(9) kommenttia

Kirjaston loppu-urakasta neuvottelut kolmen firman kanssa – aito kilpailu näyttää syntyvän

Pääkirjaston rakennustyömaa jäi konkurssiin hakeutuneelta yhtiöltä kesken. Sen jälkeen rakennustyömaata on suojattu. (arkistokuva)

Kirkkonummen kesken jääneen pääkirjastourakan loppuun saattamisessa on päästy eteenpäin. Kaksi isoa ja yksi keskisuuri yritys on kiinnostunut hankkeesta.

Kirjastotyömaa jäi pahasti kesken talvella, kun pääurakoitsija teki konkurssin. Sen jälkeen kunta otti työmaan haltuunsa ja ryhtyi etsimään uutta pääurakoitsijaa.

Kiinnostusta urakkaan on löytynyt. Kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä kertoo, että tässä vaiheessa tilanteeseen voi olla erittäin tyytyväinen. − Kyllä tästä kunnon kilpailu näyttää syntyvän.

Kunta haki avoimella haulla rakennusfirmoja neuvottelumenettelyyn, johon ilmoittautui viisi yhtiötä.

Vähimmäisvaatimukset täyttäviä yhtiöitä oli kolme:  Pylon Rakennus Oy, SRV Rakennus Oy ja YIT Suomi Oy.  Kahden firman, Peab Oy:n ja Tricon Oy:n ei katsottu täyttävän kilpailuehtoja.

YIT ja SRV ovat isoa rakennusfirmoja, Pylon keskisuuri. SRV rakentaa parhaillaan Jokirinteen oppiskeskusta Kirkkonummella.

Kunta aloittaa välittömästi neuvottelu kolmen yhtiön kanssa, jotka toivottavasti jättävät piakkoin tarjouksen kirjastourakan toteutuksesta loppuun. Silloin selviää millä hinnalla ja aikataululla kirjasto saataisiin valmiiksi.

Päätöksiä uudesta pääurakoitsijasta pyritään Köykän mukaan tekemään ensi kuussa.

Rakennustöihin voitaisiin päästä loppukesästä. Tavoitteena on, että rakennustyöt olisivat valmiit ensi tammikuun aikoihin. Tällöin kirjasto voitaisiin avata ensi keväänä.

> Kirjaston työmaa ei ole kokonaan seis − tässä arvio, milloin ja millä hinnalla urakka valmistuu (Viisykkönen 1.4.)

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

No huh. Toivottavasti onnistuu tällä kertaa.
Itse olen siirtynyt asioimaan Espoon kirjastossa, koska Kirkkonummen kirjaston jotkut kirjat haisee niin homeelle, etten halua niitä lukea.
Kolmas kerta toden sanoo
Ei kuulosta hyvältä tuo SRV:n tilanne.. Mitenhän budjetissa pysytään...
Saas nähdä
SRV:n (Ilpo Kokkila) toimitusjohtaja sai juuri kenkää Kalasataman ongelmien vuoksi. PEAB on keskisuuri. Myin Joulukuussa YIT:n osakkeet, mutta kurssikehitys on eri asia kuin vakavaraisuus. Jälkimmäinen tärkeämpi varsinkin, kun YIT:n Venäjän toiminnot eivät voi hyvin.
BAC
Niin se vaan on, että köyhän ei kannata ostaa halpaa, eikä kannattaa vihreitä, sen enempää, kuin mitään muutakaan vasemmistoa, siitä seuraa vain köyhyyttä ja kurjuutta, niin kauan kun kuolee nälkään.
Nyt kun uusi hallitus näyttäneen alkavan toimii, niin on konkurssit vaisin yleisiä. Rikkaan vie rahansa ulkomaille ja sijoittavat sinne tuottoisampaan.
nimimerkki. vihreät sijoittaavat sambanjaan
Henkilökunnan takia toivon onnellista loppua. Samalla olisi voinut kilpailuttaa terveyskeskuksen. Sitten alkaisivat olla palvelut kunnossa. Puuhalistalle nuorisotalo.
Headingtofuture
Hinnaksi voi laittaa mitä tahansa, ei sitä tässä vaiheessa enää kesken jätetä.
onnea ajoissa pois muuttaneille
SRV:llä on ongelmia Hesassa Kalasataman hankkeen ja pörssikurssin kanssa. Kirkkonummen Vihreät jo kerran torppasivat vuorineuvos Ilpo Kokkilan hankkeet Porkkalassa Rysshamnin kupeessa joten on vaara, että tulee rekyyliä. YIT tekee Pasilassa Suomen suurinta Triplaa ja on vakavaraisin Suomen rakennusfirmoista. Nyt ei kannata köyhän valita halvinta, vaan saada hanke valmiiksi. Jos vaikka maksaa 600.000€uroa enemmän kuin kilpaileva tarjous, niin miettikää koirapuistojen hankintaa..
ABC
Jännityksellä odotamme loppuSUMMA !
En taho nähdä.
Jännityksellä odotamme lopputulemaa..
Saas nähdä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx