(4) kommenttia

Killinmäelle ei löytynyt ostajaa: Helsinki haluaisi alueelle uusia asuntoja

Helsinki omistaa maata Killinmäessä yhteensä 80 hehtaaria.

Helsingin kaupunki on kaupitellut Killinmäessä sijaitsevaa laitoskiinteistöään mutta turhaan. Kaupunki haluaisi nyt alueelle uusia asuntoja.

Killinmäessä toimii edelleen Helsingin kaupungin ylläpitämä vammaisten hoitolaitos. Suurimmillaan Killinmäessä on ollut sata asukasta ja henkilökuntaa toista sataa.

Toiminta siirretään viimeistään vuonna 2018 Kirkkonummelta Helsinkiin. Siksi kiinteistö pistettiin myyntiin viime talvena. (Viisykkönen 15.2.)

Asiakaspäällikkö Sisko von Behr Helsingin kiinteistöviraston Tilakeskuksesta kertoo, että kiinteistölle ei saatu yhtään varteenotettavaa ostajaehdokasta.

Helsingin kaupunki haluaa edelleen päästä Killinmäen kiinteistöstä eroon, mutta ensin kaupunki jalostaisi kiinteistöä kaavamuutoksella.

Alueen kaavoituksesta on von Behrin mukaan tarkoitus neuvotella Kirkkonummen kunnan kanssa vielä syksyn aikana.

Helsinki omistaa Killinmäessä maata noin 80 hehtaaria. Aluksi kaupunki olisi von Behrin mukaan kiinnostunut varsinaisen Killinmäen laitosalueen kaavoituksesta asuinkäyttöön.

Väljästi ottaen Killinmäki on kooltaan 5-10 hehtaaria. Esimerkiksi pientalotontteja alueelle mahtuisi 20-30.

Heti Killinmäestä itään päin on menossa Länsi-Jorvaksen asemakaavan valmistelu. (Lue: Viisykkönen 25.1.2015)

Helsingin kaupungilla on menossa Kirkkonummen kanssa iso Prikinrannan asemakaavatyö Kantvikissa, jonne kaupunki kaavailee veneilykeskusta.

> Lue lisää: Uutta Kirkkonummea: Asuntoja merenrannalla venesatamassa (Viisykkönen 12.5.)

> Helsinki miettii ulkoilualueidensa myyntiä - Lähteelä Porkkalassa? (Viisykkönen 2.9.)

 


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Entä vastaanottokeskus. Sehän olisi loistava sijainniltaan esim. Syyrialaisille lapsiperheille !
Minä vaab
Tässä olisi ollut kunnalle hyvät tilat , johon olisi mahtunut hyvin hoidettaiva.
Kun tuo vuodeosastotoiminta lakkaa, niin kuitenkin kunnalle tulee pulaa hoitopaikoista. Ei se Jorvin uusi sairaala voi " majoittaa" hoidettavia. Sopimuksen mukaan hoitojaksot Jorvin uudessa sairaalassa tulee olemaan lyhyet. Kun kyseessä on kuntoutussairaala.
Killinmäessä olisi ollut tilaa hyvinkin tarpeisiin.
Tuo nykyinen terveyskeskuskiinteistö ei voi olla jatkossa mikään " hoitopaikka" ei edes avopisteenä. Kiinteistö on läpeensä ajan patinoima.
Tuo nykyinen kiinteistö kannattaa ajaa maan tasalle ja tilalle rakentaa jotain muuta. Kuntahan saa tuosta tontista hyvät rahat, kun myy sen. Sijainniltaan tontti varmasti menee hyvin kaupaksi.
Järkevyyttä kunnan hommiin
5-10 hehtaaria. Jo on hyvä arvio. Mun tontti on siis noin 0,5-5 hehtaaria.
Make. Siuntio
Taas pientalotontteja! Miksei puukerrostaloja, vuokra-asuntoja, puistoaluetta yms. Kirkkonummesta tulee muuten pientalo kyläpahanen ahtailla tonteilla!
Tero

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx