(8) kommenttia

Kirkkonummella olisi tori, muttei myyjiä − ensi kesänä tori herää eloon ainakin joka toinen viikko

Kirkkonummen tori usein näin hiljainen. Torikahvila palaa keväällä tutulle paikalle ja ainakin joka toinen torstai torilla on myyjiä.

Kirkkonummen torielämä on hiipunut lähes kokonaan vuosien mittaan. Ensi kesästä toivotaan käännettä, sillä torimyyjiä on tulossa paikalle ainakin joka toinen torstai.

Torille saavat tuolla kauppaamaan tuotteitaan kaikki pienyrittäjät, jotka tuottavat myymänsä palvelut ja tuotteet itse. Toripaikka on ilmainen.

Ensimmäinen toripäivä on torstaina 12.4. ja siitä lähtien joka toinen torstai syyskuun loppuun saakka. Helatorstain toripäivä siirtyy päivää aikaisemmaksi keskiviikoksi.

Pientuottajatorin järjestää kirkkonummelainen yritys ProLocalis Oy, joka on kehittänyt kännykkäsovelluksen lähituottajille.

Maksuttomalla sovelluksella kuluttaja voi löytää lähellään olevat lähituottajat, ja sitä kautta saada mahdollisuuden ostaa tuotteensa suoraan pientuottajalta itseltään.

Sovellus on jo nyt ladattavissa ilmaiseksi sekä androidille että iPhonelle. Lopullinen versio sovelluksesta julkistetaan huhtikuun aikana.

Yrityksen taustalla on Kirkkonummella asuvalta Christos Granqvist.

Lisätietoja pientuottajatorista ja sitovat ilmoittautumiset torimyyntipaikoille aina toripäivää edellisen viikon maanantaihin mennessä Niikka Järviselle, niikka(at)prolocalis.com.

Mahdolliset lähituottajien tiedustelut sovelluksesta ja sen käytöstä oman tuotteen ja palvelun markkinointiin samasta sähköpostiosoitteesta.

> Kirkkonummen torilla on ollut kahvila 35 vuotta, mutta mihin se katosi − Tori-Timo kertoo kuulumiset (Viisykkönen 26.1.)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Onhan se elävä tori kaunis ja nostalginen ajatus. Mutta näinä aikoina kun kaiken saa halvemmalla netistä tai automarketeista, onko torin elävöittäminen kaupallisesti järkevää kenellekään.
Sepänkannaksen tähystäjä
Anonyymi on oikeassa siksi nuo kauppakeskukset olisi pitänyt rakentaa torin ympärille eikä teollisuusalueelle.
Näin Kirkkonummella.
Tosin nuo torimyyjät eivät taida vaivautua paikalle pelkän sosiaalisen kanssakäymisen takia, kyllä siinä pitää saada muutamat vihannekset ja kukkaset myydyksi?
Anonyymi
ihanaa lähituotteita hieno juttu
maarit
Vastaus Anonyymille. Tori on vähän kun Facebook , kuka sitä tarvii? Tori on paikka missä tavataan tuttuja ja juodaan kuppi kuumaa. Torissa on se hyvä puoli että siellä puhutaan kasvotusten ei niin kuin Facebookissa istutaan nurkassa ja vihataan ympäristö.
Tori on sosiaalinen paikka.
Kuka tuollaista torielämää oikeasti tarvitsee, kun kaiken tarpeellisen evään saa kaupasta edullisemmin. Marjat, sienet ja saunavihdat voi hakea lähimetsästä eikä kukaan varmaan hirveästi kaipaa savolaisia kalakukkoja tai villasukkia? Helsingin kauppatorikin on aika tylsä paikka parin käyntikerran jälkeen...
Anonyymi
Vähän samaa mieltä kuin edellinen, kauppoja ja palveluita ripoteltu sinne sun tänne niin että kävellen hankalasti tavoitettavissa. Pitäisi sijoittaa keskiteymmin nää palvelut, kuten isoissa kauppakeskuksissa nykyään on... niitä vastaan tässä kilpaillaan jos kilpaillaan.
Seppo
Ensin rakenetaan kaikki isot kaupat kahden kilometrin päästä torista ja sitten ihmetellään että tori on tyhjä!
Ja ne isot kaupat ovat taas kilometri toisistaan. Tämä on sitä autotonta Kirkkonummi suunnittelua!
Jätä auto kotiin jos kunto riittää.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx