(19) kommenttia

Kirkkonummelta kolme kärkipoliitikkoa pyrkii eduskuntaan − Timo Haapaniemi lähti mukaan kisaan

Timo Haapaniemi pyrkii eduskuntaan. Hän on ollut kerran ehdolla aiemmin 1980-luvulla.

Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) on viime metreillä lähtenyt mukaan eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Uudenmaan Kokoomuksen piirihallitus hyväksyi Haapaniemen ehdokkuuden viime tiistaina, mutta asia julkistettiin vasta perjantai-iltana.

Kokoomuksella on nyt lista Uudellamaalla täynnä eli 36 ehdokasta. Yhden itäuusmaalaisen ehdokkaan nimi on vielä julkistamatta.

Haapaniemi kertoo, että hän halusi sopia työnantajansa eli MTV Uutisten kanssa ensin järjestelyistä ennen kuin asia tulee julki.

Urheilutoimittajana ja -tuottajan toimi Haapaniemi on MTV:n sisäisten sääntöjen takia vaalikaranteenissa eli hän ei saa näkyä ennen vaaleja yhtiön ohjelmissa.

Vaalikaranteeni on yleinen käytäntö media-alalla.

Haapaniemi on useissa kuntavaaleissa ollut Kirkkonummen ääniharava. Eduskuntavaaleihin hän on osallistunut kerran 1980-luvulla.

Kirkkonummelta pyrkii eduskuntaa nyt kolme kärkipoliitikkoa, joista kaksi on kansanedustajia.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anders Adlercreutz (r.) ja kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) ovat ehdolla.

Adlercreutz on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Vahasalo putosi viime vaaleissa eduskunnasta, mutta pääsi varapaikalta viime vuonna takaisin Arkadianmäelle. Vahasalo on ollut eduskunnassa lähes 17 vuotta.

Haapaniemellä on pitkä kokemus kunnallisista luottamustehtävistä Kirkkonummella vuodesta 1981 alkaen.

Haapaniemi on toiminut 20 vuotta kunnanhallituksen puheenjohtajana ja neljä vuotta kunnanvaltuuston johdossa.

Vaalikamppailuun Haapaniemi kertoo lähtevänsä tosimielellä ja pyrkivänsä eduskuntaan, jotta todellista päätöksentekokykyä saataisiin Suomeen.

− Eduskunta on irtautunut tavallisten ihmisten arjesta ja elämästä. Sote-teatteri on sekoittanut koko eduskunnan työn ja saanut jo surkuhupaisia piirteitä, Haapaniemi harmittelee.

− Kaikki eduskuntapuolueet myöntävät, että uudistuksia tarvitaan, mutta ei osata päättää miten. Sosiaali- ja terveydenhoidon uudistuksessa on otettava järki käteen ja muutokset on tehtävä ihmisten hoidon, hyvinvoinnin ja turvan ehdoilla.

Haapaniemen mukaan on edesvastuutonta, kuinka huonoon kuntoon Uudenmaan paikallistiet on jätetty. Tiet ovat vaarallisia niin autoille kuin kevyelle liikenteellekin.

− Ei kaikkia ihmisiä ja työpaikkoja voi keskittää hyvien joukkoliikenneyhteyksien ääreen Helsinkiin. Tarvitsemme toimivat ja turvalliset tiet koko Uudellemaalle, koska yksityisautoilu on työmatkoilla ja muussa liikkumisessa välttämätöntä ihmisten elämän kannalta.

(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

Anonyymi ihmettelee, miksei MM voisi olla kärkiehdokas. Voi hyvinkin olla, mutta moni silti välttelee äänensä antamista demareille, on ehdokas miten reipas ja fiksu tahansa. Jotain siinä SDP:ssä vaan on, joka ei tiettyjä äänestäjiä innosta lainkaan.
Käsi toisten taskuissa
Kova urheilumies raivaa varmasti tiensä semifinaalin, mutta finaalissa tarvitaan jo muutakin kuin pelkkää kaurapuuron nauttimista....:)
Anonyymi
jep tein päätöksen ja se menee näin: en äänestä koska ei ole ketään jota äänestää joka olisi oikeasti rehellinen, pysyy sanojensa takana, ei lupaa mihin ei pysty ja eniten kaikista muistaa kokoajan että on kansanedustaja sellaista ei ole sen muistaa vain silloin kun kerää ääniä takinkääntäjiä kaikki
tuulia ja launo
ei enää jaksa kiinnostua mistään olen ikäni äänestänyt mutta nyt ei enää jaksa kaikki on samaa massaa ja minun pienen ihmisen ääni jää nyt ensimmäistä kertaa ns. reserviin meidät vanhukset on unohdettu sekä nykyiset kansanedustajat lupaa aina vaan mutta mitään ei tapahdu ja joku puolue on vielä pieniin eläkkeisiin kajoamassa ja työttömiä lyödään mutta maahanmuuttajille kyllä löytyy aikaa ja rahaa miksi? ja vielä valittavat kaikesta ..ei ymmärrä...
mummeli
Uskallan ennustaa näin: eduskuntapaikkansa säilyttää Anders Adlercreutz. Demareiden Markus Myllyniemellä on nuorena kykynä erittäinkin hyvät mahdollisuudet yllättää ja nousta eduskuntaan. Tehnee joka tapauksessa hyvän tuloksen.
Mitä Kokoomuksen ehdokasasetteluun tulee, olen kummissani. Eikö kummempaan kyetty? Tämähän menee jo henkilökultin puolelle. Tällä ehkasasettelulla päädytään nähdäkseni asetelmaan, jossa äänet jakaantuvat, hajaantuvat ja saattavat osin vuotaa jopa kilpailijoiden hyväksi, eikä kumpikaan pääse eduskuntaan. Sekään ei välttämättä tässä tapauksessa asioiden hoidon kannalta ole erityisen suuri vahinko. Pienessä kunnnassa kuten Kirkkonummi, pitäisi valtakunnallisten vaalien osalta puolueosaston hakea/löytää yksi valovoimainen ehdokas, jonka taakse ryhmittytään ja tehdään tehokas kampanja. Nyt tehty ehdokasasettelu hukkaa tehokkuuden pelkkään jäsentenvälisen.
Juha Blomfelt
En ole demari mutta näin kirkkonummelaisena ihmettelen, ettei gallupeja johtavan puolueen nuori valtuustoryhmän puheenjohtaja Markus Myllyniemi olisi myös eräänlainen kärkiehdokas. Ihan vakuuttavaa työtä MM on tehnyt ja hyvin asiallisesti esiintynyt valtuustossa.
Anonyymi
Hieno juttu! Täältä tulee myös ääni!
Erkka
Kun eivät osaa joita kunnan asioitakaan niin miten kuvittelevat osaavansa hoitaa koko Suomen asioita?
Taas ollaan niin rahan ja hyvien eläke etujen perässä että.
Kuka teihin uskoo tai luottaa?
Juurikin näin, tsemiä vaalikamppailuun kaikille!
Antti
Onhan se hyvä että rpuolueen mies menee jakaan niitä viisauksiaan ja vuodepaikkojaan muualle
Anonyymi
Haapaniemen ja Vahasalon näytöt vuosikymmeniä politiikan kärkipaikoilla Kirkkonummella eivät anna kovin mairittelevaa kuvaa heidän osaamisestaan.
Ääni muualle
Pitäisi olla ajatustenlukija että tietäisi ketä äänestää. Koska sanat on yleensä eri kuin teot.
Ota tästä selvää
Kappas kun on riippumatonta uutisointia ..
noniin
Onko sensuuri iskenyt tälle palstalle ?
?
Missä nuoret ehdokkaat ?

Missä muut ehdokkaat ? / Onko viisykkönen vaan näiden takana ?

Vahasalo vaihtoon. Meillä on politiikassa aivan liian paljon näitä vuosikausia mukana olleita , mutta ei tule tuloksia
Hoij
Hoh-hoijaa Kirkkonummen kokoomus. Maailma muuttuu mutta meiltä ehdokkaat 80-luvulta. Onko tämä vitsi?
Aprilliä
Täältä tulee 1 ääni.
Benjamin
Hmm. Jos miettii Kirkkonummen hankkeita ja niiden aikatauluja niin tulee mieleen, että onkohan rahkeita mennä muita neuvomaan, mutta hienoa jos pokkaa on!
Pokkaa mul on ainakin
Kyllähän ne muutkin ehdokkaat olisi voinut mainita.
Jukka

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx