(9) kommenttia

Kirkkonummen hiljaiset torit halutaan eläviksi jo tänä kesänä − kunta tarjoaa ilmaisia toripaikkoja kenelle tahansa

Kirkkonummen tori on kesäpäivänä yleensä tämän näköinen. Useimmiten torikahvila on kuitenkin paikalla.

Kirkkonummen kunnan kaksi toria halutaan saada ainakin kahtena päivänä viikossa eläviksi. Kunta teki pikapäätöksen, jonka mukaan viikottain kahtena päivänä toripaikat ovat ilmaisia.

Varsinkin Kirkkonummen keskustan torin tyhjyys on ollut puheenaiheena pitkään. Vuosien mittaan torielämä on hiipunut lähes tyystin. Toinen Kirkkonummen toreista on Veikkolassa.

Keskustan torilla on huhtikuusta lähtien pidetty pienyrittäjätoria, jonka alku on ollut vaisuhko. (Lue: Viisykkönen 12.4.)

Torien hiljaisuus nousi puheeksi kunnanhallituksessa viime viikolla. Kuntatekniikan lautakunta päätti sen jälkeen pikavauhtia avata torit kuntalaisten vapaaseen käyttöön torstaisin ja lauantaisin. Torstaisin toriaikaa jatkettiin kello 19:ään. 

Kahtena viikonpäivänä toreilla ei peritä mitään maksua, eikä myyntipaikkaa tarvitse varata. Kokeilu alkaa heti juhannuksen jälkeen 25.6. ja jatkuu elokuun loppuun.

Jos paikalla on kausipaikan varanneita myyjiä, heidän toripaikoilleen ei saa mennä. Alatori on lisäksi joka toinen torstai varattu ProLocaliksen pienyrittäjätorin käyttöön eli toimintaa, joka alkoi huhtikuussa.

Autoja ei saa parkkeerata toreille, ja torille tulevien myyjien on itse vastattava turvallisuudesta ja mahdollisista vahingoista kolmansille osapuolille sekä siivottava jälkensä.

Tarkemmat tiedot vapaasta torimyynnistä löytyvät kunnan nettisivuilta.

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Todennäköisesti on kunnalle edullisempaa antaa lauantaisin tori ilmaiskäyttöön kuin maksaa palkka siitä että kerää 2-3 myyjän paikkamaksut.
kahvilan käyttäjä.
Verotus vähentää torimyyntiä. Ei lähde mummo myymään sukkiaan torille jos vaaditaan y-tunnukset ym.
Torimyynti pitäisi elvyttää, ja säännöt selventää. Olisi hienoa saada tori eläväiseksi!
Riitta
Nyt on tilaisuus tehdä jotain - jos joku tämän jälkeen valittaa, että kunta ei järjestä mitään mahdollisuuksia, menköön itseensä! Toivotaan runsasta osanottoa, yrittäjät ja tuottajat huom!
Kuntalainen
Kerrankin edes yksi terveen järjen mukainen päätös. Kirkkonummea ei todellakaaan uskoisi keskustansa perusteella noin 40.000 keskimääräistä parempituloisen ihmisen asuinkunnaksi.
Mika
Onkohan kunnan johtohenkilöt jokseenkin väsyneitä tehtäviinsä, varsinkin kun tuloksia työnteosta ei ole näkynyt katukuvassa aikoihin?
Torin laidalta

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx