(9) kommenttia

Kirjastotyömaa saadaan taas käyntiin, uusi urakoitsija valittiin − lopullinen hinta jää auki

Kirjaston rakentaminen jäi kesken viime maaliskuussa. Sittemmin rakennustyömaa on ollut kunnan hallussa ja paketoitu säältä suojaan.

Kirkkonummen kesken jääneelle pääkirjastourakalle on löydetty neuvotteluilla jatkaja. Työmaalle tulee SRV, joka urakoi myös Jokirinteen oppimiskeskusta.

Kirjaston pääurakoitsija meni konkurssiin viime talvena. Sen jälkeen kunta on etsinyt rakennusfirmaa urakan loppuun saattamiseksi, ja neuvotteluja on käyty kolmen yhtiön kanssa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta päätti keskiviikkona, että urakoitsijaksi valitaan SRV Rakennus Oy.

YIT vetäytyi tarjouskilpailusta ja Pylon Rakennus Oy:n tarjousta pidettiin annettujen ehtojen vastaisena.

Pääkirjaston lopullinen hinta jää vielä auki. SVR:n urakassa tavoitehinta on 5,8 miljoonaa euroa.

Urakka-aika on ensi toukokuun loppuun saakka. Näin olleen kirjaston avaaminen yleisölle jäänee ensi vuoden kesän lopulle.

Tähän mennessä on kirjastohankkeeseen kulunut kunnalta rahaa 10,8 miljoonaa euroa. Valtuuston hyväksymä kustannusarvio on 14,8 miljoonaa euroa.

SRV:n urakka on niin sanottu projektinjohtourakka, jossa yhtiö hallinoin urakkaa ja kilpailuttaa alihankinnat avoimesti. Kunta hyväksyy aliurakat projektin edetessä.

Kirkkonummen kunta on hakemassa konkurssiin menneen Omera Oy:n konkurssipesältä ja vakuuden antajalta 3,5 miljoonan euron korvauksia.

Lopullinen hinta on siten kiinni siitä, miten SRV onnistuu hallinnoimaan urakointia ja millaisia aliurakoitsijoita työmaalle saadaan ja toisaalta saako kunta konkurssipesältä korvauksia.

Pääkirjasto oli alun perin tarkoitus avata tämän vuoden lopulla. Projekti myöhästyy siten näillä näkymin vajaan vuoden.

> Kirjaston työmaa ei ole kokonaan seis − tässä arvio, milloin ja millä hinnalla urakka valmistuu (Viisykkönen 1.4.)

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Tämä uusi rakennusfirma on varsin luotettava ja työn lopputulos on ollut aina vähintäänkin kohtuullinen kustannuksiin nähden...
Olli (rkm)
ABC, hyvin olet perillä menoista mutta sinulta meni yksi summa pieleen muuten hyvä. Ja se summa on SRV joka ei ole 5,8m€ vaan tulee olemaan 15.8m€.
SRV laskuttaa tuntityönä.
Tämän Viisykkösen uutisen mukaan rahatase näyttää seuraavalta:

Kulut:
Omera tähän asti -10,8m€
SRV:n arvio -5,8m€ (Plus?)
Omeran konkurssipesästä +3,5m€ (??)
-----------------------------------------------------
Tase (kyseenalainen) -12,3m€
Valtuusto myönsi 14,8m€
--------------------------------------------------
Hiphei hurraa! "Voittoa" 2,5m€

Jos se näin menee, 2,5 m€ jaettakoon kaikille päätöksentekoon osallistuneille oivan ajattelutyön palkaksi!
ABC
Joku tai jotkut kunnan päättäjistä voisi tehdä jonkinmoisen johtopäätöksen tekemistään varsin kyseenalaisista päätöksistä ja katsoa peiliin sekä nähdä tälläkertaa epäonnistuneen henkilön omalla urallaan....
Vitsi vitsi....
1+1=5 niin kuka tarvitsee kahvila kirjastossa jossa on ISOT ikkunat? Meillä oli toimiva kirjasto niille jotka sitä tarvitsevat, kovin moni ei sitä käytä tänäpäivänä kun on kännykät ja tabletit ym ym.
Kyllä nuo julkiset rakennukset käyttävät aivan muut kun isot veronmaksajat. Ne veronmaksajat jotka kunta tarvitsee haluavat toimiva junayhteys ja bussiyhteys ei ne kirjastossa oleskele.
Rahaa palaa väärin nyt.
Mitä järkeä tässä kunnan rahankäytössä oikein enään on????? Rahaa tuhlataan mielin määrin mitä ihmeellisimpiin asioihin ja samaan aikaan ei ole mitään tärkeysjärjestystä asioiden hoidossa. Kirjastoon menevä rahamäärä, sillä olisi saatu paljon parempaakin aikaiseksi.
Rapanummen päättäjät taas tuhlaa
On hieman lyhytkantoista ajatella niin että tämän tyyppiset kunnan julkiset rakennukset ovat vain kuluerä. Toki ne sitä on siinä vaiheessa kun niitä rakennetaan, mutta jos vaihtoehtona on se että ei tehdä mitään, jäädään niin sanotusti paikoilleen makaamaan, niin seuraavaksi nämä samat kritisoijat ihmettelevät mitä kunta aikoo tehdä sille että saataisiin uusia veronmaksajia kuntaan, ja sitä kautta verorahaa.

Tärkeitä nämä rakennukset ovat monella tapaa, eikä niitä ole järkevää aina tarkastella kriittisesti sen hankintakustannuksen kautta. Ei tämänkään talon raha lähde vain ihan suoraan kassasta.....
1+1=5
Hanat auki vaan! Samaan aikaan ei löydy rahaa palkata lisää lääkäreitä terveyskeskukseen.. Kaksi käyntiä päivystyksessä, kummallakaan kerralla ei pääsyä lääkärille, kun on niin pitkät jonot. Hoitajat leikkivät lääkäriä.. Näin Kirkkonummella!
Kuntalaiset maksaaaaaaa...
No mitä väliä kun rahaa on kunnassa reippaasti. Lisää vaan julkisia rakennuksia nehän juuri verorahoja kunnalle tuottavat tai sittten nielee niitä.
1+1= -5

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx