(17) kommenttia

Kirkkonummella 11 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus jo viime marraskuun tasolla

Kirkkonummella on THL:n mukaan todettu viimeisen vuorokauden aikana 11 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on suurin, mitä korona-aikana on vuorokaudessa tullut ilmi.

Kirkkonummen ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on noussut samalle tasolle kuin viime marraskuussa, jolloin nykyisiä rajoituksia määrättiin.

Kirkkonummen ilmaantuvuus 14 vuorokauden aikana on noin 110. Uusia tartuntoja on kahdessa viikossa todettu 44. Kokonaismäärä viime keväästä lähtien on Kirkkonumella 383.

Ilmaantuvuusluku on Espoossa tällä hetkellä noin 160 ja Helsingissä yli 300.

Hallitus kertoi tänään, että Uudellamaalla ryhdytään kolmeksi viikoksi 8.3. lähtien uusiin sulkutoimiin pahentuneen koronatilanteen takia.

Ravintolat aiotaan sulkea kuten viime keväänä. Ravintoloiden sulkemiseen tarvitaan eduskunnan päätös. 

Lisäksi peruskoulun yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset suositellaan siirtymään Uudellamalla etäopetukseen ja yli 12-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta kieltämään sulun ajaksi. 

Eteopetuksesta ja muista vastaavista toimista päättävät kunnat. Kirkkonummen kunta ei ole ottanut vielä kantaa uusiin rajoitustoimiin.

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Maskipakko Cittariin, Prismaan ja Saleihin kuten Itiksessä ja haahuilu kielto!!!
Kannatetaan
Kaikenlaiset matkailijat ovat suurin riski koronan liikkumiselle, eikä Lappi ole tietenkään mikään poikkeus...
Anonyymi
Koronan pelko.. Ettekö muka pysähtyneet missään matkalla Lappiin? Aivan varmasti tuli käytyä huoltoasemilla/kaupassa ruokaa ostamassa.. Muuta ei tarvitakaan, kun korona voi tarttua.. Eli turha röyhistellä!!
Ehkä tarttui jo??
Terkkuja Lapista! Eipä juuri pelota, että täältä Koronan tuomme tai olisimme vieneet. Kukaan ei ole meidän käynyt mökiltä sitä hakemassa. Ja rinteessäkin turvajonot pysyy. Kaikilla hyvä mieli. Nyt jaksaa taas kevään tehdä töitä ja opiskella, kun on mieli ja ruumis saanut ulkoilla ja urheilla. Paljon isompi pelko koronan tarttumiseen ois siellä lähirinteissä ja pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa sekä muissa kaupoissa.
Koronan pelkoa
Kyllä se tauti räjähtää käsiin Kirkkonummellakin kunhan Lapin lomilta on kotiuduttu!!
No sitä saa mitä tilaa.. Eli turha inistä lasten harrastusten suluista sitten..
Olisitte ajatelleet etukäteen..
Saattaa olla, että moni tekee suurkouluun lomalta tullessaan karhunpalveluksen heille, jotka ovat lomankin noudattaneet ohjeita, viihtyneet kotosalla perheen kesken.
Anonyymi
Puhut asiaa Korpikangas! Edelleen paljon näitä haihattelijoita joiden mukaan tämä on pikku flunssa, jos sitäkään.. M
Ei järkeä.
Omien aivojen käyttö on täysi nolla. Kaikki mikä ei ole täysin kiellettyä niin on sallittua. Maalaisjärki täysin hukassa, omaan napaan vaan tuijotetaan. Lapin reissut, bileet, ei maskia, ruuhkaravintolat jne. Suomalaiseen ei pure kuin täysisulku ja maksimirajoitukset rangaistuksen uhalla.
Seppo Korpikannas
Tilanne räjähtää käsiin kun maanantaina jokirinteen avoimeen oppimisympäristöön pelmahtaa tuhatpäinen lomaltapalaaja lauma.
Anonyymi
Sehän toimii että lasten ja nuorten elämää rajoitetaan. Sillä se korona lähtee. Mihin jäi päiväkodit? Tilastojen mukaan 3.nneksi suurin tartunnanlähde kodin ja työpaikkojen jälkeen. Missäs niiden rajoitukset on? Ai mut ei voi, kun nehän osuisivat ja koskisivat jo aikuistenkin elämää.
Lapset ensin vaikka junan alle?
Tuntuu että maan sisäisiä rajoituksia tehdään aktiivisesti, mutta ulkomailta Suomeen tulevat ihmiset voivat tulla ja mennä miten haluavat.
Pettynyt
Uusi suurkoulu aloittaa Jokiniemessä 1.3 hiihtoloman jälkeen. Koulu nielaisee sisäänsä n. 1000 oppilasta ja talossa on myös päiväkoti, jolla yhteinen ruokala koulun kanssa. Siellä ollaan sitten viikko tartuttelemassa toinen toisiaan ja henkilökuntaa. 8.3 sitten yläkoulu etäopetukseen - onko järkeä? Kunta, tee jotain!
Kuka opettaa/hoitaa kun henk.kunta sairastuu?
Suosittelen kauppojen oville henkilön, joka tarjoaa maskin kaikiile niille, jotka aikovat asioida ilman maskia.Toimenpide suojaisi sekä henkilökuntaa että muita asiakkaita.
Kaikille maskit
Lomalaiset palaavat viikonloppuna. Koululaiset ja päiväkotilaiset taas aloittavat maanantaina. Tilanne ei ainakaan parane.
Tiivistä tunnelmaa
No eipä ihmetytä. Maskittomia itsekkäitä perusmiehiä, niin kotimaisia kuin virolaisia, on näkynyt pelottavan paljon kaupoissa viime aikoina. Eräskin noista maskittomista ei meinannut millään tajuta mokaansa vaikka kassakin huomautti turvavälin tarpeesta. Normimaski ei riitä käyttäjän suojaksi jos tautiset liikkuu ilman.
Maskittomat pysykööt kotonaan
Mukava olisi tietää, missä päin altistumiset tapahtunut?
äRrÄ
Sulku tulee aivan liian myöhään!! Ihmisiä kuolee turhaan päättäjien lepsuilu takia. Olisi pitänyt sulkea kaikki ri välttämätön jo ensi maanantaina. Näin olisi vältytty teho-ja sairaalahoidon liika kuormitukselta. Nyt kun muu Suomi alkaa vielä lomailla 2 vkoa on tilanne jo karannut käsistä.
Juna meni jo!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx