(19) kommenttia

Kerran jo torpattu Kantvikin lähiliikuntahanke pyritään sittenkin saamaan alkuun

Kantvikin lähiliikuntapaikkaa on suunniteltu koulun alapuolelle.

Edestakaisin palloteltu Kantvikin uuden lähiliikuntapaikan rakentaminen yritetään saada alulle vielä tämän vuoden puolella.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantai-iltana kehottaa virkamiehiä neuvottelemaan hankkeesta tarjouksen jättäneiden yritysten kanssa urakkahinnasta.

Kunnanhallitus linjasi, että hankintahinta pitää mahtua 900 000 euron kustannusarvioon.

Yhdyskuntatekniikan lautakunta päätti viime kuussa hylätä hankkeesta jätetyt tarjoukset liian kalliina.

> Kantvikin lähiliikuntapaikkaan iski säästöleikkuri – urakkatarjouksia pidettiin liian kalliina (Viisykkönen 24.9.)

Kunnanhallitus otti asian käsittelyyn ja päätti pitää hankkeen vielä elossa.

Kunta joutuu neuvottelemaan aluehallintoviraston kanssa valtionavustuksesta, jonka ehtona on, että rakennustyöt alkavat tässä kuussa. Avustus on 125 000 euroa.

Määräajalle yritetään saada lisäaikaa joulukuun puoleen väliin.

(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

Masalasta on keskustaan 7,8 km. Ja siellä on lähiliikuntapaikka ja kartanonrannankoulun piha yhtä hieno myös aikuisten liikuntavälineet.

Kantvikista pitää kulkea keskustaan ja masalaan fudistreeneihin ym. Miksi siellä ei saisi olla lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille mitään palveluja kunnan puolesta? Ennen siellä oli lastenneuvola, jota ei enää ole. Sinne tuotiin jedestä vanha kaukalo, koska uutta ei ostettu tulevan liikuntapaikkainvestoinnin vuoksi. Miksei sinne voida tuoda mitään uutta? Siksikö, että sieltä on 5,3 km keskustaan? Kantvikin koulunhan voi huonokuntoisena vaikka purkaa, ja kuljetetaan lapset taksilla keskustaan uuteen parakkikouluun tai Masalaan Nisnikun homekouluun. Saadaan yksityisille takseille töitä ja palvelut pois Kantvikista. Olisitko tyytyväinen? Mitä palveluita Kanvtikissa on ikäihmisille, ei mitään! Mitä palveluja on keskustassa, Veikkolassa tai Masalassa ikäihmisille?
Anonyymi
Onko investoinnin mielekkyyttä ja paikkaa harkittu? Kantviikista keskustaan, jossa jo on lähiliikuntapaikka on 5,3 km ja Kanvikissa on väkeä alle 3000 asukasta eikä kunnan kaavoitusohjelmassa ei näy yhtään asuntokaavaa Kantvikkiin ainakaan seuraavaan kahteen vuoteen.
Ihmettelijä
Eihän nuo Jerikonmäjen portaat ole kovinkaan kaukana Kantvikista ja Syväjärvelle voi mennä uimaan ihan lenkkeilymatkalla....
Anonyymi
Ei varmasti kannata olettaa mitään. Emme kantvikilaisina voi tällä hetkellä näkyvillä paikoilla ”todistaa” käyttävämme liikuntapuisto, kun ei ole oikein missä kuntoilla, mutta tervetuloa osoittamaan olettamuksesi vääräksi, Kantvik kuntoilee! Purtsilla on aina joku vetämässä leukoja, kun siitä lenkkeilen ohi. Uskoisin, että ikähaitari liikuntapuiston käyttäjissä on todella laaja Kantvikissa. Lisäksi luonto on kiva vain päivännäöllö, liikuntapuistossa voi kuntoilla marraskuisina iltoinakin, kun valaistus on hyvä.
Anonyymi
Lasten ja vanhusten hyvinvointi tulee juuri lähiliikuntapuistoista. Hyvässä puistossa on omat toimintapisteet eri-ikäisille lapsille, tosi kuntoilijoille ja senioreille. Yhdessä toimimista unohtamatta. Tuollainen puisto tuo toiminnallisuutta, kuntoa ja virkeyttä myös ikäihmisille. Metsät on hyviä myös, mutta erilaisia.
Liikutaan ja voidaan hyvin
Kyllä tuollaisen lähiliikuntapaikan voisi jo vallan hyvin unohtaa, tuskin olisi paljon käyttäjiäkään. Ja onhan likellä mahtavaa luontoa ja kuntorata....
Kantvikintien varrelta katsottuna
Lähiliikuntapaikka voi väistyä, jos vaakalaudassa on lasten ja vanhusten hyvinvointi. Nyt ollaan säästämässä rajusti ja mieluummin annan verorahani omaishoitajiin, ikäihmisten hoitoon ja koulujen opetuksen sijaisiin. Lähiliikuntapaikkoja voidaan rakentaa lisää, kun kunnan talous on paremmassa jamassa.
Asiat tärkeysjärjestykseen
Täällä heitellään sitä sun tätä, käykää tutustumassa päätöksiin, niin ei tarvitse uskoa kaikkia "torppaus" puheita. yhdyskuntatekniikan lautakunta toimi järkevästi: Kunnan ei kannata hyväksyä budjetin ylittäviä tarjouksia, mutta lähiliikuntapaikan toteuttamista voi silti jatkaa ja edistää budjetin rajoissa. Suuret puheet valtion avustusten menetyksistä on tyypillistä vanhakantaista kirkkonummelaista politiikkaa, jota näkee aina kun halutaan runnoa joku hanke läpi kokonaiskustannuksista välittämättä.

Yhdyskuntatekniikan ltk 17.9:
"Lautakunta päättää olla hyväksymättä urakan kilpailutuksen tulosta ja olla valitsematta rakennusurakoitsijaa. Urakkatarjoukset ylittävät hankkeelle kesäkuussa 2020 sovittu budjetin. Haastavassa taloustilanteessa joudutaan leikkaamaan kaikesta mm opetuksen resursseista ja nuorten tuesta. Laaditaan tälle vuodelle varatuilla rahoilla pitkän tähtäimen karsittu suunnitelma lähiliikuntapuistolle, mitä voidaan toteuttaa osissa. Lisäksi tälle vuodelle varatuilla rahoilla tehdään välittömiä tarpeellisia korjauksia ja parannuksia tms. Kantvikin lähiliikuntapuiston alueella."
Faktat kuntoon
Erittäin hyvä investointipäätös vaikeasta taloustilanteesta huolimatta! Erityisesti niille noin kuudellesadalle koululaiselle ja sadalle päiväkoti ja eskarilaiselle on varmasti erittäin tärkeä asia.
Seppo
Eiköhän olisi syytä hoitaa ensin tärkeimpiä kohteita jotka liittyvät terveyteen ja koulutukseen.. Ulkoilla voi aivan hyvin itsenäisesti luonnossa!
Uskomatonta huopaamista..
Miten tällainen lähiliikuntapaikka voi maksaa miljoona euroa. Onko sama rakennusliike kuin Linlon sillalla.

Kyllä omaishoitajien työpanos on huomattavasti tärkeämpää kuin nämä hömppäulkoilut. Nyt politikkojen pitäisi käynnistää aivot.
Vallan väärinkäyttö jatkuu
Kyllä, vihreät halusivat keskeyttää koko hankkeen. Yllättävää kun miettii puolueen arvoja. Ekologisuus, lähiliikunta luulisi olevan tärkeitä heille .
Risto
Miten niin kaikilla muilla alueilla se jo on. Ei meillä Överbyyssä ole sellainen.
Sama matka sellaiseen.
Vihreä taitaa jarruttaa keskimäärin kaikkea kehitystä, rahat pitäisi ilmeisesti laittaa kaikkien muiden kuin veronmaksajien hyödyksi.
Tomppa
Fiksua politiikka vihreiltä. Käykää Meikolla tai Porkkalassa. Näette, että tämän päivän ihmiset ja (erityisesti Korona-aikana) haluavat liikkua luonnossa ja poluilla. Lähipullistelupaikkoja tärkeämpiä - myös Kantvikin seudulla - ovat liikuntapolut ja reitit. Miljoonalla saisi kehtitettyä reittejä aika mukavasti.
Metsien polkumies
Tähän sitten on varaa? Jos Volskotia ollaan samalla yksityistämässä, niin kuulostaa todella omituiselta. Niiltä, jotka eivät voi valittaa voidaan ottaa pois, mutta niiltä jotka pärjäävät ilmankin saavat lisää. Nyt kannattaa olla tarkkana ketä jatkossa äänestää
Tero
Volskoti suljetaan, omaishoitajien palkat lasketaan. Ja miljoona liikuntapaikkaan. Onko poliitikot sekaisin vai vaalikiimassa, vai molempia.
Järki hoi
On se vaan jännä juttu miten ihmiset ei nykyisin osaa liikkua jos sitä varten ei ole rakennettu lähiliikuntapaikkaa.
Pyöräilykin on liikuntaa
Oikea otsikko. Vihreät halusivat torpata koko hankkeen. He hylkäsivät kaikki tarjoukset, eivätkä edes yrittäneet neuvotella hankkeesta, jotta avustus aluehallintovirastolta saadaan.
Kantvik on faktisesti ansainnut lähiliikuntapaikan. Kaikilla muilla alueilla se jo on. Kantvik kehittyy ja voimistuu, mutta ei tällaisena.
Oikea otsikko

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx