(5) kommenttia

Kerrostaloja järvinäkymin, rantaraitti, uimaranta ja yritystiloja − Kirkkonummi mahdollistaa mittavaa rakentamista 51:n varteen

Sarvvikinportin uusi asuinalue nousee Finnträskin järven ja moottoritien väliin lähelle Sundsbergin ja Sarvvikin liittymää.

Kirkkonummen kunta avaa mahdollisuuksia rakentaa moottorien varteen uudet asuin -ja työpaikka-alueet, jotka nykyisin ovat rakentamatonta metsää tai joutomaata.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana kaksi uutta asemakaavaa, jotka sijoittuvat moottoritien pohjois -ja eteläpuolille Sarvvikin liittymän lähettyvillä.

51:n eteläpuolelle Finnträskin järven ranta-alueelle on mahdollista uuden kaavan mukaan rakentaa 4-8-kerroksisia asuintaloja lähelle moottoritietä. Nykyisin alueella on vain pari asuinrakennusta. Maat omistaa Eke-yhtiöt.

Uudessa kaavassa on merkitty Finnträskin ranta kaikille avoimeksi ulkoilualueeksi. Rantaa pitkin on tarkoitus rakentaa rantaraitti, jota pääsee yleiselle uimarannalle.

Samalla on muutettu myös muutamia kortteleita vanhaa Sarvvikin asemakaava Sarvikinportista itään päin.

Maanomistaja Sato on toivonut, että rakentamattomia pientalotontteja muutetaan kerrostalotonteiksi.

Nyt hyväksytty kaavakokonaisuus mahdollistaa asuntoja noin 1 200 uudelle asukkaalle.

Tulevaisuudessa Sarvikin alueesta Espoon rajalta aina  Finnträskin rannalle arvioidaan muodostuvan asuinalue yli 3 000 kirkkonummelaiselle. Rakentaminen on aikanaan lähtenyt liikkeelle Espoonlahden rannasta.

Sarvvikinporttiin moottoritien eteläpuolelle on mahdollista rakentaa pienehkö päivittäistavarakauppa.

Sen sijaan aikaisemmin kaavassa ollut polttoaineen jakeluasema poistettiin kaavasta valmistelun aikana.

Moottoritien liittymän lähellä on varattu tontti myös uudelle koululle, jonka rakentamisesta ei ole mitään päätöksiä.

Valtuusto hyväksyi myös moottoritien pohjoispuolelle uuden Riistametsän asemakaavan, joka mahdollistaa varsin laajan yritysalueen toteuttamisen.

Kaava-alueelle ei voi rakentaa isoja kaupantiloja, mutta sen sijaan pienimuotoisia myymälätiloja, jotka liittyvät samalla tontilla olevan yrityksen toimintaan.

Lähinnä pienyritystoimintaan tarkoitetun kaava-alueen omistaa Eke, joka on jo pidempään suunnittelut työpaikka-aluetta omistamalleen maalle.

Kirkkonummen kunta on allekirjoittanut molempien kaava-alueiden maanomistajien kanssa sopimukset kaavoituksesta.

Kunta saa sopimusten mukaan maankäyttömaksuja yhteensä noin 5,6 miljoonaa euroa.

Kunta toteuttaa katujen ja kunnallistekniikan rakentamisen, joka alkaa aikaisintaan ensi vuonna. Talonrakennus voisi alkaa siten vuonna 2021.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Matala humusjärvi, keskisyvyys 1,8 m
Kohta varmaan grynderit haluavat kunnan kunnostavan järvenkin.
https://www.vesientila.fi/fi/kunnat/kirkkonummi/jarvet/finntrask
voi hyvät veljet ja siskot
Hieno paikka asumiselle, järven rannassa jossa mahtavat veneily-ja kalastusmahdollisuudet, golfkenttä ihan naapurissa, upeat sieni-ja marjamaastot kävelymatkan etäisyydellä sekä hyvät kulkuyhteydet suuntaan jos toiseen:)
Anonyymi
Rakennusurakka siellä ja täällä, ei tarvitse ihmetellä miksi ihmiset muuttaa Kirkkonummelta muualle.
Sekoo
No nyt sai kyläläiset tahtonsa läpi. Muutama vuosi sitten paikalle haettiin poikkeuslupa leirintäalueelle mutta Finntäskiläiset vastusti koska hauluisivat pitää järvi omana käytössä. Nyt tilalle tulee 3000 asukasta joten siinä on kyläläisillä tekemistä . Onnea vaan Finnträskiläiset.
Ehkä ei aina kannata laittaa hanttiin.
Yleiskaavassa aluetta ei ole osoitettu kiinteistökeinotteluun...?
voi hyvät veljet ja siskot

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä