(12) kommenttia

Kirkkonummen ensimmäisen puisen kerrostalon urakoitsija konkurssiin - rakennustyöt jatkuvat

Sundsbergiin pystytetty puukerrostalo valmistuu konkurssipesän tietojen mukaan syyskuun loppuun mennessä.

Kirkkonummen ensimmäisen puukerrostalon urakoitsija on ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin, ja yhtiö on haettu konkurssiin.

Alavudella toimiva Alavus Tilaelementit Oy ryhtyi rakentamaan puista kerrostaloa Sundsbergiin viime vuonna. Nelikerroksiseen taloon tulee 19 omistusasuntoa.

Talon piti olla valmis jo viime vuoden lopulla, mutta työt ovat viivästyneet rajusti.

Urakka on nyt kuitenkin loppusuoralla. Rakennuksella olivat työt käynnissä ainakin tänään torstaina.

> Kirkkonummen ensimmäinen puukerrostalo nousee pikavauhdilla − rakentaminen kestää vain muutaman kuukauden (Viisykkönen 15.6.2018)

Konkurssipesän hoitaja varatuomari Timo Maijala Seinäjoelta on hyvin toiveikas, että talo saadaan ensi kuun loppuun mennessä valmiiksi, ja uudet asukkaat pääsevät muutamaan.

Taloprojekti tehdään loppuun konkurssipesän lukuun. Maijalan mukaan rahoitus on järjestynyt, kun asunnon ostajat ovat maksaneet asunto-osakkeidensa osamaksuja.

Talon loppuunrakentamiseen voidaan käyttää myös RS-vakuuksia, joita lain mukaan rakennuttajan on talletettava asunnon ostajien turvaksi muun muassa konkurssin varalta.

Kohteen kaikki asunnot on Maijalan mukaan myyty.

Sundsbergin puukerrostalo oli konkurssiin haetun yhtiön ensimmäinen kohde.

Yhtiö kehitti menetelmää, jossa kerrostalon isoja moduleja rakennettiin valmiiksi Alavudella tehtaassa ja kuljetettiin paketissa rakennuspaikalle, jossa ne nostettiin paikoilleen.

Yhtiö mainosti viime vuonna, että Sundsbergiin nouseva kerrostalo voidaan koota muutamassa viikossa.

Kohde oli yhtiölle ensimmäinen ja konkurssipesän hoitajan mukaan eteen nousi yllättäviä ongelmia ja kustannuksia.

Konkurssiin asetetulla yhtiöllä on Maijalan tietojen mukaan noin 3,5 miljoonaan euron velat, mikä on yhtiön kokoon nähden erittäin paljon.   

 

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Sp-koti välittäjä taisi mainostaa tätä oikein sijoittajalle sopivaksi kohteeksi.

Oliko hyvä sijoitus?
Puukerrostalo
Lopettakaa nyt se meuhkaaminen. Selvittäkää asiat ennenkuin alatte huutelemaan. Kunta EI liity tähän millään tavoin.
Hereillä
Täytyy myöntää, että näin yksityisen rakentajan näkökulmasta katsottuna, eivät muuallakaan täsmää yhteen herrojen laatimat lait ja pykälät, kuin muutkaan normit.
On vaan rakennettava niinkuin parhaaksi ja viisaaksi katsoo. Kaikki hidastaa ja kalliiksikin tulee. Rahastaminen kun päällimmäinen ja auktoriteetin luominen siellä niinsanotulla joutilaalla puolella.Tässä maassa kaikki menee mullin mallin, niinkuin sanotaan nurinkurisesti. Ei ole aikoja odotella.
Nykyään on aikataulut ja työn on edettävä sen mukaisesti. Yritykset, niinkuin rakentajatkin kehittävät alinomaan uusia menetelmiä, joilla pyritään parempaan laatuun ja tuottavuuteen, eikä se ole joutilaspuolen mieleen.
nimimerkki. kokemusta
Kunnalla ei ole mitään tekemistä tämän talon kanssa. Kävin kerran katsomassa esittely asuntoa, ja kaunis oli. Päätin kuitenkin olla ostamatta. Toivottavasti ostajat pääsevät muutamaan sinne.
Asuu nyt muualla
Kohteen urakoitsija on haettu konkurssiin. Kirkkonummen Sanomissa 14.11.2017 olleen artikkelin mukaan rakennuttajana toimii RaceCon Consulting Oy, eli tämä yritys on rakennushankkeeseen ryhtyvä ja on seuraavaksi vastuussa kohteesta. Toinen juttu taasen on se, että RaceCon Consulting Oy:n päätoimiala yritystietojen mukaan on mainospalvelut. Aika kaukana mainostoimisto on omasta alastaan.
kuntalainen_
Uutta modulitekniikkaa ajetaan sisään ja tämä uudella tavalla tekeminen kaatuu nyt yrityksen niskaan. Usein yrityksen ja erehdyksen kautta löydetään jotain uutta ja toivottavasti joku toinen yrittäjä ottaa virheistä opiksi. Asunnot ovat kaikki myyty ja hengittävien seinärakenteiden takia ei pitäisi olla sisäilmaongelmia. Kirkkonummen kunta ei kärsi tässä senttiäkään eikä ole mukana hankkeessa, kuten muutama jo edellä totesi.
kari vierinen, Siuntio
Siis, eihän kunnalla ole osaa eikä arpaa tässä asiassa. Tämä on täysin yksityinen hanke.
Anonyymi
Miksi haukutaan kuntaa tästäkin? Eihän kunta ole rakennuttaja tässä taloprojektissa. Esille nostetussa aseman alikulkutyön rakennuttajakin on Destia eikä kunta.
Totta kyllä on että suunnitelmat usein muuttuvat työn edetessä, usein se jossain Turussa tai Helsingissä toimistossa piirretty suunnitelma ei oikein sitten sovellukaan käytännössä. Ja kun nämä suunnitelmat ovat olleet tarjouspyynnön pohjana ja niitä joudutaan työn edetessä muuttamaan menee usein tovi ennen kuin päätös on kunnassa tehty. Tällaiset muutokset ovat tavallisia kaikkialla eikä vain Kirkkonummella.
Pitäisikö joskus myös perehtyä miten rakentaminen tapahtuu? Voiko joku omakotitalon rakentaja myöntää ettei suunnitelmat ole työn edetessä muuttuneet?
Kirkkonummella on omat haasteensa kylläkin, mutta mistä löytää kunnolliset valvojat jotka myös pysyisivät virassaan kun ilmapiiri Kirkkonummella on mikä on?
Onnea kunnalle tuleviin isoihin rakennusprojekteihin.
Rakentaja
Missä kohtaa lukee että kunnalla olisi rahaa mukana tuossa?
Kimi
Taas yksi emämunaus Kirkkonummella!!
Uskomatonta!
Huippu hienoa touhua taas kerran! Kuka kunnassa valitsee nämä urakoitsijat??????
Monesko konkurssin tehnyt nyt on kyseessä???
Onka sama tapahtunut myös Kirkkonummen juna aseman alikulkukäytävälle? Sen piti ensin olla valmis toukokuun 2019 lopussa. Sitten sen piti olla valmis elokuun 2019 ja nyt siitä ei ole mihinkään laitettu mitään rakennus aikataulua. Meriselitys jonka raksa kundeilta siitä viimeksi sai oli että kirkkonummen arkkitehti muuttaa koko ajan suunnitelmia ja siksi alikulku käytävä ei valmistu. En jaksa tuota uskoa koska rakennus asiathan sovitaan ennenkuin työt edes alkaa. Aseman hisdejäkin pidettiin 1kk kiinni kun ne muka remontoitiin. Noh, eipä se remontti näy missään. Asemarakennuksen puoleinen hissi löyhkää virtsalke ja lattialla virtsaa on ollut jo toista viikkoa ja kukaan ei ole käynyt hissejä siivoamassa. Eikä alikulku ole muutenkaan siivottu. Samat roskat lojuu käytävillä ja portaissa ja roskapönttöjä ei ole missään.
Kyllä Kirkkonummella osataan tämä rakentaminen ja remontit
Kohta on koko kylä keskeneräisiä hökkeleitä täynnä.
Koodittaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä