(7) kommenttia

Kirkkonummen kasvu ei ota piristyäkseen − väkiluku lisääntyy vain kotikutoisin konstein

Kirkkonummen ikärakenne on nuori. Kirkkonummi-päivien viettoa 2016.

Kirkkonummen asukasluvun kasvu on tänäkin vuonna jatkanut maltillisena. Kunnan asukasmäärä nousee keskimäärin runsaalla 10:llä kuukaudessa.

Elokuun lopussa Kirkkonummen asukasluku oli Tilastokeskuksen tiistaina julkistaman ennakkotiedon mukaan 39 293. Kasvua vuoden alusta oli 110 asukasta.

Keväällä kasvu oli ripeämpää, toukokuussa asukkaita oli jo 175 enemmän kuin viime vuodenvaihteessa.

Kahdeksan ensimmäisen kuukauden kehitys ennakoi suurin piirtein samaa asukasluvun kasvua kuin viime vuonna eli noin 150-160.

Kirkkonummen kasvu on nykyisin hyvin pitkälti kotitekoista. Muuttoliike kotimaasta tai ulkomailta ei juurikaan kasvata asukaslukua, sen sijaan lapsia syntyy Kirkkonummella edelleen paljon.

Vuoden alkupuoliskolla uusia kirkkonummelaisia syntyi 183, mikä ennakoi suurempaa syntyvyyttä kuin viime vuonna, jolloin lapsia syntyi noin 370.

Kirkkonummen kunta on strategiassaan asettanut tavoitteeksi 600-800 asukkaan kasvun vuosittain.

> Kirkkonummen kasvu tökkii − muuttoliikettä muihin kuntiin, syntyvyyskin hiipuu ja on kaukana huippuvuosista (Viisykkönen 6.3.)

> Valtuusto naulasi tavoitteet: Kirkkonummesta Suomen halutuin kunta − strategiapaperi aiotaan vääntää rautalangasta kuntalaisille (Viisykkönen 18.12.2017)

(7) kommenttia

Kommentit (7)

Sivut

Haluan toimivat peruspalvelut. Erityisesti terveyspalvelut näin ikääntyvänä. Täällä parempi terveydenhuolto mutta kai kohta muutan pois.
Eläkeläinen
Mitä paremmin on asiat sitä huonommin on asiat. Ihmisten päissä.
Kirkkonummi ok
Onko ihme? Paha kello kuuluu jo kauas. Koulut homeessa, terveyskeskuksesta ei saada päätöstä, kaikki palvelut siirtyvät Espooseen. Kunnan päättäjät eivät saa mitään aikaiseksi.
Ollaan kohta Espoon peräkylä.
Kyllä tyhmempikin osaa tehdä johtopäätöksiä.
Kauan sitten toivonsa menettänyt, muuttoa todella harkitseva
Täältä ei pääse julkisilla mihinkään suuntaan töihin. Sujuva bussiliikenne Helsinkiin ja Siuntio, Inkoo Lohja suuntaan niin työssä käyvä väestö voi edes harkita knummea kotikunnaksi.
*
Miksi asukasmäärän sitten pitäisi kasvaa kokoajan?
Meni ohi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx