(19) kommenttia

Kerrostaloja nousi rivakasti ja Kirkkonummelle valmistui 450 uutta asuntoa − silti kunnan väkiluku ei oikein kasva

Uusia kerrostaloja Tolsan aseman lähellä.

Kirkkonummella valmistui uusia asuntoja viime vuonna selvästi enemmän kuin useina vuosina tällä vuosikymmenellä. Valtaosa asunnoista on kerrostaloissa.

Kunnan tilaston mukaan vuonna 2018 Kirkkonummella saatiin valmiiksi 450 uutta asuntoa.

Niistä 359 oli kerrostaloasuntoja. Pientaloasuntoja valmistui vain 91 kappaletta.

Rakentamisen painopisteen selvä muutos kerrostalojen suuntaan on pientalovaltaisen Kirkkonummen kehityksessä uutta verrattuna menneisiin lähivuosikymmeniin.

Asuntojen hallintamuodossa on myös selkeä muutos. Alle puolet uusista asunnoista oli omistusasuntoja. Eniten valmistui vuokra-asuntoja.

Uusista vuokra-asunnoista valtion tukemia niin sanottuja ARA-asuntoja valmistui 131 kappaletta ja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja 92. Uusia asumisoikeusasuntoja oli 35 kappaletta.

Huolimatta varsin vilkkaasta asuntorakentamisesta kunnan asukasluku kasvaa hitaasti. Viime vuonna väestö kasvoi vain noin 100:lla.

> Kirkkonummen kasvu painui ennätysalas − syntyvyys pysyi lähes ennallaan, mutta muuttoliike on kotimaassa poispäin (Viisykkönen 29.1.)

Helsingin seudun kunnilla ja valtiolla on vuosia ollut sopimus, jossa on asetettu tavoitteet asuntorakentamiselle ja kaavoitukselle.

Viime vuonna Kirkkonummen asuntotavoite oli vajaat 400 eli se täytettiin. Sen sijaan kaavoituksessa tavoitteesta jäätiin, kun uusia asemakaavoja ei saatu päätettyä tarpeeksi.

Tänä vuonna kaavoituslupauskin on täyttymässä, sillä käsittelyssä on nyt alkuvuonna asuinrakennusoikeudeltaan merkittäviä asemakaavoja.

Loppusuoralla ovat Sarvvikinportti sekä keskustan tuntumassa sijaitsevat Juhlakallio ja Tolsanmäki.

Myös Masalanporttin ja mahdollisesti myös Sarvvikinrannan asemaakaavat toivotaan saatavan käsittelyksi.

Prikirannan alueen asemakaavoitus Kantvikissa saatetaan myös saada valtuuston käsittelyyn tänä vuonna.

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

Muutettiin Espoosta tänne pari kuukautta sitten ja viihdytään erittäin hyvin.
emppo
Jatketaan vanhaan malliin niin tiet pysyy tyhjinä, ruuhkat pieninä ja saa jatkossakin rauhassa ajella hyvällä nelivetomaasturilla Espoon ja Helsingin palvelujen äärelle. Ei tänne uusia asukkaita kaivata, sehän tarkoittaisi, että r-kioskilla voisi syntyä jono eikä autoa saisi ihan oven eteen.

Junavuorot joka tapauksessa harvenevat ja busseja kulkee vain jos on ehditty aurata.
Reijo rymy beckelström
@JL. Jos et viihdy: Tervemenoa vaan. Emme jää kaipamaan.
Anonyymi
Anonyymi, meillä on 2 ha tontti missä nyt yksi talo ja toista emme saa siihen. Meillä on 1,5ha käyttämätöntä maata mihin mahtuisi vaikka 4 kpl 2500m2 tontteja mutta kun ei edes sitä yhtä saa. Huom, me asutaan 2km keskustasta jossa kaikki palvelut.
Ei kunta anna rakentaa.
Annetaan lupa rakentaa omakotitaloja haja-asutusaluelle pienemmillekin tonteille. Nyt rakennusluvan saa vain 5000 neliölle. Tällöin tontti olisi myös halvempi ostaa.
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx