(11) kommenttia

Keskustan viheralue on kohta valmis – seniorit saavat vielä oman puiston, jossa voi kuntoilla

Kirkkolaakson puistossa on aloitettu senioripuiston ja uuden leikkipaikan rakentaminen maansiirtotöillä.

Kirkkonummen keskustan Kirkkolaakson puisto valmistuu viimeistään ensi keväänä siihen asuun, johon se näillä näkymin on tarkoitus rakentaa.

Viimeisinä kohteina Kirkkolaaksossa on aloitettu vanhempien lasten leikkipaikan ja senioripuiston rakentaminen.

Nämä kaksi kohdetta yritetään saada vielä tänä vuonna valmiiksi. Pinnoitustöitä saattaa jäädä vielä ensi kevääseen, jos talvi ja kylmät säät tulevat vastaan.

Leikkipaikan ja senioripuiston toteuttaa ”avaimet käteen” periaatteella espoolainen Leikkiturva Oy, joka on erikoistunut leikkipaikkojen ja pihapuistojen toteutukseen.

Urakkahinta kohteille on yhteensä noin 310 000 euroa.

Vanhempien lasten leikkipaikalle tulee muun muassa keinuja ja tasapainovälineitä.

Senioripuistoon tuodaan muun muassa ulkokuntoiluvälineitä, keinu ja pöytiä sekä penkkejä.

Kirkkolaakson puistoa on rakennettu ja kehitetty kymmenisen vuotta.

Puiston nurkalle rakennetaan parhaillaan myös polkupyörille oma parkkialue.

Kuntatekniikkapäällikkö Eero Vartiainen kertoo, että nyt aloitettujen kohteiden valmistuttua Kirkkolaakso on valmis.

– Kaikki ne asiat, jotka on viime vuosina suunniteltu puistoon, on toteutettu. Jos jatkossa visioidaan jotain lisää, se on toinen asia, Vartiainen sanoo.

Viimeksi Kirkkolaaksoon rakennettiin koirapuisto.

Puiston kehittämisestä järjestettiin pari vuotta sitten kysely, johon vastasi runsaat 110 henkilöä.

Tuolloin toivottiin muun muassa senioreille omaa puistoaluetta, joka nyt toteutetaan.

Kirkkolaakson puisto perustettiin samalla kun Kauppakeskus Kirsikka rakennettiin. Kirsikka täyttyy 10 vuotta.

Kauppakeskuksen omistajat Kirkkonummen ja Helsingin seurakunnat suunnittelevat keskuksen laajentamista ja uusien asuinkerrostalojen rakentamista kauppakeskuksen yhteyteen.

> Kirkkonummi toppuuttelee Kirsikan alueen suuria laajennusaikeita − "tornitalot" eivät oikein sovi pikkukaupunkimaiseen keskustaan (Viisykkönen 1.2.)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Mitähän tälle rakentamiselle nyt on tapahtunut?? Menikö rakentaja firma konkurssiin vai jättikö rakentaja työn kesken, ja jos jätti niin miksi?? Eikö kunta maksa laskujaan vai mikä tällä kertaa on syynä?
Kyseinen puisto on ollut nyt kolmatta viikkoa täysin hiljainen. Rakentamista ei ole tapahtunut suuntaan tai toiseen. Aidat on ympärillä, kontit on paikoilla ja rakennusmiehiä ei ole enään näkynyt. Sähköjohdot jätetty valotolpan ympäriltä näkyviin ja mäki joka vie puistosta ylös Heikkilään päin on kammottavassa kunnossa rekkaralli jäljiltä, samoin puiston nurmikko parista kohdasta ja mäen päässä olevan risteyksen kulma on täysin painunut rekkojen jäljiltä. Jotain pensas istutuksin joku toi alkuviikosta ja nekin jätettiin idtuttamatta ja siellä ne pensaspurkit ovat nyt mullan päällä idtuttamatta. Mikähän tässä koko touhussa tällä kertaa mättää? Kuinka monta vuotta nyt saa katsella tätä keskeneräistä puistoa rumine rakennusaitouneen ja kontteineen?
Tätä tyypillistä kirkkonummen rakentamista taas
Tämän jutun kuvan alla olevan tekstin sanoma on vakio Kirkkonummelaista kunta -rakentamista. Aloitetaan työt rivakasti jotta saadaan ensimmäiset maksuerät laskutettua etupainotteisen maksuerätaulukon mukaisesti. Sitten lähdetään muualle keräämään muiden töiden maksueriä, käydään välillä jotain puuhaamassa ja enimmäkseen annetaan monttujen tuulettua, jotta sitten kahden vuoden rupeaman jälkeen kaikki kuntarakentajat voivat todeta onnistuneensa. Vihreiden 7.10.2019 tekemä valtuustoaloitteen sisältö osui naulan kantaan. Ihme että muut puolueet nukkuvat virkamiesunia.
Tolkkua saatava kuntarakentamiseen
Kun kunnan virkamiehet saavat kunnanvaltuustolta määrärahat joiden käyttämisestä ei sitten ole lautakuntien tai muidenkaan instassien kontrollia, he ulkokuntalaisina voivat visioida ja rakennuttaa ihan mitä vaan, koska se ei tule olemaan heidän omalla takapihallaan Espoossa tai Helsingissä. NIMBY-ilmiö ei siis toimi. Haavekuva siitä, että seniorit taistelisivat vapaa-ajallaan huumehörhöjen kanssa keinuista ja kiikuista on kuin suoraan Fingerporista. Kuntatekniikka antaa vielä ymmärtää, että lisäsuunnitelmat ovat mahdollisia ja ne ovat kunnanvaltuuston viisaassa harkinnassa mitä jatkorakentamiseen tulee. Toivottavasti urakoitsijan kauha katkaisee Estlink 1:n Kirkkonummenlaakson korkeajännitemaakaapelin pakkasyönä ja kunnantalon sulakkeet kärähtävät.
Optimisti
Onpas ilahduttava uutinen! Me vastattiin aikanaan kyselyyn jossa pyydettiin mielipiteitä puistoon. Nyt päästään lastenlasten kanssa puistoon ja mummi kuntoilemaan.
Mummi ja lapsukaiset
Älkää hyvät ihmiset tuijottako pelkkää yksittäistä hintaa,ajatelkaa paljonko se tuo mahdollisesti säästöjä jossain muissa menoissa.Terveyskulut vasta maksaakin kunnalle jos senioreiden ja muiden ikäihmisten kunto päästetään rapistumaan.Itsekin ikäihmisenä kuljen puistoalueen läpi,enkä ole tarvinnut pelätä henkeni puolesta.Nuoret nyt on nuoria ja elävät hieman eri kulttuurissa missä me olemme joskus omassa nuoruudessamme eläneet.Nykynuoret ovat mielestäni aivan asiallisia ja hyvän käytöksen omaavia.Ei pidä tehdä kaikista syntisiä,ainahan joukkoon mahtuu erilaisuutta.Eihän tuo 300 tuhatta ole raha eikä mikään,jos ajattelee mitä sillä saa.Laitteet maksaa,pohjatyöt ja pitää sen firmankin joku euro siitä saada.Kokonaisuutena 10+ Vartiaisen poppoolle tästä aikaansaannoksesta.Eihän se ole kunnan vika jos pyöräparkkeja ei käytetä,ainakin on fasiliteetit kunnossa,jos jengi haluaa huristella biilillä niin minkäs sille teet.
Kohti parempaa
Hyvä kohti parempaa - kyllä hinta on aika suolainen ja paikka tunnetusti päihdeongelmaisten valtaama! Käy tsekkaamassa itse kesäiltana! Näitä huti rakentamisia on vaan Kirkkonummella paljon.. Kun käy Finnsbackassa ei nää yhtään pyörää uudessa pyöräparkissa, sama käynee tuossa bussiparkissa.
Faktaa..
Taas ovat päässeet nämä "älkää vain muuttako mitään


































Taas on päässeet nämä "ålkää vaan tehkö mitään"puolueen kannattajat liikkeelle.Järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito kuuluu Suomessa virkavallan tehtäviin,kunnalla ei ole siihen osaa eikä arpaa.Paikkojen hajottamista ei ole tapahtunut jo nyt olevissa lasten puistoissa,mikä olettamus sitten uuden puiston ilkivaltaan on.Ei aina pidä tuomita kanssa-ihmisiä vain omien harhojen perusteella.Hinta on se mikä on ,jos pystyt tekemään halvemmalla,tee tarjous se on niin yksinkertaista.Halvin tarjous pitää hyväksyä,jos se täytttää hakuehdot.Siivouksesta vastaa ulkoistettu palvelija,valvonta tietysti kunnan vastuulla.






Kohti parempaa
Senioripuisto on kyllä enemmän kuin iso vitsi. Sillä kaikki vanhukset melkein säännöllisesti pyytää apua siihen että uskaltavat ylittää sillan joka puistosta menee City Markettiin. He pelkäävät kulkea tuolla sillalla jatkuvasti istuvien juoppojen ja narkkareiden takia. Kunta mahdollistaa heidän istumisen ja jokapäiväisen sotkemisen sillä että tuolla sillalla on penkit ja katto. Siinä ne istuu avoimesti piikittämässä itseään ja heittävät neulat ja ruiskut ympäristöön. Juopot istuu juomassa housut kintuissa ja virtsaavat siinä samalla istuviltaan alla kulkevaan ojaan ja toisessa kädessä heillä on kaljatölkki tai viinapullo. Ja seuraavaksi tämä seniori puisto on täynnä tuota samaa jengiä. Jollei kylän nuoret ehdi ensin rikkomaan puistoa. Sillä he ovat metelöineet mopoineen ja mönkijöineen koko kesän. Ja poltelleet nuotioita viereisessä metsässä. Ja ketään ei tuo kiinnosta. Lapsilla taas on jo puisto mikä on kertaalleen jo laajennettu ja sen pohjaan laitettu kirkkaan sinistä rumaa muovimattoa. Muovimattoa mistä muovia irtoaa muovia myös puiston ulkopuolelle ja kunta ei sitä sieltä pois siivoa. Kuntaa kun ei tunnu kiinnostavan roskien ja jätteiden siivoaminen mistään. City Marketin takana on ollut jo kuukauden verran haiseva peuran raato. Ja ketään ei asia kiinnosta ei vaikka siitäkin on kuntaan tehty ilmoitus jo moneen kertaan. Onneksi on olemassa kuntaliitto ja he ovatkin nyt saaneet pitkän sähköpostin ja pian alkaa kunnassa tapahtumaan sillä valokuvin todistettua aineistoa ei kunnanjohtajakaan pysty enään sanomaan keksityksi jutuksi. Roskien ja jätteiden siivoaminen kun ei kuntaa ole koskaan kiinnostanut.
Kunta olisi tuonkin rahasumman voinut käyttää teiden kunnostamiseen.
Lisää rikottava ja sotkettavaa kylälle taas
Hieno idea varsinkin tuo senioripuisto.
:)
Huh, huh.. Yli 300000,00. Toivottavasti ei nuoriso hajota heti paikkoja.
Aika kallista
Tuleeko bajamajoja?Porukka käyttää siltojen alusia käymälöinä.
Ja mopo kieltoja! Ajavat mopoilla leikki alueilla ja puistossa
Kiitos kunnalle tulevasta seniorpuistosta❤
Irma Joutsenvuo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx