(15) kommenttia

Kirkkonummellakin pitäisi nyt pistää maski naamalle, kun nousee bussiin tai junaan

Joukkoliikennevälinessä olisi suosituksen mukaan käytettävä kasvomaskia. (kuva: HSL)

Viranomaiset suosittelevat vahvasti, että joukkoliikennevälineissä käytettäisiin tästä lähtien kasvomaskia. Mitään pakkoa ei ole ja matkustaa saa myös ilman maskia.

Viranomaissuositus tuli torstaina, ja HSL informoi heti perään myös maskisuosituksesta. HSL:n tavoitteena on, että valtaosa yli 15-vuotiaista matkustajista käyttäisi kasvomaskia.

VR antoi myös tänään vahvan suosituksen kasvomaskien käytöstä sekä lähi- että kaukojunaliikenteen junissa. 

Suositus perustuu siihen, että joukkoliikennevälineissä ei aina pystytä noudattamaan 1-2 metrin turvavälejä. Liki tyhjässä junassa tai bussissa voi tietysti matkustaa ilman suojaa oman harkinnan mukaan.

HSL suosittaa lisäksi, että matkustamista vältettäisiin ruuhkaisina aikoina eli työmatkaliikenteessä, jos suinkin mahdollista.

HSL vetoaa myös, ettei kukaan ryhdy ”poliisiksi”. Jos käyttää itse maskia ja huomaa, ettei joku toinen käytä, toivomme, ettet huomauta asiasta, HSL tiedottaa.

Ne joukkoliikenteen työntekijät, jotka ovat läheisessä asiakaskontakissa, on velvoitettu maskin käyttämiseen. Heitä ovat esimerkiksi matkalippujen tarkastajat. 

Sen sijaan esimerkiksi ajotehtävässä toimivia bussinkuljettajia velvoite ei koske, sillä HSL:n liikenteessä suurin osa kuljettajista työskentelee pleksillä eristetyssä turvaohjaamossa eivätkä koronavirustilanteen takia myy lippuja. 

Matkustajamäärät HSL:n liikenteessä ovat tällä hetkellä noin 30–40 prosenttia alemmalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Matkustajamäärien odotetaan kuitenkin kasvavan.

 

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Huvittaa kyllä nämä maskinaamat... Yksi raottaa maskia syödäkseen eväsleipää, toinen vastaa puhelimeen ja työntää maskin naamaltaan paljain käsin (en ainakaan havainnut että olisi käyttänyt käsidesiä tms.). Ihan paras olis viime viikolla marketissa kun iäkäs rouvashlö työnteli ostoskärryä edessäni ja piteli paljain käsin ostoskärryn kahvasta ja kas, alkoi ilmeisesti naamaa kutittaa, joten nosti kätensä ostoskärryn kahvalta suoraan naamalleen, laski maskin alas ja raapi poskeaan tai nenänpäätään. No en ihmettele, varmaan maski kutiaa ja hiostaa etenkin näillä ilmoilla.
Ei kiitos kuonokopalle
Höpö, höpö maski ei ole viruslinko, jos sitä osaa käyttää!! Joka puolella ohjeita, pese kädet ennen laittoa, älä räplää sitä, äläkä laita kaulalle. Junamatkan jälkeen roskiin. Pahempia linkoja käteensä yskijät, naaman räplääjät ja nenänkaivajat!
Opettele käyttö anonyymi..
Toivottavasti ei kukaan maski naamallaan änkeä minun viereen istumaan. Minä en todellakaan halua mitään viruslinkoa lähelleni. Kunhan vain nämä maskien puolestapuhujat käsittäisivät minkälainen viruspesä tuollainen maski on.
Espanja on hyvä esimerkki siitä miten hyvin korona leviää vaikka heillä on maskipakko.
Anonyymi
Kyllähän maski suojan antaa hetkellisesti, mutta silloin kun coronaa on ja virusta tarttuu vaaleisiin, niin kyllähän sen luulisi leviävän joukkoliikennevälineissä.
Coronan leviämistä maskeilla pihistetään, leviämis ei pystytä estämään ja eikä sen leviämistä ole tarkoituskaan estää. Presidentti on ollut sitä mieltä, että taudin leviäminen tulisi estää, mutta pääministeri on ollut toistamieltä koko asiasta ja coronasta.
nim. se nyt on maailmanlaajuista
En ole oikein ymmärtänyt naamarin käyttötarkoitusta?siis suojaksi se että sairastunut ei levitä sairautta vai siltä että terve ei sairastu vai ei kumpaakaan?kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon...
Höpöhöpöjälleen
Jos et käytä maskia julkisissa tiloissa, älä sitten tunge toisten viereen, yski käteen ja kaiva nenää!! Turha sitten maskittomien inistä, kun otetaan rajoitus keinot taas käyttöön!!
Maskinaama
”pölhö”: aivan loistava kommentti! Juuri näin se menee.
Toinen pölhö
Tappeluita luvassa. Vähennän matkustamista minimiin. Kävellessä ja pyöräillessä kasvaa kuntokin.
Retkeilykengät pop
No eipä ole kirkkonummenkunta edes tilannut maskeja valmiiksi vähävaraisille!!! Ovat laittaneet vasta tilaukseen! Eikä ole mitään päivää annettu milloin kunta ne saa! Näin kirkkonummi hoitaa asiansa, taas kerran!

Kenenkään on turhaa tulla kitisemään muiden ihmisten maskien käytöstä. Käytä jos haluat, mutta älä odota että muut elää niinkuin sinä. Sinä et voi tietää ensimmäistäkään syytä sille miksei joku ihminen maskia käytä. Syyt siihen voivat olla monet ja se on ok. Kenelläkään ei ole minkäänlaista oikeutta alkaa leikkimään maski poliisia.
Jokainen päättää ihan itse
Mistä saamme maskeja
Isä äiti ja 4 yli 15v teiniä
Bussiin maski päässä ja illalla maskittomana yökerhoon yli 500 muun kanssa. Baila baila....
Pölhö
Tämä maskivouhotus on täysin käsittämätöntä, etenkin Suomessa jossa tilanne on toistaiseksi hyvä. Itse matkustin koko kevään 3-4 päivää viikossa julkisilla ruuhka-aikaan pk-seudulla eikä edes nuhaa tullut. Eiköhän nämä tartunnat tule ulkomaan tuliaisina, laivoilta, yökerhoista ja massatapahtumista. Tänäkin aamuna Kirkkonummelta Isoon Omenaan puoli kahdeksan maissa lähteneessä bussissa oli korkeintaan tusina matkustajaa, hyvin sai istua omassa rauhassaan. Ja rahakysymys tämä ei ainakaan minulle ole, yksilönvapauskysymys sitäkin enemmän.
Maskiton matkustaja
Vastuuton on kommenttisi! Jokaisella on vastuu pandemian selättämisessä! Lue kunnan sivut niin saat tietoa.. Ihmisten itsekkyydellä ei ole rajaa.. Toivottavasti maski pakko tulisi kuten muissa maissa ja rikkojille kunnon sakot!
Pysy kotona sitten!!
Sinä sivistymätön.. maskin on tarkoitus suojata muita ja jos kaikki käyttää niin.. Voila! Homma toimii!
Juuri kaltaistesi omaan napaan tuijottajien takia ihmisiä sairastuu
Ja mahdollisesti kuolee.
Kyllästynyt kareneihin ja covidiootteihin
Vai suositus maskin käyttöön. Jääpä 100% varmasti käyttämättä. Se kun ei ole missään tapauksessa suoja sille etteikö tautia saa. Lisäksi jos joku kanssamatkustaja kuvittelee omaksi oikeudekseen tulla maskittomuudesta huomauttelemaan soitan poliisit paikalle.

Tällaista kyllä tiedotetaan vaan ei kunnan sivuilla eikä siellä ole sanaakaan siitä mistä kunta jakaa vähävaraisille nyt maskeja ja minkä turvaluokan maskeja!!!! Se kun on tämän päivän puheiden jälkeen kunnan tehtävä!!!!
Kirkkonummella TAAS hoidetaan tiedotusta, NOT!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx