(2) kommenttia

Kirkkonummella suunnitellaan formuloiden veroista rata-autoa − pohjana vanhan Opelin kori ja pellin alla 1.500 hv

Tällaista ei ainakaan tule toista tiellä vastaan. er8 valmistuu ensi syksyksi. (kuva: Elmer Racing)

Kirkkonummelainen teknologiayritys suunnittelee ja rakentaa uutta ratakilpa-autoa, jolla tähdätään Australiassa ajettaviin MM-kilpailuihin.

Hankkeen takana on Luomassa toimiva Elmer Racing, joka on erikoistunut kevyiden ja tehokkaiden kilpamoottorien kehittämiseen.

Eli koneessa on mahdollisimman vähän painoa ja toisaalta mahdollisimman paljon tehoa. Elmer Racingin Thor-kilpamoottorista löytyy vääntöä 1 500 hevosvoiman verran.

Autoa suunnitellaan Time attack -kilpailuja varten. Sarjaa ajetaan ympäri maailmaan ja myös Suomessa. MM-kisa pidetään vuoden lopulla Australiassa.

Radalla ajettavissa kisoissa kilpaillaan kelloa vastaan. Autojen on oltava vakioautopohjaisia ja tunnistettavissa ainakin jotenkin alkuperäisestä korista. Yleisille teille autoilla ei ole kuitenkaan asiaa.

Elmerin menopeli rakennetaan vuoden 1969 Opel GT:n korille. Auto oli aikanaan maailmankuulu urheiluauto, jonka aerodynamiikka oli jo huippuluokkaa.

Vanhasta Opelista kehkeytyy er8-nimeä kantava yli 300 kilometriä tunnissa kulkeva rata-auto, joka painaa vain 751 kiloa. Nopeudella hätyytellään jo Formula 1:n kierrosnopeuksia.

Vähäisen painon mahdollistaa 1 500 hevosvoiman tehon Elmer Racingin omaa tuotantoa oleva äärimmäisen kevyt Thor-kilpamoottori.

− Erityisen haastavaa on myös downforcen, eli ajoneuvon alaspäin kohdistuvan aerodynaamisen voiman ja keveyden yhdistäminen, joka on perinteisesti ollut jousituksen suunnittelun kannalta haastavaa, Elmer Racing teknologiajohtaja Oskar Elmgren.

− Jousituksen tulisi olla pehmeä ja ajokorkeuden säilyttävä kuitenkin vakiona. er8:ssa sähköohjattu aktiivinen korkeussäätö ratkaisee tätä ongelmaa.

Autolla ajetaan kilpaa ensimmäisen kerran syksyllä Suomessa.

Lue lisää:

> Kirkkonummella kehitetään moottoria jättikokoiseen drone-rahtikopteriin − sopimus venäläisen yhtiön kanssa (Viisykkönen 23.3.)

> Elmer Racing

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

No niinhän se on, että Ford ensin ja sitten Opel tulivat...... ja siitä GL-malli galvanoitulista, sekä mallit, GLS, galvanoitulista sivulla ja GLSI, galvanoitulista sivulla irti.
nim. nyt kulkee,kuin Hämeelinnan moottoritiellä
Niin... Opel suuniteltiin vain siksi ettei ford olisi enään maailman huonoin auto
Kassu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx