(17) kommenttia

Kirkkonummen bussivuoroja karsitaan säästösyistä – taustalla tässäkin koronaepidemia

Matinkylän ja Upinniemen bussivuoroja moottottoritien kautta ei ajeta syksyn tullen enää viikonloppuisin.

HSL karsii joukkoliikennettä elokuusta alkaen säästötoimenpiteenä. Kirkkonummella karsinta tapahtuu viikonvaihteen bussivuoroissa.

Viikonloppuliikenne päättyy kahdella Kirkkonummen suunnan linjalla 10.8. syysliikenteeseen siirryttäessä.

Linjalla 172 Matinkylä – Kirkkonummi – Kantvik ja linjalla 911 Kauklahti – Masala – Kirkkonummi ei enää ajeta lauantaisin eikä sunnuntaisin.

Lisäksi Matinkylä-Upinniemi linjan 173 viikonloppujen Z-vuorot siirretään pääreitille Masalan kautta eli kyseisiä vuoroja ei ajeta enää Tolasta Matikylään moottoritietä pitkin.

Kantvikin linjan 172 korvaa viikonloppuisin linja 173.

Myös linjalla 911 matkustajamäärät ovat viikonloppuisin olleet melko vähäisiä, ja korvaavina yhteyksinä toimivat junat sekä Kirkkonummen ja Masalan välillä myös linjat 171 ja 173.

Uudet aikataulut löytyvät Reittioppaasta, kun haun tekee 10.8. jälkeisillä päivämäärillä.

Aikataulut löytyvät pdf-muodossa myös tulostettavista aikatauluista.

Lähijunaliikenteeseen rantaradalla ei ole tulossa elokuussa karsintaa.

Ainoa muutos on junien tunnuksissa. Siuntioon kulkevien U-junien tunnus vaihtuu X:ksi kuten jossain vaiheessa olikin. Kaikkien U-junien pääteasema on siten Kirkkonummi.

Kirkkonummen valtuusto päätti kesäkuun lopulla, että HSL:n joukkoliikennemaksuista on kunnan karsittava 200 000 euroa pois ja ensi vuonna 300 000 euroa.

Todellisuudessa Kirkkonummenkin kunnan HSL:n maksuosuus kasvaa jo tänä vuonna, koska kunnat joutuvat paikkaamaan kuntayhtymän taloutta ja hupenevia lipputuloja.

Periaatteena on, että HSL:n kustannuksista jäsenkunnat maksavat puolet ja loput katetaan lipputuloilla.

Tänä vuonna Kirkkonummi on budjetissa varautunut maksamaan HSL:lle noin 5,7 miljoonaa euroa.

> Korona romahdutti HSL:n tulot: Kirkkonummellekin voi tulla miljoonalasku – junia lyhennetään kesän jälkeen (Viisykkönen 14.4.)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Pohjois-Kirkkonummi viikonloppuisin täydellisessä liikennemotissa, lauantaina ja sunnuntaina ei julkista liikennettä. Arkisin ajettavat vuorot tulisi kiertää Kauklahden aseman kautta, josta junalla Espoon ja Helsingin suuntaan, mihin suurin osa työssä käyvistä suuntaa työmatkansa.
Autoilija
Juu ei se nykyään kannata, kuten ennen "bussi tuo ja bussi vie". Nykyään, kun ihmiset liikkuvat hienoilla sähköautoilla, ne kun eivät kuluta mitään, eivätkä saastuta ilmaakaan.
Mitä vähempi liikennettä, sitä parempi, ei kolareitakaan satu. Tiet pysyvät paremmassa kunnossa ja tulee halvemmaksi, säästyy teiden kunnossa pito ja hoitokuluissakin. Liikenneturvallisuushan se on tärkeää.
Työtkin ovat vähentyneet, eikä työmatkojakaan tule niin paljon. Huvia ihmiset enimmäkseen matkustelevat, varsinkin vanhempi väestö, sekään ei ole suotavaa.
Koronaa pukkaa päälle ja etätyökin on kova sana tänäpäivänä.
Anonyymi
Ei sairaalaan aina sairaana mennä. taksi tulee kalliiksi, jos omaista kulkee katsomaan päivittäin. Sairaalaan pitää ehdottomasti olla suora yhteys (ilman mutkia missään taajamassa) Kirkkonummen matkakeskus-Jorvi.
Mummelin kanssa samaa mieltä
Luoman rautatieasema lakkautettiin neljä vuotta sitten. Silloin luvattiin bussien korvaavan julkisen liikenteen tarpeen. Ei kulunut montaa vuotta lupauksen rikkomiseen. Ilmeisesti päämääränä on lopettaa kaikki julkinen liikenne ja pakottaa jokainen vauvasta vaariin oman auton rattiin? Jos ei kykene omalla autolla ajamaan niin pysykööt kotonaan!
Närkästynyt kansalainen
Täydennetään uutista sen verran, että karsinta koskee myös arkisin kulkevia Kirkkonummen sisäisiä linjoja. Esim Hirslalan sekä Porkkalan suunnan 900-sarjan linjoilta on muutamia vuoroja lopetettu. Sinällään harmi, aiemmin nuo vuorot palvelivat joten kuten jos kävi töissä virka-aikaan, nyt ei onnistu ellei tee lyhyttä työpäivää.
Bussimatkustaja
Jos sairaalaan asiaa, taksi on suorin yhteys.
vinkki mummoille
Kirkkonummelta ei esim. pääsä Jorvin sairaalaan suoralla yhteydellä joka on mielestäni melko hassua, kun meidän sairaala on Jorvi??
mummeli
Pineneekö kunnan maksut HSLlle sitten vastaavasti?
Laskutaitoinen realisti
Linnuntietä 20 km Helsingin keskustaan ja ilman autoa,ei mitään toivoa tulla toimeen.
Vihreä Suomi,joopa joo!
Juu. Mullekin tuli muuttoauto ja nyt olen tyytyväinen. Tuli testailtua nuo Zät ja zäksät. Kaikkein parhaiten toimi omat jalat.
Tupu
Ei se mitään haittaa kun bussivuoroja lopetetaan.
Tilalle kunta vois antaa vanhuksille ja uusille asukkaille
lahjaksi kävelysauvat;
Pääseehän "neljällä jalalla" nopeammin ja pidemmälle
kuin kahdella.
Viikonloput masala-evakossa
172 on ihan turha vuoro ollutkin, kun kaikki 173 ja 173z vuorot käy Kantvikissa. Tai oikeastaan 172 voisi ajaa ja 173 mennä suoraan kulkematta Kantvikin kautta. Ennen Kantvikia kyytiin tulleita ajelutetaan ihan turhaan jatkuvasti edestakaisin Kantvikissa.
Sahataan edestakaisin
HSL toimii vastuullisesti ajatellessaan linjojen käyttömääriä/kustannukset. Tämä auttaa pitämään hinnankorotukset maltillisina.
Tomppa
Ilman autoa työtätekevän olisi mahdotonta päästä työpaikalle Pohjois-Kirkkonummelta.Eikä kyllä mihinkään muuallekkaan.
Nih.
Hyvä ja ymmärrettävä muutos, niin Z kuin 911 linjat ovat kummiseet viikonloppuisin tyhjyyttä. Kirkkonummelta jatkossakin hyvät yhteydet bussilla Matinkylään ja junalla radan vartta Espooseen.
Tyytyväinen
Alkuun voisi ajatella, että onneksi takseja vielä on saatavilla korvaamaan puuttuvia bussivuoroja tarvittaessa. Mutta todellisuus taitaa olla tarua ihmeellisempää.

Syyskuussa pitäisi alkaa Kirkkonummella taksien vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset Espoon Kulkukeskuksen kilpailutuksen kautta. Mutta miten tämä asiaan liittyy? Kilpailutuksessa on taksiyrittäjille esitetty niin huonot ehdot, käytännössä suuret kuljettajien palkkojen alennukset, että useat autoilijat jättäytyvät pois kilpailutuksesta. Kuljettajia ei saada ajamaan halpuutettuja hintoja.

Mihin tämä sitten johtaa? Vaikutus on suoraan taksien saatavuuteen Kirkkonummella. Moni nykyinen taksiyrittäjä tulee lopettamaan kun yrittäminen ei enää ole kannattavaa. Sitten huomaamme, että taksien saatavuudessa on ongelma. Vaikkakin kyse ei silloinkaan ole saatavuudessa, vaan kannattavuudessa, jota ei ole.

Jos vähenee bussilinjat, niin tulee vähenemään myös taksitarjonta Kirkkonummella.
Jari Hindström
Nyt vetää sanattomaksi. Millähän kunta kuvittelee kaikissa noissa paikoissa ihmisten liikkuvan???? Varsinkaan niiden ihmisten joilla ei ole omaa autoa eikä varaa hankkia autoa.
Jo nyt bussilipun hinta Kirkkonummelta Helsinkiin maksa törkeän paljon ja matka kestää aivan liian kauan aikaa ja nyt vielä huononnetaan näin räikeästi bussiliikennettä.

Ja Kirkkonummi on vielä ilmoittanut itsensä Kuuma Kunta osuuteen mukaan. Voiko joku kertoa mitä tarjottavaa Kirkkonummen kunnalla on yhtään kenellekään????? Kertooko kunta kaikista näistä valtavista puutteista ja asumisen vaikeuttamisesta rehellisesti niille ihmisille joista kunta yrittää saada kuntaan asumaan. Rehellisyys tässä asiassa on syytä muistaa.
6kk Kirkkonummea riitti. Muuttoauto tulee aamulla.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx