(21) kommenttia

Kirkkonummelta alkaneeseen cruisingiin osallistui tuhansia ihmisiä – Poliisi: Ylilyöntejäkin oli

Viime lauantaina järjestettyyn cruising-tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan yli 800 autoa ja aika ajoin tuhansia ihmisiä.

Tapahtuma alkoi alkuillasta Kirkkonummelta, josta autoletkat etenivät Lohjan, Riihimäen, Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Vantaan Tammistoon.

Jokaisessa paikassa letkat pysähtyivät isoille parkkialueille. Poliisi oli läsnä koko tapahtuman ajan, ja mukana oli partioita Länsi-Uudenmaan lisäksi Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilta.

Kyseessä oli autoilijoiden kokoontumisajo, jonka yhteydessä järjestettiin myös pienimuotoinen autonäyttely.

> Kauden viimeiseen cruising-ajoon odotetaan yli 1 000 autoa – lähtöpaikkaa ei ole vielä kerrottu, poliisi lupaa olla näkyvästi paikalla (Viisykkönen 10.9.)

Autoletka oli pisimillään kymmeniä kilometrejä pitkä. Poliisin näkökulmasta tapahtumat ovat ongelmallisia niiden aiheuttaman häiriön ja vaaratilanteiden vuoksi, kertoo komisario Hannu Kontola.

Pääsääntöisesti Kirkkonummen tapahtumassa käyttäydyttiin Kontolan mielestä hyvin, mutta ylilyöntejäkin todettiin.

− Esimerkkejä näistä ovat muun muassa kumin polttamiset ja driftaamiset väkijoukossa, poliisin tahallinen häirintä ja ylinopeudet. Tämänkertaisessa tapahtumassa vältyttiin onneksi onnettomuuksilta, vaikka edellytyksiä vakaville seurauksille oli lukuisia, Kontola toteaa.

Tapahtumaan liittyvän valvonnan yhteydessä poliisi kirjasi kahdeksan rikosilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja yhden rattijuopumuksesta.

Vakavan piittaamattomuuden vuoksi ajokorttinsa menetti neljä henkilöä. Sakkoja kirjattiin kuusitoista kappaletta.  

Kesän mittaan vastaavia tapahtumia on ollut useita. Tyypillistä niille on, että tapahtumasta ei ilmoiteta etukäteen poliisille, eikä varsinaisia järjestäjiä löydy. Tapahtumasta tiedotetaan yleensä sosiaalisessa mediassa. 

Poliisi pyrkii olemaan tapahtumissa näkyvästi esillä ja keskusteli Kirkkonummellakin lukuisten osallistujien kanssa. 

− Koska tapahtumilla ei ole virallista järjestäjää, turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä on lähes mahdotonta keskustella etukäteen. Sen vuoksi tavoitteenamme on läsnäolollamme ennaltaehkäistä vaaratilanteiden ja onnettomuuksien syntymistä tapahtuman aikana, Kontola sanoo.

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

"Vinkatkaa seuraavasta meetingistä Elokapinalle, saatte istujat autonpellille:)"

Täytyypä vinkata. Siina konepellillä onkin parhaat näkymät kun nostetaan nollasta sataa 5,5 sekunnissa. Jarrutuksessa kannattaa pitää napakasti kiinni.
Olokapina
Totta puhut Vompatti:)
Lapsellista porukkaa nuo kaahailujat..
Bensalenkkareilla on näköjään mennyt rakkaan harrastuksen kritisointi tunteisiin, kun täällä ollaan kovasti puolustuskannalla! Brömbröm, rajoitin paukkuu!
Vompatti
Viina ja huumeethan ne on esillä näissä jutuissa. Pysykää poissa toisten parkkikselta ja julkisilta paikoilta..hankkikaa oma rata jolla pellet kruisaa, vetää kaljaa ja sitä rataa...
Ei julkisille paikoille, kiitos!
Nämä tyhjästä valittajat nyt kommentoi ja päivittelee joka uutista täällä. Jos eivät olisi lehdestä lukeneet, eivät olisi edes tiennyt, että tuollainen tapahtuma on ollut. Pitäisi teidänkin löytää joku harrastus, vaikka autojen parista.
Vaikka itse olen enemmän MP miehiä, niin varsin asiallinen tapahtuma tuo oli. Paljon parempi harrastus kun viina ja huumeet.
Moottorimies
Mä odotan ensi kesää ja varmaan moni muukin ja ne joita nämä asiat ei kiinnosta niin voi pysyä poissa ja olla narisematta. Tämä homma on vähemmän haitaksi kuin nuo jotka rikkoo ja sotkee joka ikisen paikan.
Turha yleistää
Brömbröm, lippis päähän ja bimmin uudet gummit ulvoo, lisää tätä! Plastidipillä keulamerkki mustaksi, totta kai!
T. Uuninki
Lammasmarkkinoiden ja puukottelujen lisäksi jotain tapahtuu Kirkkonummella niin kyllä siitä kohistaan. Epäilen, ettei useammalla ammattivalittajalla edes ole ajokorttia tai muutenkaan mitään tuntumaa autoihin
Valituskanava
Oliko pojilla lippiksien lipat takana ja tytöillä tekoripset ja kalan huulet?
Kumi palaa
Vinkatkaa seuraavasta meetingistä Elokapinalle, saatte istujat autonpellille:)
Joku laittaa kuriin?
Nck voi viedä tulpat ja lehden Asematie 7:ään henk.kohtaisesti.
Tavataan siellä.
Menkää ensi kerran muualle niin päästään tästä leikistä eroon!
Keskittäkää energian johonkin oikeasti tärkeään asiaan!
Ei tunnu ilmastoasiat kiinnostavan tätä porukkaa..
Onneks on valvovia tahoja useita.
Tulppa puuttuu.
Eikai järjestäjä ole vastuussa siitä jos joku ajaa ylinopeutta, ajaa kännissä tms. Ei se järjestäjä sitä kuskia juota tai kaasua ole painamassa autossa joka kaahaa ylinopeutta. Nyt vähän valoja päälle ja aivot käyttöön. Mielensä pahoittajille lupaan henkilökohtaisesti tuoda apu lehden ja vaikka korvatulpat jos normaalit äänet liikenteestä häiritsee.
Nck-järjestäjä.
Miksi perätään aina järjestäjää? Jokainen on vastuussa omista tekemisistään ja toilailuistaan. Jos paikalla oli n.800 ja neljä korttia jäi poliisille, niin se ei ole paljon. Länsiväylän aamuliikenteessä lähtisi enemmän kun 4 korttia 800 kuskilta jos valvonta olisi yhtä intensiivistä....
Freebird
Mun mielestä koko tapahtuma sujui aika asiallisesti ja rauhallisesti paitsi ne jotka nyt halusi taas näyttä miten järjetön käyttäytyy leikkimällä liikenteessä ym, suurin vika on ratin ja penkin välissä joten mun mielestä on aivan turha mustamaalata koko porukka, ennemmin tuollaisia tapahtumia kuin että porukat on pahojenteossa tai muuta vastaavaa. Aina on myös näitä jotka vastustavat kaikkea joka saa ihmisiä kokoontumaan yhteisen harrastuksen tiimoilta kannattaisi joskus miettiä mikä on parempi, pahoken teko ja paikkojen tuhoaminen vai kokoontua porukalla ja vieettää aikaa. Ja kyllä olin itse paikalla mutta en kaipaa mitään syyllistämistä tai muuta paskaa ne voi jättää pois.
Turha yleistää
Siinähän ne järjestäjät oli poliisin kanssa samoissa kuvissa nck crew collarit päällä mm facessa ja ei muka löydy järjestäjiä..
Haloo
Jos on puhtaat jauhot pussissa, ei tule yhtään rikkeitä!! Turha siis puolustella porukkaa..
Toivottavasti ei nähdä enää:(
800 autoa, neljä menetti korttinsa, kahdeksan rikosilmoitusta ja 16 sakkoa. Minusta varsin siististi mennyt. Toivottavasti perinne jatkuu tulevaisuudessa ja yhtä siistinä.
Car go go
No nyt voivat nämä tapahtuman puolustajat lukea oikeaa Faktaa!!! Kortteja pois ja lukuisia sakkoja. Tulkaa järjestäjät rohkeasti esiin vaan.. Nyt ei enää olla polleeta poikaa vai mitä??
Hyvä, että Poliisi valvoo ja kansalaiset myös. Ensi keväänä taas rekkarit ylös ja sitä rataa..
Loppu näille!!
Ja missähän nämä veijarit oli Kirkkonummella?
Mikä paikka.
Hyvää käytöstä - vain neljä menetti korttinsa! Ei jessus...
Asko P.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä