(6) kommenttia

Kirkkonummen busseissa alkavat kuulutukset – pysäkin nimi kerrotaan molemmilla kotimaisilla

Myös HSL:n busseissa aletaan kuuluttaa pysäkkien nimet automaattisesti vähän ennen kuin auto saapuu pysäkille.

Bussien pysäkkikuulutukset laajenevat tässä vaiheessa Kirkkonummelle, Siuntioon ja Espooseen. Yhteensä kuulutukset otetaan tällä kertaa käyttöön noin 130 bussissa.

Kuulutukset tulevat ajoneuvoihin, jotka lähtevät Suomenojan, Finnoonniityn ja Kirkkonummen varikoilta.

Kuulutuksissa seuraavan pysäkin nimi kuulutetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Kevään aikana kuulutusten käyttöönottoa on tarkoitus jatkaa HSL-alueella liikennöitsijäkohtaisesti.

Käyttöönoton jälkeen kaikilla HSL-liikenteen linjoilla – niin metrossa, raitiovaunuissa kuin myös lähijunissa ja busseissa – on käytössä kuulutusjärjestelmä osana HSL:n matkustajainformaatiota.

Helsingin vammaisneuvosto on palkinnut runkolinjabussien ja raitiovaunujen kuulutukset esteettömyyspalkinnolla vuonna 2018. 

Pysäkkikuulutukset parantavat joukkoliikenteen esteettömyyttä ja tekevät siitä saavutettavampaa, HSL korostaa.

Kuulutusten käyttöönotolla ei ole mitään tekemistä koronavirustilanteen kanssa.

> HSL:n ohjeet: Vältä turhaa matkustamista etenkin ruuhka-aikoina – busseissa kuljettajat eivät myy lippuja (Viisykkönen 13.3.)

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Hyvä! Kuulovammaiset saavat infoa lukemalla ja näkövammaiset kuulemalla!
Christina Rolin
Joitain viikkoja sitten, kun tämä tuli testaukseen muutamissa pienemmissä yksiköissä, niin olihan herätys, kun äänet olivatkin täysillä ja mahdollisuuksia säätöön ei ollutkaan. Tuona aamuna hävetti ajaa kyseisiä busseja ja olimmekin kollegoiden kanssa erittäin pahoillamme edustamamme yhtiön puolesta.
Nyttemmin homma toimii melko hyvin. Muutamia pysäkkejä jää kuuluttamatta, välillä se tulee liiankin aikaisin ja välillä viime tipassa. Vaatii vielä pienoista hienosäätöä ja asiakkailta kärsivällisyyttä.
Asiakkaille pieni muistutus: Se hahmo siellä näköalalla varustetussa kulmahuoneessa on kuljettaja joka ei pysty tekemään asialle yhtikäs mitään.
Älä huuda mulle. Mullakin on tunteet.
Lisää äänisaastetta.
Unohda lepo bussissa
Seuraavaksi Masala, och på svenska nästän Masala.
Tomppa
No HSL tuhlaa taas rahaa joutavaan. Eikös näissä uusimmissa busseissa ainakin ole jo edessä sähköinen näyttö jossa lukee seuraavan pysäkin nimi. Metrossakin muuten se kuulutuslaite on kuluneena talvena ollut ainakin kerran viikossa epäkunnossa, eli kuuluttaa väärän aseman nimen. Mahtaneeko toimia paremmin bussissakaan.
Bussimatkustaja
Ensikuulemalta todettuna kuulutuksen voisi busseissa todeta todella häiritseväksi ellei peräti ärsyttäväksi ja samalla aivan turhaksi....
Voi ristus

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx