(6) kommenttia

Kirjaston työmaa ei ole kokonaan seis − tässä arvio, milloin ja millä hinnalla urakka valmistuu

Pääkirjaston rakennustyömaa jäi konkurssiin hakeutuneelta yhtiöltä pahasti kesken. Etualalla kirjaston uusi pääsisäänkäynti torin puolelta.

Pääurakoitsijan konkurssiin pysähtynyt Kirkkonummen pääkirjastohanke pyritään saamaan ensi kesän mittaan jälleen käyntiin. Työmaa hiljeni runsas kaksi viikkoa sitten.

Itse asiassa kirjaston peruskorjaus -ja laajennusosalla tehdään jonkin verran töitä tälläkin hetkellä.

Kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä kertoo, että onneksi urakkaa oli paloteltu ja sähkö -ja lvi-urakoista oli kunta sopinut erikseen, eivätkä ne olleet konkurssiin menneen Rakennus Omeran Oy:n hoidossa.

Omeran konkurssipesä on ilmoittanut, että se ei jatka hanketta, joten kunta hakee työmaalle uutta urakoitsijaa.

− Kilpailutus pyritään samaan aikaan toukokuussa. Tällä hetkellä näyttää sikäli hyvältä, että kiinnostusta rakennusfirmoilla tuntuu olevan, joten tarjouksia saadaan, Köykkä arvio.

Alun perin koko hanke piti olla valmis jo ensi elokuussa, joten hanke myöhästyy varmuudella. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kirjasto olisi saatu kalustettua ja auki vuoden loppuun mennessä.

Köykkä laskee, että kirjasto voisi olla näillä näkymin valmis ja käytössä noin vuoden kuluttua eli ensi kevään korvalla.

Tällä hetkellä koko kirjastotyömaan valmistumisaste on noin 50 prosenttia. Vanhan osan peruskorjaus on jo aika pitkällä, kun taas uudisosa rakennustyöt ovat vielä pahasti kesken.

Kirjastohankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 14,3 miljoonaa euroa. Päälle tulee vielä kalustamisesta noin miljoona euroa.  

Kunnan mukaan kaikki työt, jotka on tähän mennessä maksettu, on myös tehty.

Kustannusarviota on jouduttu korottamaan jo kahdesti. Iso kysymys on yhä, valmistuuko koko hanke sille varatuilla määrärahoilla.

Köykkä on toiveikas, että kustannusarviossa voidaan pysyä. Mutta lopullisesti asia selviää vasta siinä vaiheessa, kun uuden kilpailutuksen tarjousasiakirjat on avattu.

Kirjastotyömaa on kunnan hallussa ja parhaillaan tehdään vielä rakenteiden suojauksia, jotta ne eivät pääse kastumaan.

Kirjasto toimii tällä hetkellä keskustassa väistötiloissa, joiden vuokrasopimuksia voidaan jatkaa, kunnes pääkirjasto on valmis.

Lue lisää:

> Kirjastohanke on ollut harvinaisen mutkikas − näin asia eteni yli 6 vuotta urakoitsijan konkurssiin (Viisykkönen 15.3.)

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Eiköhän se kosteus ole jo yhtä varma kun kunnantalolla muovit retkottaa sillä mallilla.
Anonyymi
Kirkkonummella on nykyään toimiva / toimivia kirjastoita tosi vähän monessa rakennuksissa mutta silti toimiivat. En ymmärä mikä kiire on rakentaa tuo uusi " kirjasto " kun kaikki toimii? Tehdään siitä vaikka HopLop niin kunnan lapset saa iloa irti elämästä.
Huvia ja hyötyä.
Juurikin näin, taannoin huomasin Tallinnassa rakennettavan hotelleja- ynnämuita kohteita ihan järjettömään tahtiin...eli sieltä saattaisi löytyä myös ammattimaista ja ehken edullistakin apua Kirkkonummen varsin kriittiseen tilanteeseen?
Antti
Ikuisuus projekti sen kuin jatkuu ja jatkuu vaan. Kyllä Kirkkonummi on koko suomenmaan iso vitsi näiden rakennus projektiensa kanssa. Noille ei voi edes enään nauraa kun ne on niin käsittämättömän huonosti hoidettuja.

Ottakaa taas halvin mahdollinen tarjous vastaan tai joku Hyvä Veli verkoston tuttu tai tutun tuttu hoitamaan hommaa :)
Ei tule ikinä valmiiksi
Eiköhän tuolta naapurista taasen tule sopuhintaista väkee kokemus on vankkaa.
Todettu

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx