(29) kommenttia

Kirkkonummelle uusi vastaanottokeskus – SPR vuokraa hotellin

Hotelli Aavaranta muuttuu vastaanottokeskukseksi.

Kirkkonummelle avataan pikavauhtia myös toinen vastaanottokeskus. SPR avaa keskuksen jo torstaina Hotelli Aavarantaan Oitmäessä.

Aavarantaan odotetaan tällä viikolla 300 turvapaikanhakijaa. Mahdollisesti tiloihin majoitetaan asukkaita vielä myöhemmin lisää.

SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri etsii Aavarantaan loppuviikoksi vapaaehtoisia auttamaan majoituksessa.

Kirkkonummen kuntaan on kunnanjohtaja Tarmo Aarnion mukaan tullut viikonvaihteessa sähköpostilla tieto keskuksen perustamisesta. 

Hvitträskin rannalla toimii nykyisin Next Hotell Aavaranta. Yrityksen nettisivujen mukaan hotellissa on 85 huonetta.

Hotellikiinteistö on juuri vaihtanut omistajaa. Johtamistaidon Osuuskunta Oy on myynyt 32 hehtaarin alueen Lagus Consulting Oy:lle 2,15 miljoonalla eurolla.

Kauppa on sattumoisin tänään maanantaina Kirkkonummen kunnanhallituksen listalla. Kaikki yli kahden hehtaarin kiinteistökaupat kunnan alueella tulevat automaattisesti kunnanhallitukselle tiedoksi siltä varalta, että kunta haluaisi käyttää etuosto-oikeutta.

Hotellin edustavin rakennus on parhaillaan myynnissä ainakin Oikotie-palvelussa. Hintapyyntö "Kartanoksi" nimetystä talosta on hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa. 

Kirkkonumen Evitskogissa toimii jo yksi vastaanottokeskus, jota pyörittää tällä hetkellä Helsingin kaupunki. Keskus siirtyy piakkoin SPR:n hoitoon.

TARKENNUS: Hotellin on vuokrannut Maahanmuuttovirasto eikä SPR, joka vastaa perustettavan keskuksen toiminnasta ja palkkaa henkilökunnan.


(29) kommenttia
Kommentit (29)

Kommentit (29)

ob9Flb <a href="http://jzhmnwyvriqy.com/">jzhmnwyvriqy</a>, [url=http://feoatkrzldaf.com/]feoatkrzldaf[/url], [link=http://rqujqyiayhcz.com/]rqujqyiayhcz[/link], http://djgrdmhhamui.com/
lwjgpga
"Me tienataan tällä, kato!"
Moroni
Kouvolassa turvapaikanhakijamafia pitää seutua kauhun vallassa.

Yle kertoo, että Kouvolan hätämajoituskeskuksessa asuvat turvapaikanhakijat ovat aiheuttaneet häiriöitä naapurustossa. Alueen asukkaille järjestettiin tiistaina tiedotustilaisuus, jonka tunnelma oli hurja, sillä Kouvolan Keltakankaalle perustetun hätämajoitusyksikön miesjoukkiot kiertelevät aluetta soittaen ihmisten ovikelloja ja kerjäten.

Kouvolan Sanomat:

Turvapaikan hakijoiden tulva on turvallisuusuhka

25.8.2015 4:00
Kesän kuuma puheenaihe on ollut entistä rajummat maahanmuuttajamäärät Afrikan ja Lähi-idän alueilta. Tilanne on jopa niin kriisiytynyt, että Euroopassa on kyseenalaistettu koko vapaan liikkuvuuden ajatus. Monet maat ovat lisänneet valvontaa ja tiukentaneet maahanmuuttajien sosiaalitukia ja turvapaikkakäytäntöjään.

Tilanne vaatii voimakkaita viranomaistoimia ja juridisia tiukennuksia.

Eurooppaan ja Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukko koostuu pääsääntöisesti nuorista miehistä, joiden luulisi mieluummin taistelevan kotimaidensa paremman tulevaisuuden puolesta kuin jättävän lapsensa, naisensa ja vanhuksensa pakolaisleireille ja kurjuuteen oman onnensa nojaan.

Eurostatin tilastojen mukaan koko Eurooppaan tulijoista yli 70 prosenttia on miehiä ja iso osa muslimeja. Ikäryhmän 18–34-vuotiaista 80 prosenttia on miehiä. Tämä näkyy Suomeen tulijoissakin (2014 miehiä 71,5 %, 2015 78 %, Migrin tilastot). Suomeen on saapunut tänä vuonna jo yli 5200 turvapaikanhakijaa, kun koko viime vuonna tulijoita oli ”vain” 3651. Alkuvuodesta tulijoita oli 300–350 hakijaa kuukaudessa, kesäkuussa jo 770 ja heinäkuussa määrä tuplaantui 1479 tulijaan (Migrin tilastot).

Tilanne on totaalisen kestämätön. Valtiovarainministeri Alexander Stubbkin (kok.) pohdiskeli Saksan liittokansleri Angela Merkelin tapaan, että turvapaikanhakijoiden tulvasta voi tulla Euroopalle eurokriisiäkin suurempi ongelma, ja että tilanne on karkaamassa käsistä (Yle 18.8.).

On selvää, että mitä hallitsemattomampaa maahanmuutto on, sitä enemmän mukana tulee myös militanttia islamia edustavia tulijoita, jotka ovat todellinen turvallisuusuhka koko Euroopalle.

EU:n ja Suomen on ryhdyttävä pikaisesti toimiin, jotta turvapaikanhakijoiden tulva saadaan pysäytetyksi. Tilanne vaatii voimakkaita viranomaistoimia ja juridisia tiukennuksia. On pidettävä huolta myös siitä, että jo täällä olevat turvapaikanhakijat ja pakolaiset ovat Euroopassa vain määräaikaisina vieraina, eivätkä pysyvinä siirtolaisina. Kun kriisitilanteet rauhoittuvat, on kotiinlähdön aika.

Antti Pakkanen, Kymenlaakson maakuntahallituksen jäsen (kesk.), Hamina
Aito naapuri
Kaikella on hintansa, niin meidän suomalaisten palveluillakin joita nyt leikataan kovalla kädellä.
Miksi pakolaisavulla ei ole mitään väliä mitä se maksaa ? On piikki auki ja 100% velkarahalla otetaan ilman mitään rajaa.

Ei valtion velka poikkea henk.kohtaisesta velasta. Minusta jokaiselle täysi-ikäiselle pitäisi tulla henkilökohtaista ! pakolais-velkaa esim 20000 €. Muuttuisiko suhtautuminen asiaan ?

Ei valtiota voi ajaa konkurssiin tämän takia.
Tällainen järjettömyys synnyttää rasismia.
rkp-kirkkonummi
Mahtavaa!!! Nyt lisää suomen kielen opettajia varmaan kaivataan. Tule mukaan toimintaan.
Eija Ahvo veikkolasta
Tosi hyvä! Onneksi nämä pahuuden lietsojat ovat nyt hiljaa.

Näillä tänne tulevilla ihmisillä ei ole asiat hyvin. Suomalaisille kylvetään populismin kautta pahaa sanaa, joka ei pidä paikkaansa.

Riippumatta ihmisten vaatteista yms. He tulevat paikasta johon yksikään suomalainen ei halua asettua. Miettikää siis oikeasti mistä he tulevat!
Veikkolalainen
Koska avataan vastaanottokeskus Sundsbergiin? Sundsbergiläiset ovat ainakin puoluekantojen mukaan hyvinkin maahanmuuttomyönteisiä joten olisi oikeus ja kohtuus annostella 300-500 nuorta ja viriiliä muslimimiestä Sundsbergin raitteja rikastuttamaan.
Poroporvari
Jätte hyvä. Valtakunnallinen Asunnottomien yö on taas parin viikon kuluttua. Veisitkö vaikka pari bussilastillista asunnottomia tuonne järvimaisemiin saunomaan ja nauttimaan miljööstä. Sitten illan päätteeksi kertoisit heille että on aika hypätä bussiin takaisin ja ajaisit heidät takaisin. Samaan aikaan kun sadat tuhansien kilometrien päästä Suomeen matkanneet nuoret miehet jäävät viettämään pimeää ja kylmää syysyötä lämpimiin sisätiloihin. Ja aamulla heräilevät nauttimaan maukasta aamiaista omissa huoneissaan.
karut kadut
Hieno juttu, paikkana tuo on mitä ihanteellisin karuista oloista saapuneelle väelle. Varsinkin kaunis luonto puhtaan vesistön ääressä rantasaunoineen on lähestulkoon parasta mitä Kirkkonummi voi tarjota. Eikä majoitustilatkaan liene ihan huonot eli kaikkinensa tosi hyvä valinta.
Jätte hyvä:)
Enligt tidningen hade Lagus Consulting just köpt hotellet.
A. Lindholm
Ne pakolaiset jotka etsivät vaan parempaa elintasoa eivätkä ole olleet oikeasti pulassa, tylsistyvät varmasti äkkiä täällä korvessa.
*huokaus*
Kannattaisi muistaa että Irakilaisten tänne tulemisen alkusyy on USA, joka ilman mandaattia tuhosi Irakin ja maa on edelleen Failed state. Arabikevään 2011 eli ei lännen hallussa olevien maiden tehtaillun vallanvaihdon Libyassa ja Syyriassa rakensi USA ja Libyan pommitti kivijalkaan NATO. Maa on nyt valtava humanitäärinen kriisi. Syyriassa USA ja NATO -maat ovat sotineet vuosia, ISIS on käytännössä USA:n ja sen liittolaismaiden kouluttama ja varustama. Meille nyt tulevat Irakilaiset ovat 100% kiitos USA:n täällä.

jj
Entä Långvik? Siellä olisi vielä yllin kyllin tilaa. Varsinkin nyt kun jääkiekkoakatemiahanke meni puihin, vastaanottokeskus olisi varmaa tuloa yhtiön uudelle omistajalle.
Hyvin mahtuu
Aavaranta on aivan mahtava paikka tähän tarkoitukseen. Itse olen katsellut Hotelli Majvikia sillä silmällä, että se voitaisiin aivan hyvin ottaa samaan käyttöön. Sinne voisi mahtua 400-500 pakolaista lapsineen sotaa pakoon.
Kyllä meille mahtuu
Pitkään Aavarannassa asuneena minusta on hyvä, että usein tyhjillään olevalle hotellille saadaan kunnon käyttöä! Alue on kiva ja on esim. liikuntamahdollisuuksia. Toivottavsti tulee myös lapsiperheitä, itse ainakin rakastin lapsena leikkiä sen aikaisen JTO:n pihalla :) Ja hei eikös ole ihan kiva, että tännekin saadan vähän elämää!
Naapuri
Tämä on UNELMAA. Mahtava fiilis, lisää turvapaikanhakijoita ja vastaanottokeskuksia. Kaikki vajaakäytöllä vähänkin olevat majoituspaikat täyteen. Koulut, varastohallit, liikuntakeskukset ja pikkusenkin tyhjänä olevat liiketilat täyteen. Myös kaikki asunnot joihin vähänkin mahtuu vaikka patjamajoituksella. Nyt vasta 600 on alkua. Kuten eräs herrasmies joku viikko sitten keskustelutilaisuudessa sanoi, Kirkkonummelle pitäis ottaa satakertainen määrä turvapaikanhakijoita. 60000 hädässä ja pulassa olevaa mieluiten nuorta, työikäistä miestä. Kirkkonummesta kertalaakilla 100000 asukkaan elinvoimainen, monikulttuurillinen ja värikäs kaupunki. Täydet palvelut ja ylläpito uusille asukkaille, myös moskeijat. Nyt eletään upeaa kansainvälistymisen aikaa. Tämä on mahdollisuus, ei uhka!
unelmaaa
Voi kiitos - lisää tänne, nämä kyläthän ovat vierekkäin. Evitskogissa 600 asukasta plus 300 pääasiassa irakilaista nuorta miestä, Oitmäkeen lienee saadaan vieläkin isompi osuus tulijoita kuin jo asuvia. En tiedä milloin tulee se hetki, kun näistä asioista päättävät tahot ymmärtävät, että tilanne on sosiaalisesti kestämätön niin tulijoille kuin kantaväestölle. Täällä tuskin kukaan turvapaikanhakija integroituu tai kotoutuu yhteiskuntaan. Olen miettinyt myös sitäkin, että mitä tapahtuu siinä vaiheessa, kun kielteisiä turvapaikkapäätöksiä alkaa tulla? Lienee asenne silloin sama kuin evitskogilaiselle bussipysäkille karateharrastuksen mainokseen raapustettu "fac juu Finlan" ja vieressä sitten tarkka piirros ilmeisesti piirtäjän oman navan alapuolelta. Evitskogin raitilla ei naisena paljon naurattanut, kun perjantai-illan pimettyä vastaan tuli useamman kymmenen irakilaismiehen ryhmä kohti Kirkkonummen (yö)elämää. Tosin olisi myös pelottanut saman suuruisen suomalaismiehen porukka.
Täti Monika
Parasta näissä on, että nämä keskukset tulevat alueille joiden asukkaat ovat äänestäneet puolueita, jotka ovat luvanneet tätä lisää. Sitä saa, mitä tilaa.
Vahingonilo paras ilo.
Kyllä.tänne mahtuu niin suomalaiset kuin turvapaikanhakijatkin. Har man hjärterum så har man stjärterum. Uskallan kulkea niin töihin kuin harrastuksiinikin sekä lähettää lapseni kouluun. Lahdessa ja Kouvolassa rikollisuus lisääntyi, rikoksen tekijöinä olivat kantasuomalaiset miehet. Enemmän minä heistä olisin huolissani kuinnturvapaiaknhakijoista.
Myös naapuri
Nyt on järjetöntä toimintaa, koska pahoinpelkään, että nuoret perheettömät pakolaiset rikkovat sitä luonnonrauhaa ja tasapainoa, jota lähistöllä asuvat ihmiset todellakin haluavat. Eihän me muuten siellä asuttaiskaan! Ja tuo aikasempi kirjoitus siitä, että riittääkö jätevesipuhdistus pitämään huolta siitä, että vitträskin järvi pysyy jatkossakin kirkasvetisenä ja puhtaana järvenä huolestuttaa paljon. Järvi on puhtaimpia ja hienoimpia järviä koko eteläsuomessa ja siitä tulisi pitää huolta kaikin keinoin. Nyt jos järvi, tästä keskuksen toiminnasta yli kuormittuu ja rehevöityy, niin ketä tästä saamme syyttää? Eikö kaupunki alueilla ole tiloja majoittaa näitä irakin nuoria miehiä, jotka tänne tulevat paremman elämän toivossa. Mielestäni keskuksiin pitäisi majoittaa vain lapsiperheitä, jotka oikeasti tarvitsevat paikan ja apua, mutta toisin on tuntuvat käyvän. Todella paljon harmittaa, vaikka en mikään rasisti todellakaan ole.
Kirkkonummelainen
Järkyttävintä tässä uutisessa on jälleen kerran kommentointi. Laittakaa hyvät ihmiset ennakkoluuloiset palautteenne suoraan isikselle. "ETTÄS KEHTAATTEKIN TAPPAA IHMISIÄ SIELLÄ IRAKISSA JA SYYRIASSA, TÄÄLLÄ MEILLÄ SUOMESSA TULEE NIIN KOVIN TURVATON OLO KUN TEITÄ PAKENEVAT IHMISET..." ääh no voitte itse lisätä loput. Ja kyllä, minun naapuriin voisi hyvin perustaa puolestani keskuksen, luotan että poliisi hoitaisi kyllä ilkivallantekijät putkaan jotka tulisivat keskusta vastustamaan.
Miika Komulainen
Ei voi olla totta,turvapaikan hakijat tänne korpeen,pilaamaan meidän kauniin luonnon ,vesistön ja rauhan.No,jos vihdoinkin saisimme tänne kunnallistekniikan,kun saamme pakolaisetkin.Haravat ja vesurit vaan käteen ja tekemään töitä leipänsä,majoituksensa ja avustuksien eteen.
Mersu
Kyllä niitä Kirkkonummellekin mahtuu,,Espooseen ja Sipilän pihalle etenkin,VAntaa on kortensa kekoon jo kantanut.Kiitos.
vantaalainen
Jag kommenterar på suomi

Pakolaiskeskuksista tullut hyvä bisnes. Ei kukaan välitä jatkosta, kun
omat bisnekset saadaan toimii ja valtio maksamaan. Fan , Firman piikkiin
ei kanna kauas. Maahanmuuttovirta saatava kuriin , ennenkuin poksahtaa.
Pete
täytyy myöntää että holahti menkkaveret siteen ohi kun järkytyin niin tästä uutisesta, voi kettu kun ketuttaa.
Jensku86
Huonolta näyttää, pakolaisa pakolaisia, minne laitamme Suomalaiset ?
Minttu
Miten on Aavarannan puhdistuslaitos mitoitettu? Jos hotellissa on 85 huonetta ja sinne sijoitetaan 200-300 ihmistä+ henkilökunta, ei riitä puhdistamo, joka on tarkoitettu pienemmälle määrälle ihmisiä? Vitträsk-järvi on vielä ollut puhdas, ei taida olla enää ensi keväänä. No, nämä uutiset vain vahvistavat muuttoaikeita. Täällä ei ole mitään tekemistä nuorille miehille, ei edes kauppaa, ei kulkuyhteyksiä. Voi, voi
naapuri
Miksi aina vain huonoja uutisia
Jaakko
Vem äger hotellet, så vi kan tacka?
Hoppas att dom själva lever i angränsning till anläggningen, så att inte bara vi behöver låsa in oss på samma sätt som många i Evitskog har fått göra.........
Vilket område står i tur?
Knappast nära er beslutsfattare och politiker som tillåter detta. För inte skulle väl ni vilja ha ca.300 okända flyktingar så nära inpå er, ...eller????
Här som i Evitskog finns barn som ska gå ensamma till och från skolskjutsar, kvinnor som ensamma ska ta sig till och från arbetet via buss.Hur ska vi våga släppa iväg våra nära och kära att ta sig igenom dessa grupper av män som strövar runt i området?
Orolig familjefar

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx