(10) kommenttia

Kirjastolle on ehdolla korvaavat tilat Veikkolan koulun takana olevasta parakista

Kirjastolle on ehdotettu tiloja Veikkolan koulun takana olevasta rakennuksesta, jossa koulutilojen lisäksi on neuvola ja hammashoitola.

Veikkolan sivukirjastolle on etsitty toisia tiloja kunnan muista jo olemassa olevista rakennuksista.

Ehdolla on Veikkolan koulun takana oleva parakkirakennus, josta jää tiloja tyhjilleen ensi keväänä.

Sivukirjaston muuttoa nykyisestä talosta alettiin selvittämään pikaisesti kesäkuussa.

Silloin sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti, ettei nykyisen kirjastotalon remonttiin pidä ryhtyä.

Talo on huonokuntoinen ja sen peruskorjauksen on laskettu maksavan noin 3 miljoonaa euroa.

Kuntatekniikka on selvittänyt Veikkolan tilakysymyksiä. Selvityksen mukaan Veikkolan koulun takana 1990-luvulla paikalle tuotu parakkirakennus voisi soveltua kirjastolle ainakin muutamaksi vuodeksi.

Rakennuksessa on esiopetusta ja Veikkolan koulun toimintoja siihen saakka, kunnes Veikkolan koulun laajennus valmistuu ensi keväänä. Hammashoitola ja neuvola toimivat parakin toisessa siivessä.

Selvityksen mukaan kirjastolle voisi järjestää muutostöillä lähes 600 neliötä tilaa. Nykyisin kirjastolla on noin 430 neliön toimitilat.

Veikkolan kirjaston muuttoa on suunniteltu siltä pohjalta, että kirjasto olisi omatoimikirjasto kuten Masalassa.

Tällöin aukioloajat olisivat pidemmät kuin nykyisin, koska henkilökuntaa ei tarvita koko aikaa paikalla. Asiakkaat pääsevät sisään kirjastokortilla ja koodilla.

Veikkolan kirjaston tulevaisuus on tarkoitus ratkaista loppuvuoden aikana, kun kunnan ensi vuoden talousarviota käsitellään.

Pidemmällä tähtäimellä kirjastolle kaavaillaan uusia tiloja Veikkolan torin vieressä olevalle tontille. Hankesuunnitelma on tekeillä.

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee 23.9. myös Veikkolan kirjaston aukioloaikoja.

Kirjastotoimi oli jo päättänyt, että Veikkolan kirjasto on lokakuusta lähtien kiinni lauantaisin.

Sivistystoimenjohtaja ehdottaa lautakunnalle, että päätös perutaan ja kirjasto on auki myös lauantaina.

> Sivukirjastojen aukioloaikoja supistetaan, Veikkolan kirjasto kiinni lauantaisin – uusi pääkirjasto vaatii henkilöstöä (Viisykkönen 7.9.)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Tämä lopputulos on Veikkolan omien politikkojen aikaan saama sähläys. Syy löytyy jokaisen äänestäneen peilistä.
Anonyymi
Rakennus taitaa olla niin sairastunut, ettei korjaamalla parane. Seinät eristetty väärillä materiaaleilla, tuuletusaukot luultavast tukittu joskus, katto vuotanut jne. Valitettavasti kaunis vanha talo pilattu huonolla hoidolla ja väärällä "korjauksella".
Nenä kertoo
Miksi ihmeessä, joku tai jotkut vetivät kirjaston peruskorjauksen rahat pois. Jos tässä asiassa ei olisi sählätty, niin kirjasto olisi jo korjattu! Suututtaa tällainen jälkiviisastelu, jota jotkut poliitikot täällä harrastavat
Tero
Miksi ihmeessä Veikkolan valtuutetut olivat aikoinaan sitä vastaan että kirjasto olisi rakennettu koulun yhteyteen. Nyt olisi jo uusi kirjasto.
Pyhä yksinkertaisyys
Ihmettelen edellisiä kommentteja. Tämähän on erinomainen päätös, kirjasto säilyy Veikkolassa, ja samalla mietitään fiksua pitkän aikavälin ratkaisua:

"Pidemmällä tähtäimellä kirjastolle kaavaillaan uusia tiloja Veikkolan torin vieressä olevalle tontille. Hankesuunnitelma on tekeillä."
Saara
Hei!
Veikkolan nykyinen kirjastorakennus on erittäin huonossa kunnossa. Kahdessa kattavassa kuntotutkimuksessa sieltä on löytynyt niin homeita kuin haitta-aineita. Vanhan rakennuksen korjaaminen terveelliseksi ja turvalliseksi tällaissita lähtökohdista on epävarmaa ja erittäin kallista.

Alkuperäinen ehdotus oli, että kirjastopalvelut lakkautetaan kokonaan Veikkolassa. Pro Kirkkonummen esityksestä, sivistyslautakunnan päätöksestä, päätettiin etsiä korvaavia tiloja. Kirjastopalvelut ovat tärkeätä turvata myös Veikkolassa.

Se missä rakennuksessa palveluita annetaan, ei luulisi olevan niin merkityksellistä, varsinkin kun ehdotettu sijainti on nyt koulun vieressä, keskeisellä paikalla. Muu kirjastossa järjestettävä toiminta voi hakea käyttövuoroja, kuten kaikki muukin toiminta. Reilu peli sekin.

Nyt ehdotettu uusi paikka on syytä punnita hyvin, koska sillä turvattaisiin kirjastopalvelu Veikkolassa. Lautakunta varmasti perehtyy hyvin asiaan. Mikäli tämä ehdotus torpataan sen vuoksi, että halutaan pitää kiinni vain huonokuntoisesta rakennuksesta - on olemassa riski, että palvelu lakkaa kokonaan Veikkolassa. Rakentava ratkaisujen hakeminen on kannattavinta, Veikkolalaisten eduksi.
Vanhan korjaaminen on yksinkertaisesti mahdoton tehtävä tässä taloudellisessa tilantessa ja muutenkin. Pitää myös punnita, että mitä halutaan? Onko tärkeätä säilyttää 1 palvelu yhdessä vanhassa rakennuksessa vai se, että meillä kouluissa pätevät opettajat sekä toivottavasti sijaiset? Tai että onko Veikkolassa ylipäätänsä jatkossa kirjastopalvelut. Nämä vain esimerkkejä, mutta jos johonkin kaadetaan ylimääräistä rahaa on se jostain muusta pois.

On tosi helppoa kysyä, että miksi ei korjattu ajoissa? Miksi mitään kunnan rakennusta ei ole korjattu ajoissa, vaan olemme joutuneet/joudumme purkamaan useita kouluja, päiväkoteja myös. Veikkola saa ison uuden päiväkodin sekä koulun laajennuksen, joten Veikkolaan myös panostetaan, kuten kuuluu tehdä kaikkialla kirkkonummella.

Noora Piili
Pro Kirkkonummi
valtuutettu, palvelutuotannon lautakunnan varapuheenjohtaja, kunnanhallituksen varajäsen
Noora Piili, Pro Kirkkonummi - patultk varapj
Keskustassa säilytetään lapset parakissa. Veikkolassa edes kirjat kelputetaan siihen.
Anonyymi
Ex-kykypuolue kokkarit taitaa olla muutenkin aika sekaisin nykyään, sulle mulle kaverille ei ole enää tätä päivää.
pettynyt
Hometalo olisi voitu korjata, mutta taisi valtuuston kokkarit ja ex- vihreät vaikuttaa tähän pelleilyyn. Nyt ollaan tässä tilanteessa...
Veikkolalainen
Voi taivas! Hometalosta toiseen.
Mummi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx