(10) kommenttia

Kirkkonummen kasvu jatkuu tasaisena, muuttovoittoa on edelleen – syntyvyys on piristynyt

Kirkkonummen keskustaa kesällä 2019. (kuva: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen asukasluvun kasvuvauhti on jatkunut alkuvuoden aikana samaan tahtiin kuin koko viime vuonna. Väkiluku on kasvanut puolessa vuodessa noin 250:lla.

Viime vuonna väkiluku kasvoi Kirkkonummella noin 550:lla. Jos alkuvuoden kasvu jatkaa samana loppuvuoden, pysytään samalla kasvu-uralla.

Tosin vuoden loppupuolella väkiluvun kasvu yleensä hidastuu ja usein on myös pysähtynyt.

Viime vuonna alkuvuoden kasvuvauhti oli selvästi tätä vuotta ripeämpää, ja Kirkkonummi ylitti 40 000 asukkaan rajan.

Kirkkonummelle on Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan muuttanut tammi-kesäkuussa kotimaassa muista kunnista noin 129 asukasta enemmän kuin kunnasta pois.

Ulkomailta tuleva maahanmuutto Kirkkonummelle oli plussalla 66 henkilöä.

Syntyvyys näyttää vuoden alkupuoliskon lukujen perusteella piristymisen merkkejä. Lapsia syntyi 192, kun taas viime vuonna samaan aikaan syntyneitä oli 160.

Kirkkonummen väkiluku oli kesäkuun lopussa Tilastokeskuksen mukaan 40 336.

Kirkkonummen kunta on asettanut tavoitteeksi vuosittain 1,5-2 prosentin väestönkasvun, mikä merkitsisi 600-800 henkilön vuotuista kasvua.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Oikeastiko joku haluaa ostaa alle 30 neliöisen komeron Kirkkonummelta ja kutsua sitä viihtyisäksi asumismuodoksi? Nuoret voivat asua pienissä asunnoissa, mutta niiden sijaintitoive tuskin on joku Kirkkonummen lähiö.
Anonyymi
Hyvä Veonen, kun taloyhtiössä on monta vapaata yksiötä niin vuoralaiseksi käy narkomaani, alkoholiongelmainen, hän joka ei ole työtä koskaan tehnyt. Taloyhtiöstä tulee tapahtumarikas. Vuokran maksaa Kela. Jos taloyhtiö on yleishyödyllinen niin sen ei tarvitse maksaa voitosta 33% veroa. Noihin katteisiin mahtuu hyvin vaikka vuokralainen pistää keittiön palasiksi.
Jos ansaitset 30000€ brutto/v maksat siitä kunnallisveroa niin 4400€. Ei sillä paljon kunta rakenna.
Virtanen
Ovatko tulijat ns. nettosaajia, joiden eläminen kustannetaan pitkälti yhteiskunnan toimesta? Vai tuovatko tulijat aidosti lisää veroeuroja kuntaan? Jokin aika sitten kirjoitettiin, että Kirkkonummen on pakko rakentaa vuokra-asuntoja. Tämä mainittu pakko ei perustu lakiin vaan joidenkin kuntien yhteiseen tahdonilmaisuun, joka ei ole millään mittarilla sitova.
Jorma K.
Kuinka suuri prosentti on veronmaksajia?
Sillä ei kunnalla ole varaa elättää ketään.
Olisi kiva tietää prosentti
Turha on ilakoida ei ne veromarkkoja tuo joita Haavisto meille haalii Kyllä menot nousee ja rutkasti
Veronmaksaja
Kysyntää olisi rivi- ja omakotitaloille. Keskiluokka haluaa lisää neliöitä, turvallisuutta, muuttohalukkuuttaa Helsingistä ja Espoosta. Mitä Kirkkonummella on tarjota, yli sata vuokrattavaa yksiötä pääosin Masalasta ja Tolsasta (oikotie).
Keskiluokka on paras veronmaksaja.
Virtanen
Espoossa muuttovoitosta taitaa jo 70-80% koostua maahanmuuttajia. Kirkkonummella tuo luku ei ainakaan vielä taida olla yhtä korkea. Tärkeää olisi saada sellaisia muuttajia jotka käyvät töissä tai opiskelevat, ei niinkään heitä jotka ovat saamapuolella.
Pohdiskelija
Kyllä menot lisääntyy ovat suurin osa aika kaukaa tulleita eivät maksa veroja
Anonyymi
Pk, mikä siinä on, ettei mikään - tai kukaan - kelpaa? Myös pienistä tuloista maksetaan veroja. Emme me kaikki voida olla kauppa- ja vuorineuvoksia, myös Kirkkonummella tarvitaan suorittavan työn tekijöitä ja heidän maksamiaan veroja.
Veonen
Paljonko verotulot nousevat samaan aikaan?
Pk

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä