(2) kommenttia

Kirkkonummen bussit ajavat Matinkylään vielä vuosia – lopullinen päätepysäkki ratkaistaan myöhemmin

Kirkkonummen bussilinjat Espooseen tulevat ja lähtevät Ison Omenan terminaalista.

Kirkkonummen bussilinjat päättyvät ainakin useita vuosia Matinkylään niin kuin nytkin. Vaihtoehtona on ollut terminaalin vaihto Espoonlahteen, kun metron jatke on valmis.

HSL on selvittänyt Kirkkonummen bussilinjastoa ja ennakoinut sitä vaihetta, kun metroliikenne alkaa Kivenlahteen saakka.

Espoonlahden metroasemalle rakennetaan uusi bussiterminaali, josta on jo pitkään kaavailtu myös Kirkkonummen bussien päätepysäkkiä.

Metron jatke valmistuu näillä näkymin vuonna 2023, mutta siinä vaiheessa Kivenlahden metroaseman rakentaminen on vielä kesken.

Alkuperäisenä ajatuksena on ollut, että Kirkkonummen bussit ajavat Kivenlahden metroaseman vierestä, jolloin bussista voi vaihtaa metroon joko Kivenlahdessa tai Espoonlahdessa.

> Uusi vaihtoehto nostettu esille Kirkkonummen bussien päätepysäkiksi, kun metron jatke valmistuu Kivenlahteen (Viisykkönen 25.11.2020)

Kirkkonummen linjaston liityntälinjat suunnitellaan päättymään nykyiseen tapaan Matinkylän terminaaliin ainakin vuoteen 2025 saakka.

Lopullinen päätepysäkkiratkaisu tehdään myöhäisemmässä vaiheessa, lähempänä Kivenlahden metrokorttelin valmistumista.

HSL:n linjastoluonnoksessa Kirkkonummen linjojen reitit säilyvät pitkälti nykyisellään, ja muutokset keskittyvät enemmän linjoille suunniteltiin lähtömääriin.

Nykyinen linjasto on tunnistettu toimivaksi ja kustannustehokkaaksi ratkaisuksi suhteessa palvelutasoon, todetaan HSL:n linjastoluonnoksen perusteluissa.

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole taloudellisia resursseja lisätä liikennettä nykyiseen verrattuna, jolloin kaikki parannukset tietyille alueille tarkoittavat heikennyksiä toisaalle.

Metron jatke tulee osaltaan lisäämään joukkoliikenteen kustannuksia myös Kirkkonummelle, jolloin bussilinjaston suunnitteluun on käytettävissä nykyistä vähemmän rahaa.  

Matkustajamäärät nykyisellä linjastolla olivat ennen korona-aikaa hienoisessa kasvussa, mutta jo tällöin matkustus oli hyvin ruuhkapainotteista tarkoittaen, että ruuhkan vastasuuntiin ajettavat lähdöt ajettiin hyvin pienillä matkustajamäärillä.

> Kirkkonummen bussilinjaston luonnokset HSL:n sivuilla 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kyllähän sitä voi Matinkylään kävelläkin tai mennä pyöräillen,ei siinä bussia tarvita.
Karri Tarpio
Eiköhän Kirkkonummelta metrolle ajava bussi ole ylipäätään turha.
Kirkkonummelta pääsee hyvin junalla Helsinkiin, ja juna-asemalle pääsee tarvittaessa paikallisbusseilla, pyöräillen, tai kävellen.
Kirkkonummea ympäri ajaa lukuisia busseja lähes tyhjänä, joiden kaikkien päätepysäkki on Kirkkonummen juna-aseman vieressä.
"Kirkkonummella liioiteltua bussiliikennettä"

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä