(2) kommenttia

Kauppias hämmästyi kierrätysinnosta – tyhjiä kahvipaketteja alettiin ottaa vastaan, niitä on tullut jo tuhansia

K-kauppias Cedrik Liljestrand yllättyi miten paljon asiakkaat tuovat tyhjiä kahvipaketteja kierrätykseen.

Kahvia juodaan Suomessa tunnetusti paljon ja niin muodoin myös tyhjiä osin alumiinisia kahvipaketteja syntyy valtavasti. Veikkolassa on kokeiltu niiden kierrättämistä.

Veikkolan K-Supermarketissa ja muutamassa muussa K-kaupassa aloitettiin viime kesänä ottaa vastaan tyhjiä kahvipaketteja, jotka yleensä laitetaan sekajätteen joukkoon.

Siitä, miten uusi kierrätystuote otetaan vastaan, ei ollut oikein kokemuksia. Epäilyksiäkin oli, viitsivätkö ihmiset ottaa talteen paketit ja muistavatko viedä kaupan keräyslaatikkoon.

Kokeilu on yllättänyt positiivisesti. Veikkolassa ensimmäisen viikon aikana paketteja kertyi noin 600 ja tähän mennessä niitä on kertynyt yli 6 000.

− Ajattelimme, että alun jälkeen pussivirta hiipuu, mutta kyllä niitä tulee koko ajan. Ilmiselvästi monet ovat varastoineen paketteja. Myös siististi viikattuja nippuja ilmestyy jatkuvasti laatikkoon, kauppias Cedrik Linjestrand kertoo.

Pilotti on otettu Liljestrandin mukaan mahtavasti vastaan. Kauppias kehuu veikkolalaisia muutenkin innokkaiksi kierrättäjiksi.

Kahvipakettien kierrätys on kaupalle aika vaivatonta. Paketit ovat luonnostaan puhtaita, ne eivät haise, pikemminkin tuoksuvat pullonpalautusautomaatin vieressä.

Käytetyt kahvipaketit lähtevät Veikkolasta ja muista pilottikaupoista Nummelaan.

Siellä toimii Globe Hope -niminen yritys, joka keskittyy kiertotalouden design-tuotteisiin.

Kahvipaketeista tehtyjä tuotteita tulee myyntiin samoihin kauppoihin, joissa paketteja kerätään. Paketeista tehdään muun muassa kasseja, rahapusseja ja pankkikorttikoteloita.

Pankkikorttikotelo on alumiinin ansiosta sellainen, että kortti ei reagoi vahingossa maksupäätteisiin, mikä tekee kierrätystuotteesta vähän jopa high techiä.

Asiakkaat ovat jo Liljestrandin mukaan kyselleet kahvipakettituotteita, jota yritetään saada myyntiin joulukuun alussa.

Kahvipakettien kierrätys on kokeilu, joka jatkuu vuoden loppuun. Veikkolan K-kaupassa toivotaan kuitenkin, että toiminta jatkuisi.

Alumiinia sisältäviä kahvipakkauksia riittää vielä vuosiksi, vaikka uusiutuvia pakkausmateriaaleja kehitetään koko ajan.

Pauligin tavoite on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki paahtimon kahvipakkaukset on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista, kasvipohjaisesta materiaalista.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Joidenkin kahvipakettien pohjassa teksti "kierrätyspaperia ja muovia" tai vastaava.
Anneli
Kyllä K kauppa osaa, heillä on vastuu siitä mitä myy toisin kun S kaupat.
Lisää K kauppoja.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx