(6) kommenttia

Kirkkonummen ensimmäisen puukerrostalon rakentaminen alkoi − vain muutama asunto enää vapaana

Kirkkonummen ensimmäisen puukerrostalon rakentaminen on käynnistynyt Sundsbergissa. Talo on valmis muutamassa kuukaudessa.

Massiivipuisista moduuleista koottavalla 19 osakeasunnon talolla on ollut rakennuttajan mukaan hyvä kysyntä, talosta on vain muutama asunto varaamatta.

Talo rakennetaan itse asiassa suurelta osin sisätiloissa, jolloin kosteudenhallintaa voidaan valvoa.

Asuntomoduulien rakentaminen on jo aloitettu kohteen pääurakoitsija ATE Oy:n tehtaalla Alavudella. Talo kootaan paikan päällä säältä suojassa varsin nopeasti, viikko per kerros.

Asuntomoduulit pakataan tehtaalla kosteussuojaan, joka poistetaan vasta, kun moduuli on työmaalla asennettu paikoilleen.

Asennusaikainen kuivaketju varmistetaan myös siten, että moduulit asennetaan kuivan kelin aikana ja jokaisen kerroksen jälkeen katto asennetaan paikoilleen suojaamaan moduuleita sateelta, ATE Oy:ltä kerrotaan.

Kunnanarkkitehti Tero Luomajärven mukaan Kirkkonummen kunta on edistänyt viime vuosina puukerrostalojen toteutumista kaavoituksen kautta, sillä puurakentaminen on perusteltua myös ilmastopoliittisesti.

– Tosin käynnistyvän hankkeen kaava ei edellytä puurunkoisen talon rakentamista ja niinpä kiitokset rakennuttajalle rohkeudesta toteuttaa Kartanonrantaan jotain aivan uutta. Konsulintornin hanke on erityisen kiinnostava myös arkkitehtuurin takia, toteaa Luomajärvi.

> Lue lisää taloprojektista

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Puurakenteisen kerrostalon asumismukavuus selviää vasta, kun on asumisen kokemusta. Tähän mennessä Suomeen on vastaavia rakennettu suhteellisen vähän.
Anne
Puurakenteisen kerrostalon asumismukavuus selviää vasta, kun on asumisen kokemusta. Tähän mennessä Suomeen on vastaavia rakennettu suhteellisen vähän.
Anne
Puuhypetys hoi ! Miksi niin monissa omakotitalossa on hometta vaikka ovat puusta tehtyjä ? Homeongelma on myös puutaloissa jos ei ole kunnolla tehtyjä. Sen lisäksi puutalo elää joten ne seinähalkeimat ei poistu minnekkään.
Puutalossa asuva.
Osaako kukaan (linjoilla oleva asiantuntija) kertoa, että onko puurakenteinen kerrostalo oletusarvoisesti ja lähtökohtaisesti sisäilma- ja homeongelmista vapaa, vai onko edes teoriassa mahdollista että niitä voi löytyä? Olisi kiva kuulla ns. tyhjentävä vastaus.
Puuhypetys
Wau!
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx