(14) kommenttia

Kauppakeskus Kirsikan laajennuksesta ensimmäisiä kuvia − parkkipaikalle 9-kerroksisia taloja

Uudet kerrostalot tulisivat nykyiselle parkkipaikalle. Harmaat talot takana ovat jo olemassa. (visualisointi: Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy)

Kauppakeskus Kirsikkaan ja sen tontille suunnitellaan merkittävää lisärakentamista. Itse kauppakeskus laajensi ja sen viereen kaavaillaan viittä keskustan korkeinta asuintaloa.

Kaavasuunnittelu on aloitettu kauppakeskuksen omistajien eli Kirkkonummen ja Helsingin seurakuntien pyynnöstä.

Kiinteistön omistajat haluavat saada lisää rakennusoikeutta, ja siksi alueelle pitää tehdä asemakaavanmuutos.

> Kuusi 8-kerroksista taloa ja 300 uutta asuntoa − seurakunnat ehdottavat Kauppakeskus Kirsikkaan isoa laajennusta (Viisykkönen 16.5.)

Suunnittelutyö on aloitettu ja kaavoitusta valmisteleva arkkitehtitoimisto on hahmotellut ensimmäisiä luonnoksia siitä, miten laajennus ja uudet kerrostalot voisivat sijoittua alueelle.

Lähtökohtana on ollut, että kauppakeskus laajenisi Limnellin aukiolle ja matkakeskukseen johtavaan alikulkukäytävään.

Myöhemmässä vaiheessa haluttaisiin kauppakeskusta laajentaa hieman Kirkkonummentien varteen. Tämä laajennus voitaisiin toteuttaa samaan aikaan, kun radan yli johtava silta uusitaan.

Uudet kerrostalot sijoittuisivat nykyisen maantasaisen parkkipaikan kohdalle. Voimassa olevassa kaavassa parkkialue on merkitty rakentamisalueeksi, ja parkkipaikat on ajateltu alun perin väliaikaisiksi.

Aivan ensikaavailuissa kerrostaloja olisi tullut kuusi. Luonnoksissa on kuitenkin lähdetty viidestä talosta, joihin kuitenkin tulisi 9 kerrosta eli yksi ajateltua enemmän. Erikokoisia asuntoja taloihin mahtuisi noin 260.

Kirsikan kauppakeskuksen tontin kaavoitus on vielä hyvin alkutekijöissään. Hankkeesta on valmistunut alustava maankäyttösuunnitelma, jota Kirkkonummen kuntakehitysjaosto puntaroi 18.12.

> Kuvia löytyy kuntakehitysjaoston listalta "Kirkkonummen liikekeskustan suunnittelutilanne" (aivan listakohdan alalaidassa, pdf)

> Arkkitehti visioi kunnan omistamaa keskustatonttia − Olisiko kenties paikka tällaiselle vau-rakennukselle?

(14) kommenttia

Kommentit (14)

Sivut

Myykää nyt vanhat tyhjillään olevat ensin pois! Espoon puolella Saunalahdessa on laitettu lukuisia rakennusprojekteja jäihin kun eivät mene asunnot kaupaksi. Ja sitten oletetaan, että meininki olisi Kirkkonummella toinen. Pää pois pensaasta ja järki käteen!
Sillä lailla
Rahalla saa vaikka minkälaisia visioita....
Anonyymi
Ei tältä kunnalta ainakaan visiot lopu,asukkaita halutaan ,mutta onko tulijoita.Masalaan aletaan rakentamaan isoa asuinaluetta,on egokylää tulossa,mitähän vielä?
vauhtisokeutta
Onko kukaan kirkkonummen kaavoittajasta käynyt Vantaalla saakka?
Siellä on kartanonkosken alueella aika kivaa kerrostalorakentamista ,sellainen olisi sopinut nätisti myös Kirkkonummen keskustan maalaismaisemaan, sääli että tässä kunnassa kaikki arkkitehtuuri apinoi torinlaidan rosson ja säästöpankin talon tyyliä. Ainoa lohtu on että uudetkin betonilaatikot ovat purkukunnossa ennen2040 vuotta.
Jos sitten jotain kaunista ja kestävää?
Anonyymi
Lisää asukkaita ja autoja...jokos keskustan liikenteelliset ongelmat on jotenkin ratkaistu? Vai jatketaanko edelleen radan ylitystä yhden sillan varassa?
Magnus

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx