(21) kommenttia

Kirjastoon tulee myös uutta taidetta – Näin tekijät kuvailevat teoksia, katso video!

Video on kuvattu ennen kesälomia, joten sisustustyöt ovat siitä edenneet.

Tämän kuun lopussa valmistuva Kirkkonummen uusi pääkirjasto esittelee myös uutta taidetta, joka on suunniteltu varta vasten kirjastorakennukseen.

Kirjaston ison pääaulan kattoon ripustetaan valotaideteos. Sen on suunnitellut sisustusarkkitehti ja muotoilija Petri Vainio (s. 1964), joka työskentelee valoteoksiin ja -kalusteisiin erikoistuneessa Doctor Design Oy:ssä.

Sama yhtiö on toimittanut muun muassa Amos Rex -museon tuloaulan valoteoksen.

Kirjaston aulaan sijoitettava teos on koko hankkeen päätaidehankinta, joka maksaa 85 000 euroa.

Lastenosastolle leikkinurkkaukseen on hankittu puolestaan Linda Bondestamin (s. 1977) huopateos, joka kuvaa vedenalaista maailmaa.

Bondestam tunnetaan lastenkirjojen kuvittajana. Viime vuonna hänet valittiin ensimmäisenä suomenruotsalaisena Ruotsin lastenkirjallisuusakatemiaan.

Kirkkonummen pääkirjaston valmistuminen on alkuperäisestä aikataulusta noin vuoden myöhässä pääurakoitsijan konkurssin takia.

Kirjastourakan loppulaskua ei ole vielä tehty, mutta joka tapauksessa 14,5 miljoonan euron kustannusarvio on ylittymässä.

Kirjasto avautuu näillä näkymin lokakuun alkupuolella. Tämän hetken tiedon mukaan kirjastorakennus luovutetaan kunnalle elokuun lopussa.

> Katso lisää videoita kirjastourakan valmistumisesta, kuten esimeriksi talon uusista kalusteista, joiden päämateriaali on valkotammi

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

Miksi kirjasto ei ole kuvattu torilta missä ihmiset liikkuu ja mistä ihmiset näkee kirjaston. Harva kiipeää Kirkon katolle mistä on näyttäviä kuvia esitetty kirjastosta.
Se kun kerrotaan miten muualtatulevat tulee katsomaan hienoa kijastoa ajavat ohi kun luulevat että se on jokin lato tai varasto, muuta et tieltä näe.
Pitäisi kääntää ympäri koko talo.
Vastuutonta toimintaa kunnan päättäjiltä tällainen rahan käyttö.
Ketkä henkilöt ovat olleet tällaisen törsäilyn puolesta päättämässä ?
rehtori
Tästä tulee Kirkkonummen vaikuttavin paikka! Wau!
Hamsteripeikko
Olisin voinut lahjoittaa kirjastolle omia vesiväritöitäni.
Taitelija
Laittakaa vanha kello taideteoksen tilalle!
Halvaksi tulee:)
No tuollainen siitä nyt vain tulee taideteoksineen päivineen eikä valitus mitään auta. Hinta on kieltämättä hulppea mutta koska asia nyt vain on näin niin otetaan uusi hieno kirjasto arvostuksella vastaan.
Ei auta itku markkinoilla
Veikkauksia,mikä on tämän kuparimöykyn lopullinen hintalappu?
Jepulis.
Olisi hienoa jos taidetta tulisi myös ravintolan puolelle, sillä olisi varsin mieluisaa ihastella taiteita pihviaterian lomassa tai sitten vain pitsan.....
Anonyymi
P.s. kirjastosta puhen olleen. Käytiin Tammisaaressa, siellä on rannalla ravintola nimeltään FYREN. Onkohan kirjaston nimen keksineet käynnyt Tammisaaressa ja nytt muka itse keksineet nimeen.
Näillä mennään
Miljoona sinne, satoja tuhansia tänne, 85.000 kirjaston taiteeseen . Eikös kirjastoon tule vielä lisääkin taideteoksia? Ja maksaa taas lisäeuroja. Niin hölmöläistä päätöksentekoa kuin ikinä olla ja voi! Miten tämä on mahdollista? Äänestikö kukaan päättäjä näitä ehdotuksia vastaan? AI niin, tuleehan kunnalle säästöjä jos matonpesupaikat suljetaan.....
Kirkkonummen malli
Upeaa! Kerrankin kunnalta jotain ihanaa!
Taidehullu
Mistä kirkkonummen kunta repii jatkuvasti rahaa tällaiseen täysin turhaan?????

Kunnan talous on 100% kuralla, ohmisiä sanotaan irti kunnan palvelusta ja samaan aikaan kunnalla on varaa käyttää rahaa tällaiseen.

Täysin käsittämätöntä touhua kirkkonummella!!!!!!!!
Eikö päättäjiä hävetä?
Etsitään säästöjä ja hommataan 85000€ himmeli kattoon.Ei hyvää päivää,tätä touhua!
Mitähän vielä?
Niinpä, mikä kirjastossa on tärkeää? Taideteos vai kirjat? Onko lähivuosina varaa hankkia uutuuskirjoja lainkaan? Tälläkin hetkellä monien uutuuskirjojen varausjonot huippuluvuissa!
Kirjafani
Säästetäänkö vai ei säästetä?Tässä ei tiedä pitäisikö,itkeä vai nauraa.
Ihme porukka
Hyvä, että taidetta saadaan, mutta tällä kertaa olisi kannattanut harkita. Jostain nykypelleilystä pistetään kuntalaisten verorahoja ns. hömppään.Voitto Mäkipää
Tuon 85.000€ olisi voinut käyttää vaikkapa ammattimaiseen muuttopalveluun, niin olisi koko kirjasto saatu muutettua huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin, luultavasti viikossa tai kahdessa olisi kaikki aineisto saatu muutettua ja hyllytettyä.
Anonyymi
Hienoa, että pian pääsemme nauttimaan hienosta kirjastosta, toivottavasti koronakin hellittää ensi vuodeksi!
Lukeminen sivistää
En Malta odottaa että pääsen tutustumaan. Toivottavasti korona ei pilaa avajaisia
Anonyymi
Ja nykyinen kirjasto meni kiinni 3.8!!!! ilman tarkkaa tietoa, koska edes uusi aukeaa! Törkeää! Onhan työntekijät ainakin kuukauden lomautettuna? Vai väittääkö joku et muuttoon menee 2kk kun ei sinne saa edes tavaroita roudattua vielä?
Äly hoi!!
Uskomattomia summia työnnetään rahaa tuonne! 85000,00 olisi voinut laittaa tärkeämpäänkin..
Rahaa on

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx