(9) kommenttia

Kirkkonummen hiljaiset torit halutaan eläviksi jo tänä kesänä − kunta tarjoaa ilmaisia toripaikkoja kenelle tahansa

Kirkkonummen tori on kesäpäivänä yleensä tämän näköinen. Useimmiten torikahvila on kuitenkin paikalla.

Kirkkonummen kunnan kaksi toria halutaan saada ainakin kahtena päivänä viikossa eläviksi. Kunta teki pikapäätöksen, jonka mukaan viikottain kahtena päivänä toripaikat ovat ilmaisia.

Varsinkin Kirkkonummen keskustan torin tyhjyys on ollut puheenaiheena pitkään. Vuosien mittaan torielämä on hiipunut lähes tyystin. Toinen Kirkkonummen toreista on Veikkolassa.

Keskustan torilla on huhtikuusta lähtien pidetty pienyrittäjätoria, jonka alku on ollut vaisuhko. (Lue: Viisykkönen 12.4.)

Torien hiljaisuus nousi puheeksi kunnanhallituksessa viime viikolla. Kuntatekniikan lautakunta päätti sen jälkeen pikavauhtia avata torit kuntalaisten vapaaseen käyttöön torstaisin ja lauantaisin. Torstaisin toriaikaa jatkettiin kello 19:ään. 

Kahtena viikonpäivänä toreilla ei peritä mitään maksua, eikä myyntipaikkaa tarvitse varata. Kokeilu alkaa heti juhannuksen jälkeen 25.6. ja jatkuu elokuun loppuun.

Jos paikalla on kausipaikan varanneita myyjiä, heidän toripaikoilleen ei saa mennä. Alatori on lisäksi joka toinen torstai varattu ProLocaliksen pienyrittäjätorin käyttöön eli toimintaa, joka alkoi huhtikuussa.

Autoja ei saa parkkeerata toreille, ja torille tulevien myyjien on itse vastattava turvallisuudesta ja mahdollisista vahingoista kolmansille osapuolille sekä siivottava jälkensä.

Tarkemmat tiedot vapaasta torimyynnistä löytyvät kunnan nettisivuilta.

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Todennäköisesti on kunnalle edullisempaa antaa lauantaisin tori ilmaiskäyttöön kuin maksaa palkka siitä että kerää 2-3 myyjän paikkamaksut.
kahvilan käyttäjä.
Verotus vähentää torimyyntiä. Ei lähde mummo myymään sukkiaan torille jos vaaditaan y-tunnukset ym.
Torimyynti pitäisi elvyttää, ja säännöt selventää. Olisi hienoa saada tori eläväiseksi!
Riitta
Nyt on tilaisuus tehdä jotain - jos joku tämän jälkeen valittaa, että kunta ei järjestä mitään mahdollisuuksia, menköön itseensä! Toivotaan runsasta osanottoa, yrittäjät ja tuottajat huom!
Kuntalainen
Kerrankin edes yksi terveen järjen mukainen päätös. Kirkkonummea ei todellakaaan uskoisi keskustansa perusteella noin 40.000 keskimääräistä parempituloisen ihmisen asuinkunnaksi.
Mika
Onkohan kunnan johtohenkilöt jokseenkin väsyneitä tehtäviinsä, varsinkin kun tuloksia työnteosta ei ole näkynyt katukuvassa aikoihin?
Torin laidalta
Kiitos kunnalle tästä mahdollisuudesta! Nyt on heilläkin mahdollisuus päästä vähän ostoksille, jotka asuvat keskustassa ja joiden on ehkä vaikea liikkua aina Prismalle, tai Cittarille.
Autoilijathan pääsevät tietysti kulkemaan minne vaan. Se ei ole ongelma, jos haluaa lähteä torille katselemaan.
Toivotaan, että tämä otetaan nyt innokkaasti vastaan
varmasti myös mukana
Hyvä kunnanhallitus ja kuntatekniikan lautakunta!
Piia Aallonharja
Joopa joo, kuka nyt sitten kävelee torille kun kaikki muu palvelu on aivan jossakin muualla? Tämä vaatii taas auto jotta sinne tullaan. Kun kerran kaikki on nyt rakenettu sinne alas niin voisi torikin siirtyä sinne, tosi siellä on tuo Trumpin muuri elikkä rautatie joka jakaa ihmiset.
Kirkkonummi on kuin sirkus.
Hienoa että kunta (kunnanhallitus tarkalleen ottaen) heittää tässä palloa kuntalaisille - nyt on enää meistä itsestämme kiinni, saammeko edes hieman elävöitettyä toreja. Tarvitaan toki palveluita/tuotteita myyviä ja niistä kiinnostuneita. Kesän lomakausi voi olla haastava, mutta paljon parempi tämä kuin ei mitään.

Vesa-Pekka Sainio (ps.)
kuntakehitysjaoston jäsen
VPS

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx