(21) kommenttia

Keskustan liikennevalot korjataan – viime syksynä jo yritettiin, mutta ongelmia tuli vastaan

Risteyksen liikennevalot Kirkkonummen keskustassa uusitaan. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen keskustan liikennevaloja on ryhdytty remontoimaan toistamiseen. Viime vuonna samaa jo yritettiin, mutta urakka päätettiin siirtää tälle kesälle.

Runsaat 10 vuotta vanhojen liikennevalojen kanssa on ollut teknisiä ongelmia pidemmän aikaa, eikä entiseltä toimittajalta saa enää varaosia.

Viime syksynä valot jo sammutettiin ja aloitettiin remontti. Katujen alla olevissa putkituksissa oli kuitenkin tukoksia, eikä uusia kaapeleita saatu pujotettua.

Siksi putkitukset pitää uusia ja kadut aukaista. Viime vuoden lopulla kunta päätti, että urakka suoritetaan nyt kesällä liikenteellisesti hiljaisempaan ja valoisaan aikaan.

> Lue lisää:Liikennevalot pistettiin uudelleen päälle – remontissa tuli mutkia matkaan ja otettiin aikalisä (Viisykkönen 5.11.2019)

Liikennevaloremontti kestää muutaman viikon ja se on urakkasopimuksella niputettu Volsintien kevyenliikenteen väylän kanssa. Uusi väylä valmistui hiljakkoin.

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

Miten niin ei ole tilaa liikenneympyrälle? Onhan siinä kirkon vieressä laakeaa nurmikkoa vieressä vaikka kuinka ja toisella puolella parkkipaikkaa. Siihen mahtuisi isompikin kiertoliittymä..
Anonyymi
Miettikää kuka antoi luvan rakentaa tuo parkkitalo tuohon, estämään kunnollisen ympyrän rakentamista!
Sama taho antoi luvan rakentaa Lidlin myymälä nykyiselle paikalle, estäen rautatien alikulun rakentamista!
Edelleen sama taho määräsi aikoinaan rakennettavaksi Åbergin rautakauppa väärälle paikalle, liian lähelle 51:stä!
Mitähän jos noita kaavoja ei miettisi vuositolkulla, tulisiko rakennukset kerralla oikeille paikoille muuhun tarvittan infran nähden.
Olihan meillä siihen aikaan sentään suomen ”paras rakennustarkastaja”, onneksi nyt häädetty minne kuuluukin.
Sekunda

Kiertoliittymä on tehokkain liikenteen ruuhkautumisen estäjä. Jo nyt on olemassa valmiit kevyenliikenteen reitit (joita vielä parannetaan), joten kevyt liikenne kulkee aivan omia reittejään. Bussi- ja muunkin liikenteen jouhevaa kulkua varten tarvitaan tehokasta liikenteen välittäjää - kiertoliittymää.
Sandra
Yli- ja alikulkuliitymä olisi paras ja ehken paras ratkaisu ja unohtaa moiset liikennevalo- ja kiertoliittymävaihtoehdot. Tyypit jotka nyt fiksaa isompaa siltaa 51:llä voisivat varsin mielellään hoitaa homman samaan syssyyn....
Uffe
Tiina. Jos ei olisi rakennettu sitä parkkitaloa, niin olisi voinut rakentaa kunnon kiertoliittymän. Nyt ei mahdu , kun esm. rekat ei taivu pienissä.
Make R
Liikenneympyrää ei voi tehdä, koska ei ole tilaa. Parkkitalo pilaa muutakin kuin näkymän.
Parkkitalo tiellä
Kirkkonummi ei ole kaupunki!
Tiedoksi vaan..
Onhan Kirkkonummi Cityssä toisetkin liikennevalot, 1,4km tuosta risteyksestä itään.
liian iso city
Nämä ovat sitten viidennet liikennevalot tuossa risteyksessä. Samalla rahalla olisi rakennettu komea kiertoliittymän.
Maksumies
Eihän se ole kaupunki eikä mikään, jos ei liikennevaloja löydy.
Knummi
Nyt projekti kestää artikkelin mukaan muutamia viikkoja, viime vuonna ilmoitettiin, että korjaus kestää kuukausia, onko nyt vihdoinkin löydetty toinen urakoitsija?
SLF
Voi jessus tuota touhua, kaikki raha mitä tuon risteyksen valoihin on mennyt, olisi voinut laittaa liikenneympyrään(kiertoliittymään), nyt siinä olisi toimivaa ja sujuvaa liikennettä. On vanhanaikaista ajattelua, että kun on liikennevalot, niin taajama on ”kaupungin kaltainen”.
Tiina
Ympyrät toimivat hyvin, mutta hyvin suuri osa autoilijoista ei osaa ajaa niissä. Ainakaan Kirkkonummella. Ei ymmärretä varoituskolmiota tullessa ympyrään, väistetään kolmion takaa tulevia ajettaessa jo ympyrässä, ei vilkuteta poistuessa ym. Ja näitä on ihan joka päivä. Muutenkin vilkku tuntuu puuttuvan monista Kirkkonummelaisten autoista. Pieni kertaus liikennesäännöistä olisi paikallasn vaikka maalla ollaankin.
Ympyrät ok, kuskit ei
Entiseltä toimittajalta ei saa enää varaosia. Kuinka yllättävää, tosin ei Kirkkonummella. Tämäkin on varmaan joku kaverin kautta diilattu juttu.
Mikä Kirkkonummella ei uusinta korjattaisi :D : D
Kiertoliittymä on paras vaihtoehto pieneen tilaan - paremmat kuin kunnostetut liikennevalojärjestelmät.
piip piip
Yksi yrittäjä vaan

On vain yksi ( 1 ) ongelma miksi tuohon ei voi kiertoliittymä tehdä. Ja se on se että jalankulku sekä pyöröilijät pitää päästä turvallisesti kadun /tien yli ja se tarkoittaa sen että on tehtävä joko alikulku kuten toisessa kiertoliittymässä on tai ylikulku mikä on melko mahdoton. Ainut halpa ja toimiva ( niin tai ei ) on liikennevalot.
Neiti laki Kirkkonummi.
Uutinen ei sitä kerro, mutta saanen arvata, että kunnallisen hovin pääurakoitsija G. Hagelberg vastannee tästä(kin) montusta kuntamme keskustaajamassa?
veronmaksaja
Miksi jo nyt korjataan/avataan risteys, miksei sitten Elokuussa kun koulut ja työpaikkaliikenne toimii.
Tai 1.6 olisi ehkä ollut parempi.
Kiva kierto tulee jalankulkijoille nyt, jos haluaa bussille mennä:(
Siis torilta tullessa...
Ikävää..
Edellinen kommentti osui naulan kantaan. Liikenneympyrä ei tosiaan vaadi isoa tilaa, pieni ympyrä riittää ja liikenneympyrän säännöt voimaan. Ympyräkivetys niin matalaksi että raskas- ja perävaunukalusto voi oikaista. Tämä toimii loistavasti muualla. Moottoritiesillalle olisi myös mahtunut pienet ympyrät ja rahaa olisi säästynyt roimasti. Ei todellakaan tarvita ympyrään mitään DDR muistomerkkiä näkyvyyttä estämään ja tilaa viemään. Koskahan rahantuhlaus lopetetaan tältä osin?
Matkustamalla kehittyneissä maissa, joissa runsasta liikennettä, tilantarve selviää.
Koska suomessa ja kirkkonummella?
Paras korjaaminen olisi niiden poistaminen ja pienen ympyrän rakentaminen
jolloin liikennekin alkaisi sujua risteyksessä.
Yksi yrittäjä vaan

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx