lla.

Kirkkonummen pientä kasvua pitää yllä edelleen syntyvyys. Lapsia syntyi viime vuonna 344, mikä on lähes vuoden 2017 tasoa.

Kotimaan muuttoliikkeessä Kirkkonummi menetti väestöä muihin kuntiin. Nettomuutto Suomen sisällä oli miinus 81 henkilöä.

Ulkomailta muutettiin kuntaan vähän enemmän kuin toiseen suuntaan. Ulkomaanmuutossa tuli muuttovoittoa viime vuonna 53 henkilöä.

Väestönkasvussa on suuri ero naapurikaupunki Espooseen, joka kasvaa edelleen erittäin nopeasti. Espoon väkiluku nousi viime vuoden aikana 4 900:lla. Kasvuprosentti oli noin 1,7.

Sen sijaan länteen päin väestökasvua ei ole olleenkaan. Siuntion väkiluku pysyi lähes samassa ja Inkoossa miinusta tuli 73 asukasta. Raasepori pieneni noin 250 asukkaalla ja Hanko noin 100:lla.

Kehyskunnissa väestönkasvu heittelee. Vihti kasvoi 174 hengellä (+0,6 %), mutta Tuusulassa oli nollakasvu.

Nurmijärvi kasvoi melko rivakasta, asukasluku lisääntyi 518:lla. Myös Järvenpää on kovalla kasvukäyrällä viime vuoden 800 väestönkasvulla.

Kirkkonummi on asettanut strategiassaan kasvutavoitteekseen 600-800 asukasta vuosittain, mikä vastaisi 1,5-2,0 prosentin väestönkasvua.

> Kirkkonummen kasvu tökkii − muuttoliikettä muihin kuntiin, syntyvyyskin hiipuu ja on kaukana huippuvuosista (Viisykkönen 6.3.2018)

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Haloo, me asutaan Kirkkonummella ja julkinen on todellakin vaihtoehto. Turha siitä on kitistä. Kuinka nopeasti Korkeasaareen halutaan? Meidän perhe on aina päässyt sinne julkisillakin
Tero
Katsopa hsl:n sivuilta, kauanko kestää julkisilla Kantvikista vaikkapa Korkeasaareen, ja tutki sitten, kauanko sama matka kestää omalla autolla.
julkinen ei ole vaihtoehto
Ihmettelen tuota valitusta joukkoliikenteestä. Keskustasta Junalla pääsee suoraan Helsingin keskustaan ja linjurilla metrolle. Samoin Veikkolasta pääsee linjurilla Helsinkiin motarivauhtia.
Anonyymi
Kirkkonummi on ihan hyvä paikka asua. Tätä jatkuvaa marinaa on tylsä kuunnella. Bussiyhteydet ovat hyvät, koulut suorastaaan huipputasoa (ikävää tuo homeongelma ja se ei ole vain Kirkkonummella). Rakennusvalvonnan kanssa ei ollut mitään ongelmia, todella joustavaa toimintaa jne. Mietin missähän kaikki valittajat asuvat?
Tero
Kuka ihme voi kirkkonummelle haluta .. rakennuslupaa hakiessa nauretaan päin naamaa , eikä vahingossakaan kerrota miksi ja mitä pitää tehdä että lupa menee läpi .. koulut ja päiväkodit homeessa julkisilla ei pääse kun vahingossa , työpaikat ajetaan pois ..jos ei muuten niin valittamalla , virkamiehet johtoa myöten osaamattomia ,niin loppuun ajettu henkilökunta ei välttämättä jaksa enään olla palvelualtista jne jne
Kyllästynyt

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx