(6) kommenttia

Kirkkonummen ensimmäinen puukerrostalo nousee pikavauhdilla − rakentaminen kestää vain muutaman kuukauden

Sundsbergiin nousevaan puukerrostaloon rakennetaan 19 omistusasuntoa.

Kirkkonummen ensimmäinen puukerrostalo on juuri saanut rakennusluvan ja urakoitsija lupaa, että asukkaat pääsevät muuttamaan taloon vielä tänä vuonna.

Puusta rakennettava 19 asunnon talo tulee Sundsbergiin. Talon rakentava ATE Oy kertoo, että talo on myös Suomen ensimmäinen omistusasuntopuukerrostalo.

Tällaista rakentamistahtia on Suomessa harvoin nähty. Miten se on laadukkaasti mahdollista?

− Rakentaminen on nopeaa, koska massiivipuumoduulit toteutetaan Alavuden tehtaallamme ja talo kootaan perustusten päälle noin viikko ja kerros -tahtia kuivan kelin aikana, kertoo toimitusjohtaja Jari Pajala.

Rakentaja korostaa moduulien tuotannossa  ja asentamisessa rakentamisen kuivaketjua. Rakentaminen tapahtuu sateelta ja kosteudelta suojassa koko rakentamisen ajan.

− Kestävän ja vastuullisen rakentamisen perusedellytys on varmistaa, etteivät rakenteet pääse kastumaan. Moduulirakentamisen etuna on nimenomaan se, että rakentamista ei missään vaiheessa tarvitse tehdä sään armoilla, sanoo Pajala.

Puukerrostaloasuminen on kasvattanut suosiotaan nopeasti. Siihen on ATE Oy:n mielestä syynä asiakkaiden lisääntyvän ympäristötietoisuus.

− Asiakkaita kiinnostaa yhä enemmän rakentamisen ympäristövaikutukset, hiilijalanjälki ja mahdollisimman luonnonmukaiset rakennusmateriaalit. Silti hinta on yhä tärkeä asunnon valintakriteeri.

− Hinta on saatu kilpailukykyiseksi hyödyntämällä CLT:n hyviä ominaisuuksia ja yksinkertaistamalla suunnittelua kuitenkin niin, että palo- ja äänitekniikan vaatimukset otetaan huomioon, toteaa Pajala.

Puukerrostalon suunnittelusta on vastannut moduulirakentamisen uranuurtaja professori Markku Hedman

> Kirkkonummelle nousee ensimmäinen kerrostalo kokonaan puusta − neljä kerrosta pienasuntoja tulee myyntiin (Viisykkönen 13.11.2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Onko puurakentaminen nykytekniikalla automaattisesti home- ja sisäilmaongelmista vapaa? Vai onko pelkästään todennäköisyys, että kyseisiä ongelmia ilmenee, pienempi kuin muussa rakentamisessa? Onko tilastofaktaa tms tarjolla? Anyone?
tietääkö kukaan
Hyvää tulee ja ilmeisesti hengittävät seinät jolloin ei sisäilmaongelmia !
kari vierinen, Siuntio
Kuinka kauan menee aikaa ennenkuin todetaan sisäilma ongelmat ja home?
Näinhän se aina Kirkkonummella :)
Kirkkonummella on tuo 2 vuotta aikaraja teet sitten mitä vaan joten kuka on antanut luvan tehdä taloa alle vuodessa?
2 vuotta on meillä aina.
Hyvä että kokeillaan uutta ja erotutaan Espoon ja Vantaan tavasta rakentaa korkeammalle ja ahtaasti.
Anneli Granström
nopia tahtoo olla heikkolaatusta
laatua kiitos

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx