(5) kommenttia

Kiinteistöjätti myi Aseman Ostarin: Ei kuulu liiketoiminnan ytimeen

Ison Omenan ja Lippulaivan omistaja luopuu Asman Ostarin kiinteistöstä.

Muuun muassa Ison Omenan omistaja Citycon luopuu Kirkkonummella Aseman Ostarin kiinteistöstä. Citycon keskittyy jatkossa vain isoihin kauppakeskuksiin.

Aseman Ostarin myynti on osa isompaa kauppaa, johon kuuluu 13 päivittäistavarakaupan kiinteistöä ympäri Suomen. Kauppahinta on yhteensä 76 miljoonaa euroa.

Citycon ei kerro ostajan nimestä muuta kuin, että se on suomalainen kiinteistörahasto. Cityconin mukaan liikekiinteistöt myydään hiukan alle käyvän arvon.

Kirkkonummen Aseman Ostarissa on varsin paljon tyhjää liiketilaa. Viimeksi Seppälä lopetti myymälänsä Ostarissa.

- Tehdyt kaupat ovat osa Cityconin strategiaa, johon kuuluu pääomien kierrättäminen ja keskittyminen keskikokoisiin ja suuriin urbaaneihin, päivittäistavaravetoisiin kauppakeskuksiin Pohjoismaissa ja Baltiassa, kertoo Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf.

Aseman Ostarin eli Kirkkonummen Liikekeskus Oy:n lisäksi Citycon myi:

Lahden Kauppakatu (Lahti), Varkauden Relanderinkatu (Varkaus), Runeberginkatu 33 (Porvoo), Vantaan Säästötalo (Vantaa), Porin Isolinnankatu (Pori), Kotkan Keskuskatu (Kotka), Vaakalintu (Riihimäki), Orimattilan Markkinatalo (Orimattila), Minkkikuja 4 (Vantaa), Karjaan Ratakatu (Raasepori), Hakunilan Keskus (Vantaa) ja Puijonlaakson Palvelukeskus (Kuopio).

> 51-Arkisto (9.3.) Seppälä sulkee liikkeensä Kirkkonummella

> 51-Arkisto (6.11.2014) Lippulaiva ei aio jäädä Ison Omena varjoon

> 51-Arkisto (31.5.2013) Iso Omena laajentaa


(5) kommenttia

Kommentit (5)

Veronmaksajana olisi oikeus tietää, kuinka paljon yhteiskunta tukee näitä kiinteistöjättien kauppoja. Vertailuna vaan jos yksityinen myy tappiolla pörssiosakkeita, niin tappiolla myydyt pörssiosakkeet voi vähentää kolmen seuraavan vuoden osaketuotosta. Tuntuu että nämä kauppakiinteistöt vaihtavat omistajaa säännöllisesti muutaman vuoden välein. Ei varmaankaan ihan sattumanvaraisesti.
kuntalainen_
Tuossa kiinteistössä on Kunnan teknisen puolen toimistotilojakin. Mitenkähän käy vuokran hinnan ?
Teknisen tilat
Kyllähän suomalaisellakin kuluttajalla on aivot ja jalat, jotta osaa itsenäisesti väistää tällaista kiinteistösijoitusbisnestä. Vai onko ?
kuntalainen_
Kehotetaan käyttämään oman kunnan palveluita !!!! haloo mitä palveluita kun kaikki lopetetaan ! Edellisen kommentissa nuo jälellä olevat liikkeet ei kiinnosta !
Kyllästynyt
hallelujaa! noilla vuokran hinnoilla pitää citycon ainakin piti onko ihme että ostoskeskus pysyy tyhjänä ja liikkeet katoaa? toivottavasti vuokran hinnat laskee ja yrityksiä saataisiin lisää. ps. SITRUUNA LOPETTI SEPPÄLÄN JÄLKEEN. eli jäljellä dennis , nordea , luckan ,dressmann ja kappahl... surkeus!
ExDuunari

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx