(3) kommenttia

Kirkkonummella annettiin yli 5.300 ääntä ennakkoon − vielä olisi sunnuntaina 23.000:lla oikeus äänestää

Kirkkonummella eurovaalien ennakkoääniä annettiin laiskemmin kuin Uudellamaalla ja koko maassa keskimääriin. Naiset olivat jälleen selvästi miehiä aktiivisempia.

Kirkkonummen äänestysaktiivisuus on 19,1 prosenttia ennakkoäänestyksen päätyttyä. Kello 20 oli kirjattu 5.354 äänestänyttä.

Koko maassa äänestysvilkkaus on 21,0 ja Uudellamaalla 20,1. Äänestysinto vaihtelee kunnittain melko paljon.

Kauniainen on perinteisesti huippua, niin nytkin 35 prosentin äänestysaktiivisuudella. Espoossa prosentit ovat 22,9, Siuntiossa 18,7, Inkoossa 23,3 ja Vihdissä 22.2.

Kirkkonummella on äänioikeutettuja eurovaaleissa 28.064. Miehiä on käynyt vaaliuurnilla tähän mennessä noin 400 vähemmän kuin naisia.

Kirkkonummella olisi vielä noin 23.000 henkilöllä äänioikeus käyttämättä.

Koko maassa on ennakkoäänestys ollut selvästi vilkkaampaa kuin vuonna 2014, jolloin runsaat 17 prosenttia äänioikeutetuista kävi ennakkoäänestämässä.

Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina, Silloin pitää mennä omalle äänestysalueelle, jos mieli vaikuttaa eurovaaleissa.

> Vaalipäivän tiedot Kirkkonummella löytyvät täältä

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Ennakoin Perussuomalaisille huomattavaa äänisaalista; jopa ykköspaikka on täysin mahdollinen!
VPS
Koko EU:ssa äänestetään europarlamenttivaaleissa 23-26.5.2019.

https://election-results.eu/
Jerri Kämpe-Hellenius
Jaa...miksi hitossa tätä äänestystä ei voinut järjestää eduskuntavaalien yhteydessä? Hassuinta koko vaalissa on, että muutamat tosivanhat poliitikot haluavat edelleen sekaantua asioihin vaikka eläkepäivät olisi terveempi vaihtoehto?
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx