(12) kommenttia

Kirkkonummen ensimmäisen puisen kerrostalon urakoitsija konkurssiin - rakennustyöt jatkuvat

Sundsbergiin pystytetty puukerrostalo valmistuu konkurssipesän tietojen mukaan syyskuun loppuun mennessä.

Kirkkonummen ensimmäisen puukerrostalon urakoitsija on ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin, ja yhtiö on haettu konkurssiin.

Alavudella toimiva Alavus Tilaelementit Oy ryhtyi rakentamaan puista kerrostaloa Sundsbergiin viime vuonna. Nelikerroksiseen taloon tulee 19 omistusasuntoa.

Talon piti olla valmis jo viime vuoden lopulla, mutta työt ovat viivästyneet rajusti.

Urakka on nyt kuitenkin loppusuoralla. Rakennuksella olivat työt käynnissä ainakin tänään torstaina.

> Kirkkonummen ensimmäinen puukerrostalo nousee pikavauhdilla − rakentaminen kestää vain muutaman kuukauden (Viisykkönen 15.6.2018)

Konkurssipesän hoitaja varatuomari Timo Maijala Seinäjoelta on hyvin toiveikas, että talo saadaan ensi kuun loppuun mennessä valmiiksi, ja uudet asukkaat pääsevät muutamaan.

Taloprojekti tehdään loppuun konkurssipesän lukuun. Maijalan mukaan rahoitus on järjestynyt, kun asunnon ostajat ovat maksaneet asunto-osakkeidensa osamaksuja.

Talon loppuunrakentamiseen voidaan käyttää myös RS-vakuuksia, joita lain mukaan rakennuttajan on talletettava asunnon ostajien turvaksi muun muassa konkurssin varalta.

Kohteen kaikki asunnot on Maijalan mukaan myyty.

Sundsbergin puukerrostalo oli konkurssiin haetun yhtiön ensimmäinen kohde.

Yhtiö kehitti menetelmää, jossa kerrostalon isoja moduleja rakennettiin valmiiksi Alavudella tehtaassa ja kuljetettiin paketissa rakennuspaikalle, jossa ne nostettiin paikoilleen.

Yhtiö mainosti viime vuonna, että Sundsbergiin nouseva kerrostalo voidaan koota muutamassa viikossa.

Kohde oli yhtiölle ensimmäinen ja konkurssipesän hoitajan mukaan eteen nousi yllättäviä ongelmia ja kustannuksia.

Konkurssiin asetetulla yhtiöllä on Maijalan tietojen mukaan noin 3,5 miljoonaan euron velat, mikä on yhtiön kokoon nähden erittäin paljon.   

 

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Sp-koti välittäjä taisi mainostaa tätä oikein sijoittajalle sopivaksi kohteeksi.

Oliko hyvä sijoitus?
Puukerrostalo
Lopettakaa nyt se meuhkaaminen. Selvittäkää asiat ennenkuin alatte huutelemaan. Kunta EI liity tähän millään tavoin.
Hereillä
Täytyy myöntää, että näin yksityisen rakentajan näkökulmasta katsottuna, eivät muuallakaan täsmää yhteen herrojen laatimat lait ja pykälät, kuin muutkaan normit.
On vaan rakennettava niinkuin parhaaksi ja viisaaksi katsoo. Kaikki hidastaa ja kalliiksikin tulee. Rahastaminen kun päällimmäinen ja auktoriteetin luominen siellä niinsanotulla joutilaalla puolella.Tässä maassa kaikki menee mullin mallin, niinkuin sanotaan nurinkurisesti. Ei ole aikoja odotella.
Nykyään on aikataulut ja työn on edettävä sen mukaisesti. Yritykset, niinkuin rakentajatkin kehittävät alinomaan uusia menetelmiä, joilla pyritään parempaan laatuun ja tuottavuuteen, eikä se ole joutilaspuolen mieleen.
nimimerkki. kokemusta
Kunnalla ei ole mitään tekemistä tämän talon kanssa. Kävin kerran katsomassa esittely asuntoa, ja kaunis oli. Päätin kuitenkin olla ostamatta. Toivottavasti ostajat pääsevät muutamaan sinne.
Asuu nyt muualla
Kohteen urakoitsija on haettu konkurssiin. Kirkkonummen Sanomissa 14.11.2017 olleen artikkelin mukaan rakennuttajana toimii RaceCon Consulting Oy, eli tämä yritys on rakennushankkeeseen ryhtyvä ja on seuraavaksi vastuussa kohteesta. Toinen juttu taasen on se, että RaceCon Consulting Oy:n päätoimiala yritystietojen mukaan on mainospalvelut. Aika kaukana mainostoimisto on omasta alastaan.
kuntalainen_

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx