(16) kommenttia

Keskustan kirjastot menevät kiinni ja kirjastoautokin seisoo, kun Fyyriä aletaan kalustaa ja täyttää

Kirjastotaloa viimeistellään parhaillaan. Isoista ikkunoista avatuu näkymä kirkolle päin.

Kirkkonummen kirjaston palvelut keskustassa ovat elokuun alusta lähtien kiinni. Myöskään kirjastoauto Ella ei ole liikenteessä 3.8. lähtien.

Kirkkonummen uusi kirjastotalo Fyyri avataan syksyllä. Ajankohta päätetään myöhemmin, mutta se on todennäköisesti ensi syyskuun aikana.

Pääkirjasto, Mesta ja kirjastoauto Ella muuttavat uuteen kirjastotaloon, ja toimipisteet suljetaan muuton ajaksi 3.8. lähtien. 

Fyyri avataan, kun talon kaikki toimijat ovat muuttaneet ja rakennus on kalustettu. Tiedotamme tarkemmasta avaamisajankohdasta myöhemmin. 

Sulkuaikana aineistoa ei ole mahdollista lainata tai palauttaa. Kirjoja ei myöskään voi varata, sillä pääkirjastossa oleva aineisto on käytettävissä vasta muuton valmistuttua. 

Pääkirjaston kaukopalvelu on myös kiinni. Eräpäivistä tai myöhästymismaksuista ei tarvitse huolehtia, sillä heinäkuussa lainattu aineisto erääntyy vasta lokakuussa.

Myöskään myöhästymismaksuja ei kerry kirjastojen ollessa suljettuina. 

Kirjasto muistuttaa, että ennen muuttoa kirjastosta kannattaa käydä lainaamassa lukemista kesäksi ja syksyksi ja hyödyntää pidennetyt laina-ajat.

Pitkä laina-aika koskee kirjojen lisäksi myös muuta aineistoa, kuten elokuvia, lehtiä ja cd-levyjä. 

Lähikirjastot Masalassa ja Veikkolassa palvelevat normaalisti. Aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät kirjaston kotisivuilta.

> Pääkirjaston julkisivua asennetaan, tällainen siitä tulee – seinä muuttaa väriään jopa vuosikymmeniä (22.11.2019)

> Kirjastotyömaa saadaan taas käyntiin, uusi urakoitsija valittiin − lopullinen hinta jää auki (Viisykkönen 27.6.2019)

> Kirjastohanke on ollut harvinaisen mutkikas − näin asia eteni yli 6 vuotta urakoitsijan konkurssiin (Viisykkönen 15.3.2019)

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Onneksi Masalan omatoimi on taas auki, saan lukufiksin hoidettua. Alkoi olla tärinä käsissä ja samat maitopurkit ja samppoopullot luettu jo moneen otteeseen ;)
Masa Masalasta
Yritin minäkin kirjastoon tänään ennen sulkemista. Yllätys, yllätys, kirjasto oli jo kiinni klo 15.45.
Pikku Myy
Kesän supistettu aukioloaika on ollut käytäntö vuosikausia Kirkkonummella, ei ainoastaan tänä kesänä. Myös silloin kun kunnalla olisi ollut varaa sijaisten palkkaamiseen...Mielestäni tämän kesän launtaisulkeminen oli pohjanoteeraus!
Lukijatar
Lukijatar: se,että kirjasto on joskus suljettu tai lyhennetyllä aukiololla, ei tarkoita, että työntekijöillä olisi vapaata. Lomat toki pyörii kesällä eikä sijaisia saa kunnalla juurikaan palkata.
järki hoi
Jääköhän yhtään rahaa jäljelle ensi kesää varten? Vai suljetaanko uusi uljas kirjasto kesälauntaisin kuten nyt tehdään? Miten on mahdollista, kuukausipalkkalaiset työntekijät saavat ylimääräisiä vapaapäiviä? Jatkuuko myös kirjastojen lyhennetty aukioloaika juhlapyhien aattona, ovet on suljettu aina jo klo. 15. Näin ei tehdä Espoossa esim. Ison Omenan kirjastossa ja Entressessä. Onkohan yhtään rahaa uutuuskirjojen hankintaa varten....
Lukijatar
Lukuhullulle: Älä turhaan luule, että näiden kommenttien raapustajat kykenisivät sivistymään. Tänne kirjoittavat vain... no, tiedämme kyllä.
Narsisti
Vieläkin mietin miksi meidän hieno ja toimiva kirjasto piti peittää kuparilla koska sehän on nyt ruma ja ei se toimi yhtään paremmin kun vanhakaan. Rahaa meni kyllä mutta luulen kyllä että jos nyt olisi äänestys niin kukaan ei haluisi tuota ruma kuparitönö kirkon viereen.
Ei ei ei.
Nyt kaikki talkoisiin mukaan ja lainaamaan hyllyt tyhjiksi! Voi vaikka sivistyäkin ilmaiseksi. Ihanaa, että saamme ajanmukaisen, uuden upean kirjaston. Jaksan tuskin odottaa pimeitä loppuvuoden iltoja uudessa kirjastossa lehtien ja kirjojen keskellä, jes!
Lukuhullu
Onneksi on kuitenkin nuita kirppareita ja antikvariaatteja joista kirjallisuutta ihan kyllikseen...:)
Sari Tuulikki
Kyllä kai sentään kaviosta saa tuoreita wiinerpullia heti aamusta.
Kahvi + munkki 2€
Tämäkin vielä sen sanoi. Tuohon hommaan voisi palkata vaikka ammattimaisen muuttofirman, joka hoitaisi kirjaston kalustamisen viikossa ja sen päälle viikonloppuna siirtyisivät kirjat, vaikkapa täydellisesti aakkosjärjestyksessä.
arkistomuuttomies
Kirkkonummen kirjasto palvelee taas kerran asukkaitaan :D Ensin pitää saada kirjasto kalliilla rahalla ja sen muuttoa ei kyetä hoitamaan ilman kirjaston toiminnan sulkemista kokonaan. Hurraa! Kyllä Kirkkonummella osataan :D
Me käytämme vain Helsingin kirjastoa
Tätä on odotettu, kunnon kirjastoa josta löytää kaikki perheen kirjat. Onneksi päästään pois tästä väliaikaisesta ratkasusta. Toivottavasti löytyy rahaa säilyttää Masalan ja Veikkolan kirjastot.
Keijo
Ja opiskelijat kiittää :(
Harmistunut
Siis onko nyt näin että on ulkoterassi mistä näkee kirkonmuuri ?
Miksi jos on.
Aika paljon tarvitsee henkilökunta "muuttoaikaa". Ei ole ajasta heillä puutetta. Tällasta muuttoaikaa ei ole ennen nähtykään, edes valtiolla. Ei siellä varmaan koko henkilökunta tarttis sisustamassa olla.
Meneekö terkkarit kiinni myös kun uusi keskus valmistuu? Montako kuukautta meinasivat olla kiinni?
Tämäkin vielä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx