(5) kommenttia

Kauppiaat taistoon keskustan näivettymistä vastaan

Keskustan alueen kauppiaat Marjut Tolkki (vas.), Mirja Köhler ja Irmeli Tammisto muistuttavat lauantain tempauksella, että Kirkkonummella on vielä kaupaillinenkin keskus.

Kirkkonummen keskustan alueella toimivat yrittäjät ja kauppiaat yrittävät herätellä asiakkaita muistamaan, että kaupallinen keskustakin on vielä olemassa. Kaikki toiminta ei ole kauppakeskuksissa.

Keskusta-alueen yrittäjät järjestävät lauantaina 17.5. oman tempauksen, jolla pyritään elävöittämään keskustan kaupallista toimintaa. Marjut Tolkki Kaisan Kello-ja kultaliikkeestä sanoo, että tapahtumalla yritetään nostattaa yhteishenkeä, ja yllättävän innolla mukaan on lähdettykin.

Kirkkonummen vanha keskusta on ollut pitkään kuihtumaan päin. Prisma ja Kauppakeskus Kirsikka vetävät ihmisvirtoja puoleensa. Ilmiö on tuttu monilta paikkakunnilta. Alkon lähtö torin läheltä oli suuri yksittäinen tekijä torialueen hiljenemisessä.

Keskustan yrittäjien ja muidenkin hermoja on koeteltu pari vuotta torin ja katualueiden remonteissa. Nyt nämä työt ovat tällä erää valmiit.

Keskustassa liikkuu Tolkin mukaan aika paljonkin ihmisiä, mutta näyttää siltä, että aika pitkälti samat ihmiset ovat liikkeessä, uusia asiakkaita on vaikea saada poikkeamaan keskustan liikkeisiin.

Tori pitäisi saada eloon

Tolkin mielestä erityisen tärkeä kaikille kauppiaille olisi torin herättäminen henkiin. Torikauppa on kuihtunut hiljaiseksi. Kauppiaita on paikalla lähinnä vain maanantaisin ja lauantaisin.

Keskustan alueella on yrittäjien mukaan yllättävän paljon toimintaa, sitä ei vain tulla ajatelleeksi. Lauantain tempaukseen osallistuu 15 keskustan yrittäjää.

Irmeli Tammisto Kirkkonummen Luontaistuntijasta sanoo, että tempausta järjestävät kauppiaat ottivat yhteyttää noin 60 alueen yrittäjään. Tammisto kehuu itse keskustan aluetta. –Alue on kiva, ja täällä on mukavia pieniä liiketiloja. Enemmän ihmisiä saisi vain olla.

Keskustan alueella on varsin paljon tyhjiä liiketiloja. Lisäksi yksi suurimmista liikkeistä Info Kirjakauppa on lopettamassa toimintaansa.

Osin syynä tyhjiin liikeneliöihin on se, että kiinteistöjen omistajat odottavat asemakaavoituksen etenemistä. Alueelle on tulossa lisää rakennusoikeutta.

Vapaamuotoisesti voimiaan yhteen keränneet keskustan yrittäjät pyrkivät saamaan tempauspäivän aikaiseksi kolme kertaa vuodessa: keväällä, Kirkkonummi-päivien aikaan ja joulun alla.

Lauantaina keskustan on kauppiaiden tempaus järjestetään klo 10-14. Alueelle tulee myös ulkopuolisia kauppiaita. Poliisi on myös paikalla, ja kirjastolla on omaa ohjelmaa.

Keskustan kauppiaat ja yrittäjät Facebookissa           

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Yksi syy miksi keskustan liiketilat huutavat tyhjyyttään on yksinkertainen: liiketilat on hinnoiteltu korkeammalle kuin pääkaupunkimme liiketilat! Siinä sopii miettiä kumpaan aloittava yrittäjä liikkeensä laittaa, Helsingin vai Kirkkonummen keskustaan? Asiakasvirrat on hieman erilaisia mutta Kirkkonummi on kallis.
tuleva yrittäjä mutta tuskin Kirkkonummella
Hienoa aktiivisuutta! ilman yrittäjiähän tämä maa olisi jo ollut todellisessa konkurssissa jo pitkään. Käykää nyt hyvät ihmiset katsomassa mitä kaikkea kivaa pienistä liikkeistä löytyy ja unohtakaa hetkeksi tuo nettikaupoista tilailu - tukekaa lähiyrittäjää!
Hatunnosto!
Peukuttaisin Anonyymiä iltatorin ja keskustan liikkeiden aukiolon suhteen! Ymmärrän toisaalta että pienyrittäjä ei voi ekllon ympäri venyä aukiolojen kanssa, mutta työssä käyvät eivät arkena pääse oman kylän kaupoille, isot kaupat kyllä ovat auki pidempään, joten sinne siis suunnataan.
Vähän syrjemmältäkin olisi aika kiva lähteä vaikka pyöräretkelle keskustaan, jos torilla olisi elämää ja kaffetta, jätskiä ym.
Voisi ainakin kokeilla
Hei,
hyvä idea. Vanha keskusta ja tori on saatava elävämmäksi.
Torille lisää toimintaa jo tänä kesänä; jätskikiska, kahvio ja lisää myyjiä.
Keskustaan pitää saada lisää asukkaita. Koulukeskus, KELAn talo, Vanha Senaattori ja terveyskeskus pitää purkaa ja rakentaa tilalle asuntoja.
Jäbä
Voisiko torilla olla esim. Kerran viikossa iltatori ? Salossa on torstaisin ja toimii !!! Näin pääsisivät myös työssä kävijät käymään torilla.
Kirkkonummen yrittäjienkin pitäisi ajatella myös työssäkavijöitä, jos käy Espoossa tai Helsingissä töissä ei kerkiä ostoksille jos kaupan ovet menevät kiinni jo klo. 17.00
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä