(17) kommenttia

Kesko on yhä kiinnostunut kauppapaikasta Gesterbyssä – suunnitteilla moduulimyymälä, jonka voi siirtää

Kesko on rakennuttanut Joensuuhun moduulimyymälän, joka on mahdollista myös siirtää tarvittaessa. (kuva: FM-Haus Oy)

Kolme vuotta sitten ilman ruokakauppaa jäänyt Gesterby saattaa saada uudelleen myymälän. Kesko selvittelee edelleen K-kaupan perustamisesta alueelle.

Gesterbyssä oli toiminut vuosikymmenet kauppa, jonka Kesko päätti sulkea ostettuaan vuonna 2015 yli 600 Siwa- ja Valintatalo -myymälää ympäri Suomea. (Viisykkönen 23.2.2017)

Siitä lähtien Gesterbyssä on kaivattu lähikauppaa ja yritetty sellainen jälleen saada. Kirkkonummen kunta on neuvotellut asiasta Keskon kanssa.

Kauppapaikkapäällikkö Laura Åkman Keskosta kertoo, että asia on vireillä ja uuden kaupan perustamista selvitellään. Mitään päätöksiä ei ole tehty, eikä aikatauluakaan vielä luvata.

Uuden kaupan perustamisessa on kaksi vaihtoehtoa. Myymälä voidaan rakentaa joko poikkeusluvalla väliaikaiseksi tai odottaa kunnan kaavoituspäätöksiä.

Uuden kaavan valmistelu on käynnissä ja siihen sisältyy myös uusi tontti vähittäiskaupalle Gesterbyntien varrella.

Kunnan omistamalla vanhan Siwan paikalla on kaavaehdotuksessa kerrostalotontti, jota voitaisiin ehkä käyttää väliaikaisesti kaupan paikkana.

Gesterbyssä tulisi Åkmanin mukaan kyseeseen joka tapauksessa moduulimyymälä. Se voidaan tarvittaessa siirtää, mutta rakennusteknisesti se kelpaa myös pysyvään kauppatoimintaan.

Keskolla on Joensuussa ensimmäinen puurakenteinen moduulikauppa, joka pystytettiin alle viidessä viikossa. Kauppa on suunniteltu pysyväksi, mutta sen voi myös muuttaa toisaalle.

Keskolla on Kirkkonummella Sundsbergissa omalla tontilla jo siirrettävä myymälä, joka oli alun perin Siwana Suomenlinnassa ja sen jälkeen Espoossa.

Valmista siirrettävää myymälää ei Keskolla Åkmanin mukaan ole tällä hetkellä omistuksessaan.

> Sundsbergiin on "tuotu" uusi ruokakauppa − kauppias tulee naapurista ja ryhtyy pyörittämään kolmatta myymälää (Viisykkönen 11.9.2019)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

hyvä
pt
Koska asian etenemisestä saadaan lisätietoa.
Tiedonhaluinen
Juu, Kirkkonummella täytyy rakentaa siten, että lähtiessään voi ottaa mukaansa.
nim. se on nykyaikaa
Voi, minullakin on Prismaan ja Cittariin yli 2 km matkaa..
Anonyymi
Ihanaa.saadaan taas kaljaa läheltä.
Posset
Harvalla Kirkkonummella on niin lähellä kauppa , kauppoja kun Gesterbyyläiset, ja bussikin menee joka 10 min välein. Moniko asuu 1,6km lähimästä kaupasta kunnassa ?
Silti kauppa Gesterbyyhyn.
Silloin kun kauppa on kaukana kannattaa tehdä huolellinen ostoslista että mitään ei unohdu, toimii tietysti myös lähellä olevaan kauppaan niin välittyy ramppaamiselta. Mutta uusi kauppa Gesterbyhyn ei ole huono idea.
Lappu aina mukana
Kauppa olisi hyvä saada takaisin Gesterbyhyn niin pian kuin mahdollista ja sen ympärille muitakin palveluja gesterbyläisille. Kunnan olisi kiirehdittävä toimenpiteitä slummiutumisen pysäyttämiseksi.
Palvelut takaisin
Hienoa,pian vaan kauppa tänne! Ja hyvä myös tasapuolisuuden nimissä,että tulisi välillä uusi Keskonkin kauppa.
Elinvoimaa Gesterbyhyn
Mitä nopeammin kauppa saadaan, sen parempi, Vanhukset ja lapsiperheet ovat olleet vaikeuksissa puuttuvan kaupan takia. Ei jokaista puuttuvaa maitolitraa tai vauvan vastikepurkkia voi lähteä bussilla kirkolta hakemaan.
Joutoväen parveiluun on keino: vartija ovensuuhun eikä pihoilla maleksita.
kauppa tarvitaan
Hyvä asia, että kauppa tulee. Vähentää vapisevaa jengiä n. klo 9 Cittarissa.
Vapisevat tasaisemmin
Hyvä uutinen, tämän tyyppinen siirrettävä kauppa toimii esim. Sundsbergissa aivan loistavasti. Hyvä valikoima, helppo piipahtaa ja lähellä.
Sundsbergilainen Jede fani
Ihan sama kuka se kaupan pystyttää kunhan se vain tulee. Ei tarvitse aina lähteä keskustaan jonkun unohtuneen tikku-askin tai maitolitran takia.
the virtuaalikätyri
Kauppa on enemmän kuin tervetullut. Nyt vaan heti päätöksiä tekemään niin saadaan asia etenemään ripeästi.
Ostoksille jo joulukuussa 2020
Gedeen ei kauppaa. Alkaa taas se puliremmien älämölö kaupan pihalla.
Tero
Joo amerikasta tuttu meno jedes. Ensin slummitetaa tietoisesti jotta kämpät menee myyntii pilkka hinnalla. Ja 3 vuodes jengi jää asunnoista tappiolle. Sitten kunta päättäjät ja heidän ystävät ostelee niitä ja sitten alkaaki se idyllisyyden duunaaminen ja nilkit tienaa asunnoilla jotka oli halpoja. Sitä tämä on ei mitään muuta! Saatte nähä kun alkaa hinnat asunnoissa nousemaan yks kaks.törkeetä.
Hyväveli hallitukset
No nyt kaikki SOK vastuuttajat, eikai te anna Keskolle tilaa kunnassa, ettehän antaneet Lidlillikään.
Kesko tervetullut.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx