(1) kommentti

Kirkkonummella käy yli 200 laivaa vuodessa − satamayhtiö vaihtoi omistajaa Kantvikissa

Kantvikin satamaan tuodaan pääosin raaka-aineita teollisuuden tarpeisiin. (arkistokuva)

Kantvikissa toimivalla yksityisellä satamayhtiöllä on uusi omistajaa Inkoosta. Kantvik Shipping Oy:n on ostanut huomattavasti suurempi Inkoo Shipping Oy.

Torstaina varmistuneessa kaupassa siirtyvät Inkoon Shipping Oy:lle Kantvikin sataman operatiiviset toiminnot kuten nosturit.

Kantvik Shippingillä on neljä vakituista työntekijää, jotka siirtyvät uuden omistajan palvelukseen.

Kantvikissa on kolme laituria lahden molemmin puolin. Itäisen puolen noin viiden hehtaarin laiturialueen omistaa Helsingin kaupunki ja vastarannalla olevan satama-alueen Suomen Sokerin omistajayhtiö.

Kantvikin satama on yllättävän vilkas satama, jossa käy yli 200 laivaa vuodessa. Pääosin satama palvelee lähistön teollisuutta.

Kantvikin kautta kulkee raaka-aineita kuten teräksiä, kipsikiveä, raakasokeria, rapsia, sementtiä ja kivihiiltä.

Kantvikin sataman uuden operaattorin Inkoo Shipping Oy:n toiminta Inkoossa on hyvin samantapaista kuin mitä Kantvikissa on.

Inkoon sataman liikenne on kuitenkin huomattavasti suurempaa kuin Kirkkonummella ja Inkoossa on satamalla mittavia laajennusaikeita.

Inkoo Shipping näkee laajentamismahdollisuuksia satamatoiminnoille myös Kantvikissa. Uutena tuontiartikkelina voisivat olla jatkossa hake ja pelletit.

Kirkkonummen kunta on kaavoituksessa turvannut Kantvikin sataman toimintaedellytykset ja kunnalla ei ole ollut mitään aikeita rajoittaa sataman toimintaa, vaikka lähistölle suunnitellaan mittavasti uutta asutusta.

> K-nummi ohjeistaa: Sataman pölyt on saatava kuriin Kantvikissa (Viisykkönen 31.5.2016)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Aikoinaan väki kävi hakemassa noilta Kantvikin laivoilta viinaa ja röökiä alle torihintojen, miten mahtaa olla nykyään?
Uffe

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx