(2) kommenttia

Kirkkonummen iltatori alkoi vaisusti − idean isä uskoo vakaasti, että tori saadaan vielä täyteen pientuottajia

Kirkkonummelainen Christos Granqvist on vakaasti sitä mieltä, että pientuottajatorille on Kirkkonummella tilausta.

Pienyrittäjien iltatori sai ensimmäisellä kerralla vaisuhkon vastaanoton ainakin myyjien puolelta. Yleisöä oli paikalla kuitenkin sen verran, että uskoa torin elvyttämiseen löytyy.

Torstaina käynnistettiin torilla uusi hanke, jolla Kirkkonummen torille yritetään saada eloa ainakin joka toinen viikko.

Torille kutsutaan pienyrittäjiä, jotka tuottavat itse jotakin. Se voi olla ruuasta ja käsitöistä aina matkailuelämyksiin liittyviin palveluihin. Skaala on hyvin laaja.

Toripaikka on myyjille ilmainen. Kirkkonummen kunta sponsoroi toripaikat ja sähköt.

Pientuottajatorin idea on lähtöisin kirkkonummelaiselta Christos Granqvistilta, joka on kehittänyt myös ProLocalis -nimisen kännykkäsovelluksen lähituottajille.

Sovellukselle on haettu rahoitusta talven mittaan, ja lopullinen versio esitellään vajaan kahden viikon kuluttua.

Sovelluksella kuluttaja voi löytää kätevästi lähistöltään tai matkansa varrelta lähituottajia.

Kirkkonummella järjestetään joka toinen torstai syyskuun loppuun saakka ikään kuin toriversio kännykkäsovelluksesta.

Ensimmäisellä kerralla torilla oli myyjiä vain neljä, toiset neljä olivat peruneet viime hetkillä. Torilla oli tarjolla muun muassa luomulihaa ja kakkuja.

Granqvist uskoo vakaasti, että kesän mittaan tori saadaan vielä täyteen pientuottajia.

− Tarve on ilmeinen. On paljon ihmisiä, jotka haluaisivat ostaa lähituotteita, mutta eivät oikein löydä niitä. Toisaalta pientuottajilla on vaikeuksia markkinoida itseään ja löytää asiakkaita, Granqvist sanoo.

Pientuottajatori on seuraavan kerran 26.4. kello 15-19. Sitä seuraavalla kerralla tori on poikkeuksellisesti keskiviikkona 9.5. helatorstain johdosta.

Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä sähköpostilla niikka(a)prolocalis.com. 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Pitäisikö cittarin siis sonsoroida tori? Voihan cittari niin tehdä. Todella hienoa että tori halutaan tehdä ja paikka ei ota kantaa minkään ryhmän puolesta tai vastaan.
Anonyymi
Jos tuo toritapahtuma siirrettäisiin vaikkapa City-marketin maisemiin, niin kansa pääsisi paremmin käsiksi tuotteisiin ja sen myötä myös kaupankäyntiin.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx